Vtisi potnikov

Naša največja referenca so zadovoljni potniki, katerih je iz dneva v dan več.  Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju sveta. 

Z nami ne potujete, z nami ste povsod doma.
Počutite se varno. Potujete mirno in brez skrbi.

Potovanje z nami je terapija za dušo.
Je sanjanje z odprtimi očmi in srkanje najlepšega,
kar ponujajo planet Zemlja in njeni ljudje.

Ekipa Ravbar Potovanj: Uroš, Peter, Alex, Damjan, Dejan, Jure, Senad, Klavdij, Tomaž ...

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (prvi maj 2019)

Ocena potovanja (1-10): 10! To je bilo eno najbolj razgibanih potovanj do zdaj! Gibali smo se skozi 4 različne pokrajine od 0m do 4800m nadmorske višine z neverjetno bogatim živalskim in rastlinskim svetom. Ta izkušnja se ne izbriše nikoli. HVALA! 
Vodnik Klavdij je svoje delo opravil zelo profesionalno. Izjemen občutek za zaznavanje potreb posameznika in skupine, kar ni nujno isto. Vse je bilo izpeljano optimalno v okviru danih možnosti. Desetka.
Najlepše je bilo spoznavanje nove dežele, pokrajine, živali, opazovanje življenja domačinov, dobra volja in sodelovanje znotraj skupine. 
Dušan 

Ocena potovanja (1-10): Skoraj 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Najlepša je bila narava, rastlinstvo, živalstvo; tudi družba- imeli smo srečo-sopotniki so bili enkratni
Majda

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je bilo zelo dobro pripravljeno (ocena 9) ter odlično vodeno (ocena 10). Všeč mi je bila razgibanost in raznolikost stvari in krajev, ki smo jih videli, s pravim tempom in mogoče nekoliko preveč vožnje, ki bi se jo dalo drugače prerazporediti. Tudi skupina je bila krasna, lokalni vodiči pa zelo dobro izbrani. 
Klavdij je eden najboljših vodičev, s katerimi sem do zdaj potovala. Vedno je bil več kot odlično pripravljen, načitan, odprt za dodatne aktivnosti, ustrežljiv in njegova nalezljiva dobra volja je še dodatno popestrila samo potovanje.
Najbolj sem uživala v dogodivščini v amazonski džungli, všeč mi je bil vzpon na Cotopaxi s celotno pripravo na ta podvig, obisk Otavala ter Galapaški otoki. Tudi izkušnja s kopanjem v vrelcih v Banosu je bila zelo zanimiva.
Klaudija

Nekaj vtisov iz našega potovanja Namibija Bocvana in Vikt. slapovi (prvi maj 2019)

Ocenjujem da je bilo to potovanje »moje življenjsko potovanje« saj je bilo vsak dan toliko lepot da je kar zapiralo dah.
Ocena potovanja (1-10): ČISTA 10. Vodnik Damjan je bil odlično pripravljen, deloval pošteno  in korektno.
Najlepše je bilo: rafting-Zambezi, Etosha – levi, sloni, puščava Namib,... pravzaprav je bilo vsak dan eden ali več vrhunskih popotniških lepot in doživetij
Janez

Ocena potovanja (1-10): Čista 10-tka *****
Odličen vodnik, je zelo razgledan in veliko ve. Zelo veliko zanimivosti nam je povedal ob različnih priložnostih, pa tudi take, ki jih ni na internetu in v knjigah, ampak jih je  izvedel od domačinov. Vsak dan je znal pripraviti prijetno vzdušje ob pričakovanju novih dogodivščin, marsikaj je izpeljal tako, da je bilo za nas presenečenje, ko nam je ob lepotah zastal dih. Vedno je načrtoval vse dejavnosti in oglede tako, da smo imeli dovolj časa za umirjeno potovanje,  uživanje ob občudovanju narave in fotografiranje, za umirjeno opravljanje vseh svojih potreb in prosti čas za počitek. Nastale težave je reševal zelo preudarno in umirjeno. Skupino je spodbujal k druženju, k razvijanju sodelovanja in medsebojne pomoči. Deloval je zelo pozitivno in povezovalno ter s pravo mero humorja. 
Težko je izbrati najlepšo dogodivščino, saj je bilo vsak dan več zanimivosti, ki so bile tako čudovite in posebne, da je bilo celotno potovanje zame visoko nad pričakovanji ... čudovito in neponovljivo.
Marinka

Na potovanju se je imela naša družina zelo lepo in ga ocenjujem z 10. Damjan je super vodnik, z veliko znanja, zanimivim in zabavnim podajanjem informacij in še dobra družba. Ocena 10. Odlična sta bila tudi domačina, naša afriška mama, odlična kuharica Francina, in Amen, šofer, braaist, prijatelj. Spoznavanje sveta, tako različnega od našega vsakdanjega, je neprecenljivo doživetje in ne znam izbrati, kaj je bilo najlepše. Če bi vprašala otroke, kaj spremeniti, se verjetno ne bi spomnili ničesar. Jaz pa bi v dveh (ali vsaj enem) delih potovanja, ko smo taborili 5 oz. 4 dni zapovrstjo, taborjenje prekinila z nastanitvijo v hostel/hotel/lodge. Z vami smo potovali že nekajkrat, imamo zelo dobre izkušnje in gotovo gremo z vami še kam. Mene že dlje časa vleče več lokacij v Južni Ameriki, ki pa jih moram doma še uskladiti. Hvala in lep pozdrav, Barbara

Pozdravljen Uroš, najprej moram povedat, da sem potoval že kar nekaj potovalnimi agencijami, pa še nikoli, jim nisem nič pisal in komentiral, tokrat pa čutim, da to moram......Skratka, NAJLEPŠA HVALA TEBI IN TVOJIM POMOČNIKOM, za trud ki ste ga vložili, da smo imeli, res prekrasno potovanje. Sicer je bilo res izjemno naporno, vsi ti kilometri, zgodnje vstajanje, ampak , se je splačalo. Tudi vsa ostala organizacija , šofer, kuharica.... vse same pohvale. Res! Hvala Ti, tudi da si nam zrihtal, te avionske lete tako, da praktično nismo nič čakali. Enkrat sem bil z eno agencijo, kjer smo čakali v Dohi, od 23 pa do 7 zjutraj in s to agencijo ne grem več... POSEBNA ZAHVALA pa gre vodniku Damjanu. TO JE PA RES človek in organizator, da mu ni para. Čista desetka !!!!!! Zaradi tvoje organizacije in pa Damjana, si dobil dva nova člana v svoj klub! Še enkrat najlepša hvala in sigurno se še vidimo!! Lep pozdrav Drago in Janja

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (prvi maj 2019)

Ocena potovanja (1-10): 10, potovanje nama je bilo zelo všeč, doživela sva vsak dan kaj novega in doživela Kubo v pravem pomenu.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odličen vodnik.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vožnja ruskim tovornjakom, plavanje z delfinom in bicikletari, kavarne z glasbo.
Lea

Ocena potovanja (1-10):  10
Alex je krasen vodnik, ki da potovanju poseben čar, da je potovanje tudi čustveno podoživeto in tega verjetno ne bomo pozabili kmalu.
Irena

Ocena potovanja (1-10): 9
Alex je odličen vodnik, organiziran, umirjen, poskrbi za zabavo ...
Najlepša je bila odlična družba, raznovrstnost, doživetja, glasba, ples, sproščenost
Andreja in Bojan

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Filipinih (marec 2019)

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je v celoti izpolnilo moja pričakovanja in jih celo preseglo. Odlično organizirano, v tako kratkem času se vidi največ kar se lahko. Všeč mi je da je tudi veliko stika z naravo in ljudmi, sploh v prvem delu poti, na riževih terasah. V drugem delu, na morju in otokih, pa si želiš, da bi se čas ustavil in še ne bi bilo treba domov. Ocena 10.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Korekten in enak do vseh, z smislom za humor in prijeten sogovornik. Birokratske zaplete je z trudom in organizacijskimi sposobnostmi izničil ali celo spremenil v prednost. Z veliko znanja in izkušenj, kar je dodalo potovanju še dodaten čar. Ocena 10.Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?  Treking po riževih terasah. Vožnja z skuterji po otoku Camiguin. Potapljanje v toplem morju med pisanimi ribicami in odkrivanje skritih zalivov in lagun.Tadej

Ocena potovanja (1-10): Potovanje ocenjujeva z desetko. Doživeli in videli smo vse, kar je bilo planirano in še kaj več. Skupina se je med sabo zelo dobro ujela, zato je bilo potovanje še bolj zanimivo in zabavno.
Vodnik Peter si zasluži najboljšo oceno. Svojo vlogo jemlje zelo resno in se potrudi ustreči čim več željam pestre skupine. Organizacijo je izpeljal odlično in je zelo dober motivator. Poleg tega nas je navdušil s svojim pevskim in zabavnim talentom.
Težko bi rekla, kaj je bilo najlepše. Vsekakor riževe terase, pa čudoviti podvodni svet, plavanje s kitovci, najlepše plaže, skratka za vsakega nekaj in ravno prav.
Tadeja in Igor 

Ocena potovanja (1-10): 10.
Dobro organizirano, nikoli dolgočasno, kar naprej se dogaja. Pa vendar je tudi čas za počitek in lastna razvedrila. Naju tudi dolgi transferji niso motili, saj skozi okno kombija ali busa opazujeva okolico. Zelo sva zadovoljna z vodnikom. Profi pač, ob katerem občutiš, da ima svoje delo rad. Tudi zapoje, zapleše, pove vic ali pravljico. Veliko pove, ni dolgočasen in zna pritegniti pozornost množice, da mu prisluhne. Brina in Drago

Nekaj vtisov iz našega potovanja Nikaragva, Kostarika, Panama (marec 2019)

Ocena potovanja (1-10): 9 – zanimive dežele, lepa narava, dobre nastanitve, polno izkoriščeni dnevi
Kako ste zadovoljni z vodnikom: 10 – organiziran, zanesljiv, poskrbi za sproščeno vzdušje.
Najlepše je bil obisk parka Corcovado, kopanje na San Blasu, predvsem pa dobro vzdušje na poti.
Nataša

Ocena potovanja (1-10): Ocena potovanja je 9,5.
Potovanje je imelo zelo natrpan program skorajda brez počitka.
Na nekaterih krajih je šepala povezava z lokalnimi vodiči.
Naš vodič Alex zasluži najvišjo možno oceno. Mislim da vodiča z njegovimi sposobnostmi ter karakterjem ni mogoče dobiti. Uredi konkretno vsako zadevo mirno in odločno. Med potovanjem nam je predal ogromno svojega znanja. Vedno vidi homogeno skupino.
Najlepša je bila pestrost živalskega in rastlinskega sveta v narodnem parku Corcovadu in Monteverde, ter blišč in beda Paname z veličastnim Panamskim prekopom.
Iztok in Vilma

Ocena potovanja (1-10): 8
Zelo strokoven in dober vodič.
Najlepše je bilo: narodni park Corcovado, Monteverde, Manuel Antonio.
Karmen

Vtisa iz individ. potovanja po Južni Afriki (marec 2019)

Ocena potovanja (1-10): 9, vse je bilo v redu, morda je težava z nezmožnostjo tuširanja zadnji dan pred odhodom (in si potem ves umazan na letalu 12+ ur) in pa z nejasnostjo glede napitnin. A se je vse rešilo.
Boštjan

Ocena potovanja (1-10): 10 Tako veliko v tako kratkem času (5 dni).
Težko bi kaj izpostavil, v petih dneh je bilo vse lepo in kot celota najlepše, kar se da. Čestitke. Mitja 

Vtis iz individ. potovanja po Fidžiju (marec 2019)

Ocena potovanja (1-10):  Težko je v številkah izražati svoje mnenje. S potovanjem sem bil zelo zadovoljen, nudil mi je točno tisto, kar sem po potovanju po Novi Zelandiji potreboval, torej popolno odklop in nekaj dni lenarjenja. Najlepši je bil otok v Jasawa otočju, neverjetno čista voda, mirno morje, ker je Paradise Cove v prelivu, kjer ni butanja valov, zelo lepe korale presenetljivo različnih barv. Igor 

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (februar 2019)

Ocena potovanja (1-10): 10 (Odlično dodelan program, organizator misli na vsako malenkost (slovar, pesmarica, načrt potovanja z informacijami o državi, seznam potrebnih stvari...), izredno dobra slovenski in lokalni vodič.
Oba vodnika sta bila odlična. Bila sta profesionalna, odgovorna in hkrati sproščena, nudila obilo informacij in odgovorila na vsa naša vprašanja. Odlično sta rešila tudi nepredvidene težave v povezavi z notranjim letom in zamudo leta za Benetke. Obema ocena 10.
Zelo zanimiv je bil tudi obisk domačinov na domu. Pika na i pa je dejstvo, da smo vsi v skupini postali zelo dobri prijatelji.
Darja In Branko 

Rad bi se vam vsem rad zahvalil za res odlično in profesionalno organizacijo ter vodiču Damjanu, ki je skrbno poskrbel, da bi res vse potekalo kot po programu, osebno pa je poskrbel za veselo vzdušje, na katerega so se vsi radi odzvali. Pohvala tudi kubanskemu vodniku Arisley (JJ).
Lep pozdrav, Alessandro 

Bilo je nepozabno. Zdaj pa urejat več tisoč fotografij in spominov. :)
Lep pozdrav, Matej

Ocena potovanja (1-10): 10. Bilo je fenomenalno!
Damjan je super vodnik z veliko znanja, iznajdljivosti, strokovnosti in dobre volje. Presegel je vsa pričakovanja. Polepšal nam je vsak dan s presenečenji (glasba na avtobusu, ples na plaži,  ...). Lahko samo rečemo, da potovanje brez tok super vodnika nebi bilo isto. Skupaj z JJ sta res pravi team, saj smeha in dobre volje nikoli ni zmankalo. Klementina in Rok 

Še vedno pod vtisi čudovitega in doživetega popotovanja po Kubi, sem našla čas za izpolnitev ankete.
Res vse pohvala za izredno zanimiv program in izbiro vodiča Damjana, ki sta nam skupaj z JJ-em pričarala nepozabno potovanje.
Kljub majhnim "nezgodicam" z letali sva najino doživetje predstavila vsem prijateljem in sodelavcem.....same pohvale vaši agenciji.
Potovanje ocenjujem z 10+, program je res pester, zanimiv in res doživiš pristno Kubo. Vzdušje v sami skupini in odlična vodnika.
Vodnik Damjana je bil fenomenalen, prava mira profesionalnosti in zabave, poln energije in znanja. Z kubanskim vodnikom JJ sta nam res predstavila doživeto in zabavno plat Kube.
Mojca in Igor

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Filipinih (jan feb 2019)

Ocena potovanja (1-10): Čista desetka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista desetka. Potovanje je bilo zelo lepo, dobro izbrane lokacije, dobra družba, skratka z eno besedo čudovit dopust. Andreja 

Hvala za nepozaben dopust!
Ocena potovanja (1-10):  10 – izjemna organizacija in dober program.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Najboljša dodana vrednost!
Težko se odločim kaj je bilo najlepše, vse je bilo popolno. Janja

Ocena potovanja (1-10): 10. 
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Otoki na el nido palavanu.
Matjaž 

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Mjanmarju (novo leto 2018)

Hvala, hvala in še enkrat hvala za čudovito organizirano novoletno potovanje po Mjanmaru.
Samo potovanje je bilo prečudovito, vodnik Peter, čista enciklopedija znanja, prijazen, ustrežljiv, skratka vse v presežkih.
Bila sem prvič z vami in bom definitivno še potovala z vami in tudi priporočila svojim prijateljem.
Janja

Ocena potovanja (1-10): Ker poznam agencijo, poznam vodnika, sem imel velika pričakovanja, in nisem razočaran, nasprotno, lepo pripravljeno,organizirano, odlično vodeno potovanje. Ocenil bi ga z 9/10. Napredek je vedno možen, seveda pa ob visoki oceni ostane malo prostora za izboljšave. Lahko rečem, da obe imeni pomenita mnogo tudi pri tem, kdo prihaja na vaša potovanja. Ljudje zrelih pogledov na življenje, tako je bilo to res prijetno potovanje po tej daljni lepi raznoliki deželi.
Vodnik Peter je eden redkih, ki ima tisti pravi čut za organizacijo, zna motivirati, zna se tudi sprostiti. Vse tisto, kar je bilo na potovanju organizacijsko težko izpeljati, je Peter to izvedel na način, da smo imeli občutek, da je vse enostavno, ter da smo varni, se ob tem sprostili in uživali vsako uro, minuto potovanja
Sašo

Ocena potovanja (1-10): 10 ++++
Na potovanju smo dobili več kot so bila moja pričakovanja. Sama država je izjemo lepa, bogata na vseh področjih , toda glavni doprinos z potovanju je imel vsekakor sam program in izjemen SLO vodič, ki je pika na “i”. Pohvala tudi za dobro izbrane lokalne vodiče.
Zelo dobre letalske povezave - brez čakanja na letališčih.
Vodniku podeljujem oceno 10+10.
Razlog: popolni nadzor v vsakem trenutku – z back up scenariji, ki jih je pripravil zaradi spremembe leta na kasnejšo uro. Še bolj nam je polepšal zadnji dan – tik pred odhodom, saj smo prosto popoldne še dodatno doživeli utrip Yangona. Vodnik se je zlil z potniki, ob tem pa je vzpostavil red. Čutiti je bilo, da je vodnik z svojimi mislimi in odločitvami vedno korak naprej in njegova pripravljenost na nepredvidene dogodke je bila 100%. Izpostaviti moram seniorsko relacijo in sodelovanje z zelo kakovostnimi lokalnimi vodniki.
Najlepše je bilo odkrivanje pagod v Baganu ( e-motorčki), doživetja in fotografski motivi na jezeru Inle so bila nepozabna. Kontakti z prijaznim lokalnim prebivalstvom in seveda zelo dobra nastanitev v Nagapaliju, kjer smo doživeli izjemno doživet vstop v Novo leto.
Irena

Ocena potovanja (1-10): 10, vse odlično planirano, prelepa dežela s fantastičnimi prebivalci
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10, super pripravljen s polno energije, razloži vedno ravno prav, torej niti premalo niti preveč, zelo organiziran in prijeten fant. Vedno se potrudi tudi pri najmanjši malenkosti ali problemu potnika.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Polno nasmehov na vsakem koraku in podeželski del potovanja (Bagan, reka Irrawaddy, Inle, Ngapali) ... sicer stvar okusa, ampak nam so večja mesta v drugem planu ;-)
Klavdija, Alja in Peter

Ocena potovanja (1-10): 10
Peter Eržen je odličen vodnik, rojen za to delo.
Burma je čudovita, barvita, umirjena. Razgiban program, dobra skupina, odlična organizacija.
Anonimna

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (novo leto 2018)

Ocena potovanja (1-10): Ocena potovanja čista desetka. Navdušena nad programom, ki je bil ob doživetem na Kubi še lepši in pristnejši. Odklop iz našega vsakdana, tempa, stresa se je zgodil takoj.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je car, skupaj z JJ pa sta najboljši “par”!!!!! Vse je bilo organizirano in prilagojeno naši mali “veseli” družbi. Informacije, podatki, ki jih ne najdeš nikjer, vsega s pravo mero in zelo zanimivo. Kapo dol obema in velika hvala.
Na tak način smo kot družina potovali prvič in zadovoljna/ni sem/smo s prav vsem. Kuba nas je očarala s prijaznimi in srčnimi ljudmi, njihovim temperamentom, glasbo, plesom, nepozabno naravo in tudi kulinariko. Zanimiva je bila izkušnja silvestrovanja z domačini, čeprav bi jo takoj zamenjala s silvestrovanjem na otoku Cayo Levisa.
Jadranka

Ocena potovanja (1-10): 10 – prvič smo potovali z vami in bil sem navdušen nad vsem, tako da bom z veseljem priporočil vašo agencijo svojim znancem. Odlična organizacija in izvedba.
Vodič Alex je rojen za to delo, pravi profesionalec, vešč dela z ljudmi, poda ogromno zanimivih informacij, vedno na mestu, simpatičen, skratka “top”
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Druženje s skupino, spoznavanje dežele, kompletna organizacija, odlično vodenje Alexa in tudi lokalnega vodiča JJ-ja...
Stanko

Ocena potovanja (1-10): 10, ODLIČNO
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10, RES JE ČISTO NOR IN PRAVI ČLOVEK
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? ODNOSI, LJUDJE, OBČUTEK VARNOSTI
Branka

Vtis iz individualnega potovanja po Vietnamu (novo leto 2018)

Ocena potovanja (1-10): Čista 10
Zelo dobra organizacija, ki je popolnoma presegla najina pričakovanja, izvrstni vodiči, ki so nama dali res ogromno podatkov iz prve roke, njihovih občutkov, načina življenja, stik z lokalnimi ljudmi nama je bil zelo pomemben, stik z naravo, kulturo. Prijaznost, ustrežljivost, res sva se počutila kot del njihove prelepe dežele . Sva zelo odprta in res željna novega znanja, spoznaj, vtisov – vse sva dobila. Individualno potovanje ti omogoča, da si cel čas v centru njihove pozornosti, tako da za naju, ki sva res ves čas črpala informacije to ogromno pomeni.
Vsak del Vietnama ima svoj čar in je poseben. Nama osebno je bil najbolj všeč del povezan z naravo in lokalnimi ljudmi. Halong Bay in delta Mekong River, kjer smo lahko obiskali nekaj vasi in imeli priliko videti lokalno izdelavo opeke, riževih rezancev, papirja, sladic, izdelavo košar....Utrgati sadež z drevesa in ga pojesti – nepopisno.
Tudi Hoi An in Hue je pustil svoj pečat. Sva pa tudi sama iskala še dodaten stik z lokalnimi ljudmi kjerkoli sva imela priliko.
Andreja

Nekaj vtisov iz našega skupinskega potovanja po Vietnamu (novo leto 2018)

Uroš pozdravljen!
Evo naša ekipa je srečno prispela iz Vietnama domov. Zato bi se želel zahvaliti za vrhunsko organizacijo potovanja in odličnega vodiča Damijana. Želimo ti še veliko tako uspešno izpeljanih potovanj in Srečno 2019.
Jože

Ocena potovanja (1-10): 10
Odlična organizacija in izbira lokacij ogledov. Odlična izbira vodnika.
Majhna skupina potnikov, ki imajo podobne interese.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni.
Zelo povezovalen, družaben, strokoven in organiziran. Odločen, ko je treba.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Doživetje drugačnih kultur, zgodovine, kulinarike.
Mojca

Ocena potovanja (1-10): 10, dobro organizirano
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljna! Dobro pozna to področje (od zgodovine, politike, značilnosti, navad, splošnih podatkov itd.); Zelo dobro podaja vse to znanje naprej, tako, da res dobiš celovit pregled; Dobro se znajde v vseh mestih, ki smo jih obiskali; Dobro je povezoval skupino; Zaradi vodnika je potovanje res dobro uspelo!
Tatjana

Vtisa iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (novo leto 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom Juretom? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Narava, množica živali.
Jožko

Ocena potovanja (1-10): 10/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom Juretom? 10/10 Zanesljiv, dober, prijeten vodnik
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vsekakor Ngorongoro in Serengeti. Tatjana

Vtis iz individualnega potovanja po Filipinih (novo leto 2018)

Ocena potovanja (1-10): 8. Let na Palavan bi lahko bil direkten, ne preko Manile saj smo tako izgubili skoraj cel dan. Po našem mnenju bi bilo bolje, da bi malo zamenjali dneve in bili za novo leto bolj na easy na Boholu v Hennan resortu ali pa v tazadnjem. Oba resorta sta bila TOP. Škoda, ker nismo vedeli (razmišljali), da bi lahko šli na whale sharka 1dan prej in šli drugi dan na čokoladne hribčke in res nam je bilo zelo žal, da ga nismo videli. Sama organizacija je bila drugače super. Nikdar nismo potrebovali plana B, vse je šlo po planu A, pohvale agenciji in vsem šoferjem na Filipinih. Lepo so skrbeli za nas. Vožnja do El Nida, 5 ur, preveč za male otroke. Vemo pa, da drugače ne gre.

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (november 2018)

Kljub temu, da sva veliko prepotovala sama in z različnimi turističnimi agencijami je bilo to potovanje za naju vrhunec glede na vsebino programa, z do ure natančno predvideno organizacijo obiskov znamenitosti brez čakanja in izgubljenega časa za transferje in z odličnim vodenjem realizacije z enkratnim slovenskim vodnikom in očitno preiskušenimi lokalnimi profesionalnimi vodniki.
Zadovoljstvo z vodnikom: 10+ oziroma najvišja možna ocena
Alex je človek, ki s svojo prirojeno dobronamernostjo, mirno odločenostjo in latinskim šarmom uspe vzpostaviti topel človeški odnos in brez odvečnih ali ponavljajočih besed predstavi bistvo posameznih znamenitosti in dnevno napoved za aktivnosti v naslednjem dnevu. Skratka prijeten profesionalec, ki ga zlahka sprejmeš kot da je tvoj dolgoletni prijatelj.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Pravzaprav vse. Posebej pa tri oz. štiri dnevni izlet v osrčje Amazonije, kjer smo spoznavali džunglo, kar je bilo za marsikoga prvič in še zadnji dan z obiskom nepozabne lagune. Sam sem džunglo spoznal že v celodnevnem pohodu in prenočevanju na prostem v njej na južnem Borneu. Nepozaben je tudi vzpon na ognjenik na višino 4800m, kar je za naju predstavljal test za načrtovani obisk Tibeta. In nato še jagoda na torti. 4 dnevni obisk Galapagosa, ki vsakega turista popolnoma prevzame z neposrednim opazovanjem prvinskega rastlinskega in živalskega kopenskega in morskega sveta, ki se sploh ne bojijo ljudi, zaradi popolne zaščite narave po kateri se lahko giblje samo s profesionalnimi vodniki.
Lepo pozdravljeni
Jerica in Lado

Ocena potovanja (1-10): 10+++
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo sem bila zadovoljna, ker je ne samo zelo dober vodnik - strokovno, ampak tudi osebnostno - izjemno odgovoren, prijazen, komunikativen, odlično je povezoval dnevne dogodke in odlično skrbel za zelo dobro razpoloženje in počutje potnikov (prav cele skupine).
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? V bistvu mi je bilo vse zelo, zelo lepo, posebno doživetje pa je bilo plavanje s pingvinom, hoja na kočo pod Cotopaxijem, v džungli obisk pri “mami Aurori” s pripravo domačega kosila, na Galapagosu izleti z ladjicami in snorklanje....vsak dan potovanja je bil zame nekaj posebnega.
Katja

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Cuyabeno (vse: gozd, rastline, živali, obisk in priprava hrane pri plemenu Siona) in Galapagos (vse!!!)
Jana

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? V primeru da je veljavna ocena do 10, tudi Alexu dajem 9. (vedno se najde še kaka rezerva za izboljšavo...). Je vrhunski motivator, pragmatičen in poln domiselnih pripomb. Simpatična slovenščina, ki jo govori, mu je v še dodaten plus.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Džungla, predvsem zaradi zelo lepega bivanja in temu primernega druženja, po vsakodnevnih ogledih. No, pa vzpon do koče na gori v Cotopaxiju...
Milan

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je v celoti preseglo pričakovanja – ocena 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Sam Alex in tudi ekipa v Ekvadorju odlično.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Res bogat program. Zastavljen tako, da pravzaprav nismo nič počivali.
Robert

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Tajski (november 2018)

Ocena potovanja (1-10) : ocena potovanja je 10
Senad je vodnik ki si zasluži oceno 10. Brez njega bi bilo potovanje pol manj zanimivo. Veliko ve in je iznajdljiv. Če bi še šel kdaj kam bi si želel prav njega.
Tudi lokalna vodička Vassana je bila enkratna. Všeč mi je bilo vse saj je to svet, ki ga nismo vajeni.
Frenki

Z eno besedo je bilo naše potovanje krasno, vse je bilo dogovorjeno na minute, tako da ni pripomb. Kar se tiče zadnjih dni počitka v resortu Ko Samet lepše ne more biti, saj je raj na zemlji.
Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Stanislav

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Profesionalen v vseh pogledih za oceno 10
Tomaž

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Tibetu (okt/nov 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9. Zelo sem bila zadovoljna s slovenskim in domačim vodičem, programom, nastanitvami. Škoda edino, da zaradi snega nismo videli NamTso-ja in da se v baznem tabora zaradi oblakov ni videl Everest.
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Zelo, Jure je zelo prijazen, poln pozitivne energije, duhovit, pove ravno prav informacij, zelo dober organizator, zelo se trudi izpolniti želje potnikov, vidi se mu, da svoj poklic opravlja s strastjo.
Najlepše je bilo jezero Yamdrok, Barkhor in mini treking nad samostanom Ganden.
Vesna

Ocena potovanja (1-10): 9
Vodnik je bil super, zelo se je posvetil nam potnikom, dobro nam je predstavil deželo.
Najlepši so bili sprehodi na prelazih, pokrajina z belimi visokimi hribi, modro nebo in jezera, sprehod po kitajskem zidu.
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 10,....potovanje, ki te ne pusti ravnodušnega.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Čista desetka. Vodič, ki je bil povezan z celotno skupino in je znal tudi povezati ljudi med seboj.
Alenka

Ocena potovanja (1-10): 9 -10
Jure je odličen vodnik. Mislim, da eden najboljših, ki sem jih imela na dosedanjih potovanjih. Je zelo strokoven, potovanje je popestril s svojimi pogledi in občutki na budizem in seveda zelo poučnimi zgodbami in pravljicami, ki so dodale piko na i potovanju. Vidi se, da je to “njegova” destinacija, ki jo doživlja s srcem.
Sem človek, ki ima rad naravo, zato sem na Tibetu na splošno zelo uživala, še posebej pod Himalajo. Na prvo mesto bi sicer postavila Barkhor z Johhangom in koro okoli njega ter Potalo. Po naravi sem “kruti realist”, vendar so mi sprehodi po teh verskih in zgodovinskih znamenitostih povzročili kar nekaj osebnih razmišljanj.
Milena

Ocena potovanja (1-10): So stvari v življenju, katere ne moreš oceniti s številkami. Bilo je super, enkratno, drugačno. Če že res hočete, dam 10.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ma, bil je najboljši, ta naš Jurček. Imel je fokus na svoje delo - pravi vodič,drugače pa zabaven, duhovit, prijazen. Ha, ha, ha, pa še pravljice sem dobila pa jih ni bilo po programu. Res mu hvala. Ocena 10+
Lili

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Namibiji, Bocvani in Vikt. slapovih (Zimbabve in Zambija) - okt/nov 2018

Pozdravljen Uroš,
v prilogi spodaj vam pošiljam izpolnjeno anketo, ki jo lahko objavite.
Še naprej vam želim dobro in uspešno vodenje agencije in navdiha za pripravo čudovitih potovanj. Stavek "Potovanje je edina stvar, ki jo lahko kupimo in nas naredi srečnejše" še kako drži in midva sva in bova ostala še dolgo srečnejša in za vedno bogatejša za vse te dogodke in nepozabne poglede.
To prekrasno potovanje ocenjujeva s čisto 10 – nad najinimi pričakovanji.
Program potovanja je bil zelo skrbno pripravljen in vsega je bilo ravno prav, kampiranja, ogledov živali, sipin, plemen, ravno prav tudi hoje in super izbrani hoteli (čeprav je v programu pisalo hostli).
Skupina je bila enotna/točna, nobene zoprnije - prijazni popotniki.
Damjan je zakon - pravi profesionalni vodnik. Imeli smo ga čisto za svojega, kot del skupine. Je zelo načitan, a nevsiljiv s podatki, priden, pošten, zabaven, družaben, do vseh enak.
Tudi šofer/vodnik Tawanda in kuhar Mark sta bila enkratna, vedno je bilo vse pripravljeno ob uri po programu. Mark je izvrsten, priden in iznajdljiv kuhar,jedli smo golaže, musake, juhe, meso na žaru, sladice, solate,sadje, kava, čaj – vsega dovolj in preveč. Vsak dan je 1x ali 2x zakuril ogenj….
Vsak dan je bil posebej čudovit in zanimiv, najlepši so nama bili ogledi/pogledi na živali – videli smo flaminge, tjulne, slone, žirafe, zebre, hijene, opice, svinje bradavičarke, nilske konje (dva sta ponoči pod najinim oknom hotela lomastila in jedla travo – noro) bivole, krokodile, nosoroge (zvečer ob izviru kar 9 skupaj), levji družini, orikse, kaduje, antilope, leoparda, na ranču smo se družili z gepardi, gnuje, ogromno čudovitih ptic. Prekrasen je bil tudi helikopterski izlet nad delto reke Okawango in vožnja s mokorami po močvirju iste reke. Sprehod na obeh straneh Viktorijinih slapov (Zimbabve in Zambija) sta kljub manjši količini vode videti veličastno, krasen sprehod. Tudi druženje s Himbami in Bušmani je bilo prijetno.
Milena in Božo

Ocena potovanja (1-10): 10 program potovanja je zajel praktično vse, kar je bilo vredno videti (sipine, čeprav je zaradi vremena odpadel polet nad sipinami, raznolika ljudstva in na koncu seveda živali v NP Etosha).
Zelo primerna mi je bila organizacija nočitev: cca. 2x šotor, nočitev v hotelu; hoteli so bili nad pričakovanji.
Hkrati bi rada pohvalila tudi hrano, ki je bila proti pričakovanjem zelo raznolika.
Damjan se je izkazal kot zelo skrben vodnik, poleg tega pa smo dobili izredno veliko zanimivih podatkov in informacij o deželi, ljudeh, živalih,...
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Izpostavila bi skupino, izredno homogena, prilagodljiva, vsak pripravljen pomagati.
Breda

Občudovanja vredna organizacija celotne poti, ki je tekla brez težav
Mojca

Ocena potovanja (1-10): 10. Pred potovanjem sem imel visoka pričakovanja in vsa so bila dosežena, če ne celo presežena.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Damjan je fenomenalen in profesionalen vodnik. Poln je informacij, ob neljubih zapletih pa se hitro znajde. Nanj se resnično lahko vedno zaneseš. Hkrati je Damjan tudi zelo zabaven in zna odlično povezati skupino. Komaj čakam na naslednje potovanje z njim.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Puščava Namib, še zlasti Dead Vlei, Spitzkoppe, gepardi, park Etosha, Chobe, Viktorijini slapovi.
Marko

Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+, Damjan je vaš najboljši vodič. Prijazen, ful veliko ve o deželi in nobeno vprašanje mu ni odveč. Pomaga in reši vsako težavo, skratka pa je vedno nasmejan in se rad heca.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Delta reke Okavango, obisk gepardov in puščava Namib.
Danijela

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (okt nov 2018)

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenila z oceno 10. Razen, nekaj malenkosti je bilo vse res dobro organizirano.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je legenda, veselimo še že naslednjega potovanja z njim.
Skupino zna povezat, se zelo potrudi in je vedno z njo!
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Pristen stik z domačini, odličen vodnik in Cubanski vodnik. Primerna doza počitka.
Alenka in Simon

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10. Potovanje je bilo zelo dobro zastavljeno. Všeč mi je, da smo videli Kubo s plaže, v vaškem ter mestnem okolju in razliko v pokrajinah. Oba vodnika sta videno dopolnila z zanimivimi podatki.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je mojster svojega posla. Vodenje je izpeljal odlično, skupino dobro poveže, informacije podaja zanimivo in v pravih količinah. Izraža spoštovanje do vsakega udeleženca.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Doživetje Kube skozi ljudi, ples, glasbo, čudovito naravo.
Andreja

Potovanje je bilo zelo pestro in zanimivo. Lahko smo spoznali deželo v vsej njeni raznolikosti in razkošni pokrajini.
Izvedeli smo veliko o njeni zgodovini in sedanjem položaju, kar sta nam razumljivo in izčrpno podala vodiča Aleks in JJ. Aleks je izvrsten in zanesljiv vodič, ki pozna zgodovino Kube, njene običaje in njeno kulinariko, kar smo lahko tudi okušali. Zato ocena Aleksa: čista 10
Na vsem potovanju bi po mojem mnenju lahko izpustili vožnjo z barkačo ob obali Santiaga, podaljšali pa bi bivanje na otoku Cayo Levisa ( vsaj 1 nočitev ), na koncu potovanja.
Z vašo agencijo do sedaj še nisem potovala, za vas pa sem izvedela na Googlu. V prihodnosti imam v načrtu potovanja na daljše destinacije, lahko pa se bom odločila tudi za kakšno krajše potovanje. Glede na dobre izkušnje vas bom lahko priporočila naprej, za sedaj pa vam želim še veliko uspešno izvedenih projektov. Lep pozdrav!
Neva

Vtis iz individualnega potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (okt nov 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10. Potovanje je bilo izjemno.
Lokalni vodnik Rodrigo je bil enkraten. Preudaren, umirjen, vljuden, strokoven, zaupanja vreden, prijeten, skratka fenomenalen.
Vse nastanitve so bile odlične. Še posebej Lodge (amazonija) in la-k leta guest house na St. Cruzu.
Program je bil optimalen. Vsi trije izleti z ladjami so bili super. Prav je prišel tudi 1 dan prostega na Galapagosu.
Na željo brez imena

Vtisa iz potovanja po Japonski (okt nov 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? zelo
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?Narava, slikovitost ,urejenost, način potovanja z različnimi prevozi
Jelka

Upam da ni prepozno za nekaj vtisov s potovanja. Meni je bilo vse zelo všeč in tudi tak način potovanja - javni prevoz - zame ni bil kaj bolj naporen, kot prej, ko smo imele svoj bus. Hoteli so bili udobni, ryokan krasen in nekaj posebnega, tako kot gora Koya. Vodič Kevin je izredno potrpežljiv in umirjen, še preveč ustrežljiv, krasen človek. Jaz sem se celo potovanje tudi zaradi njega počutila varno in prijetno. Lp
Irena

Vtisa iz našega potovanja po Mehiki (okt nov 2018)

Ocena potovanja (1-10): 8
Vsa organizacija je bila odlična, zadovoljna sem bila z izborom hotelov (z izjemo zadnjega), z vodnikom in dejstvom, da ni bila skupina pretirano velika. Motilo me je le to, da je bilo vse skupaj preveč časovno omejeno. Navsezadnje je to le dopust in bi vmes med potovanjem zelo ustrezal en dan počitka, glede na to, da ima Mehika tudi krasne plaže, nam pa se je mudilo naprej. Pogrešala sem tudi en dan več v Mexico city, ki smo go dejansko preživeli samo v muzejih. Je dobro imeti tudi malce prostega časa, da mesto doživiš...ulice, običaje, ljudi, skratka vse tisto, kar se je dogajalo tam, pa smo morali iti naprej. Samo to dvoje je tisto, kar me je zmotilo, z ostalim sem bila zadovoljna.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljna. Tomaž ima izjemno veliko znanja, ki ga je ves čas delil z nami, v svojem delu je profesionalen, a še vedno sproščen, tako da se dejansko zlije s skupino. Zna ustvarjati vzdušje in se prilagajati situacijam na poti. Z veseljem se še udeležim potovanj, ki jih bo vodil.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Več stvari: Posamezna mesteca, ki imajo svoj čar, prav tako piramide, čeprav jih je bilo na koncu že kar malo preveč, ker nisi več ločil ene od druge. Vožnja s hitrim čolnom po reki in ogled slapa me je sploh impresionirala, ker je bila kot nekakšen kontrast in premor od vseh kulturnih znamenitosti. Všeč mi je bilo tudi bivanje v kolibah pri domačinih. Enkratna izkušnja. Vsega po malem torej, kar je tudi prav.
Všeč mi je bilo tudi, da smo se na koncu odločili bivati v hotelu neposredno na plaži, saj časa za plažo tekom celega potovanja nismo imeli. Odločitev je bila vsekakor pravilna, kljub višji ceni hotelov na tem območju.
Neža

Ocena potovanja (1-10): vse OK 10 (razen zadnjih 2 dni, ko naj bi bili stran od morja - kar nikakor nebi bilo v redu)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 super, veliko ve, je prijazen in ustrežljiv
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vse- lepa narava, zanimivi kraji, dobro vodenje, solidni hoteli (razen 2 – verjetno bo bolj vedel vodič katera sta bila)
Maja

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Južni Afriki, Svaziju, Vikt. slapovih (Zimbabve in Zambija) ter Bocvani (oktober 2018)

Ocena potovanja (1-10): Čista 9
Odlična tura, organizacija in vodenje ter dobre nastanitve.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Klavdij se je izkazal kot človek, popotnik in sopotnik. Prav bi pa seveda prišle tudi izkušnje iz same Afrike.
Potovanje je bogato, slikovito in dobro zamišljeno. V našem primeru smo se kot sopotniki odlično ujeli in potovali kot prijetna skupina.
Gabrijela

Ocena potovanja (1-10): Celostno gledano nama je bilo potovanje zelo všeč tako da bi mu podelila oceno 10. Vsaka od držav, ki smo jih obiskali, je bila posebna in nam je pokazala nekaj novega. Južna Afrika je zelo raznolika in lepa dežela, ki jo je nedvomno vredno obiskati. Čeprav smo se najmanj časa zadržali v Zimbabveju in Bocvani, sta naju ravni ti dve državi najbolj navdušili. No, predvsem ljudje, ki so bili izjemno prijazni in nasmejani. Piko na i pa je dodal še obisk Viktorijinih slapov, ki so bili, kljub majhni količini vode, izjemni, ter čudovit safari po vodi in kopnem v Bocvani.
Potovanje s Klavdijem je bilo zelo prijetno in sproščeno. Trudil se je upoštevati vse naše želje in komentarje, zelo veliko pa nam je tudi povedal o vseh krajih, ki smo jih obiskali. Vedno je poskrbel, da so zadeve potekale čim bolj gladko, s skupino pa je tudi sproti delil vse informacije, ki smo jih potrebovali. Ob lokalnem vodniku Ulrichu je pokazal izjemno mero potrpežljivosti in iznajdljivosti, prav tako pa bil tudi on tisti, ki je z nami delil vse potrebne informacije, podatke in opise krajev, ki smo jih obiskali. Nama je bilo kasno potovati z njim. Morda se mu je nekajkrat malce poznalo, da še ni bil velikokrat v Južni Afriki oz. da ni lokalec (npr. ko smo spraševali za določene informacije), vendar se je vedno potrudil in nam naknadno povedal vse potrebno.
Na potovanju so nama bili najbolj všeč vsi safariji, ki smo jih doživeli. Videti vse te živali v njihovem naravnem okolju, opazovati njihovo gibanje, vedenje je nekaj kar nama bo ostalo v spominu za vedno. In uspelo nam je videti vse pripadnike big 5 z izjemo leoparda.
Petra in Žiga

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zadovoljni, vse OK, dobili veliko informacij,
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Kiti v Hermanus-u, safari s kolesom v Milwane-ju in safari v Chobe
Lojzka

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Avstraliji (september oktober 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je v celoti izpolnilo moja pričakovanja. Predvsem me je navdušil zahodni del Avstralije z nacionalnimi parki in Ningaloo reef, mala presenečenja, ki niso bila v programu in ljudje, ki navdušijo s prijaznostjo na vsakem koraku.
Jure je odličen vodnik, z pozitivnim pristopom v vseh situacijah. Skrben, profesionalen, vedno dobre volje.
Navdušena tudi nad lokalnim vodnikom, ki nas je spremljal po zahodni Avstraliji, bil je pravi potujoči leksikon o Avstraliji
Najlepše je bilo - Uluru s posebno energijo, vse kar je bilo povezano z morjem, predvsem plavanje z morskimi levi in mantami, snorkljanje na koralnih grebenih, neskončne peščene plaže polne školjk, čudoviti sončni zahodi.
Bojana

Ocena potovanja (1-10): Tura Avstralija mi je bila zelo všeč, dobro pripravljena in izvedena, glede na to, kakšne so razdalje in kaj smo vse videli. Moja ocena je 9.
Jure je top vodnik, takšnih bi si želela na vsakem potovanju. Kar sem potovala z vami še nisem imela tako dobrega vodnika. Občudovala sem ga, kako je reagiral v različnih situacijah glede na to, kakšno skupino je vodil.
Dosti lepih stvari sem doživela, najlepši je bil izlet s čolnom – plavanje z mantami. Tam sem videla najlepše korale, največ živali, bilo je najboljše pripravljeno.
Vlasta

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo, s slovenskim in tudi lokalnim
Magda

Vtisi iz našega potovanja po ZDA parkih (julij avgust 2018)

Ocena potovanja (1-10): Čista 10ka. :)
Vse, na kar ima agencija lahko vpliv, je držalo. Potovanje je potekalo brez komplikacij, stresa, bilo je prijetno in sproščeno. Videli smo vse, kar smo po programu in glede na razmere na terenu lahko in še kaj zraven.
Vodnik je odličen. Potovanje je naredil prijetno in se res potrudil, da smo bili ob pravem času na pravem mestu ter da smo od izleta odnesli kar največ. Nič mu ni odveč, naše želje so bile vedno upoštevane.
Narava je itak v presežkih, zelo prijetna pa so bila večerna druženja ob pripravi večerje v kampih. Glede na to, da je bilo dosti mladine, je bil to čas za druženje, družabne igre in klepet.
Dominika

Ocena potovanja (1-10): 10, potovanje je bilo super
Boljšega vodnika ne bi mogli imeti. Prijeten, ustrežljiv, zelo dobro zna uravnavati nesoglasja v skupini, tako da so na koncu vsi zadovoljni.
Na potovanju smo najbolj uživali v naravi. Ta je bila čudovita. Po mojem bi lahko izpustili Las Vegas, ker smo doživeli šok, ko smo prišli iz tako lepega preživljanja dni v naravi v to noro gužvo in svet materializma.
Darinka

Ocena potovanja (1-10): 9.5
Zelo dobro potovanje, dobra organizacija, pričakovanja so bila velika in so se izpolnila.
Vodnik Jure je izpeljal celo potovanje super. Vidi se da ima ogromno izkušenj, in tudi kakšne kaprice od nas “potovalcev” zna na zelo lep način imeti pod kontrolo.
Kaj je bilo najlepše? Narava, narava, narava. In pa sproščen način potovanja, kampiranje, skupinska skrb za dobro počutje (od hrane, obrokov, druženja, itd.)
Andrej

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je car! To je bilo naše prvo potovanje z vodnikom, ob tem da potujemo že 20 let. Jure je odlično koordiniral vse dogajanje, primerno doziral vse informacije, bil brezhibna “navigacijska naprava” tudi ob vožnji z gostim prometom, pametno razporejal dogodke in oglede, se zlil z našimi potrebami in željami... Vsak dan je motivacijsko pohvalil naše kulinarične dosežke in spretno zmanevriral med posebnimi željami. To je bilo moje najbolj sproščeno potovanje, kljub polnemu programu, predvsem sem bila pa razbremenjena planiranja, ki je običajno zaradi vseh obveznosti pred potovanjem vedno padlo name in mi povzročalo stres, ki ga pa tu ni bilo!
Najljubše mi je bilo kampiranje v nacionalnih parkih. Kampi so tako preprosti in hkrati odlično opremljeni z vsem, kar potrebuješ. Skupna priprava hrane in druženje po polnih dnevih vseh lepot je fenomenalna ideja. Družba je bila naključna, pa vendar več kot odlična. To, da v kampih ni wifi-ja in večinoma tudi telefonskega signala ne, je pa posebna vrednota. Otroci so se družili! Občasna hotelska postelja in tuš sta pa tudi običajno “prišla” v idealnem trenutku za predah...
Katja

Ocena potovanja (1-10): 9. Odlična organizacija, doživeto potovanje.
Zelo zadovoljna z vodnikom. Odgovoren, skrben, dostopen, družaben, empatičen, razgledan, pozitiven, energičen...
Najlepše je bilo vse, kar smo doživeli in videli v naravi, sproščenost, pozitivna energija.
Martina

Vtisa iz našega potovanja Peru, Bolivija in Čile (julij avgust 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10+ Čudovito
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+++ Izreden človek in vodnik
Zahvaljujem se vam za čudovito potovanje. Še enkrat bi pohvalil našega vodiča Aleksa za res neverjetno vodenje in pa za vse njegove napore, da smo res doživeli to potovanje kot velika družina in pa da smo pri vsem tem tako uživali, čeprav smo na poti doživeli kar nekaj neprijetnih dogodkov, na katere pač človek ne more vplivati ki pa jih je s svojim delom in pa z svojo neverjetno pozitivno energijo rešil in nam potovanje spremenil v pravljico.
Aleksander

Ocena potovanja 9, vodnik 10+, najlepša je bila čudovita narava, izboljšava bi bila morda kakšen prost dan več (morda se lahko izpusti Čile) in skrb da bi bile nastanitve bolj tople, v preteklosti sem potovala z vami, odločila sem se zaradi Alexa (pripeljala se 3 ljudi), v mislih imam nova potovanja.
Lp
Brina

Vtisa iz individ. potovanja po Maleziji (Borneo), julij avgust 2018

Potovanje v Malezijo-Borneo je bilo, ko potegneva črto, nadvse prečudovito, saj sva se vrnila polna novih dogodivščin, vtisov, spoznanj, znanja, drugačnega pogleda na svet.. skratka, vredno vsakega trenutka dopusta & denarja.. a po drugi strani precej naporno, saj sva imela skupno 11 letov, verjetno skoraj toliko različnih nastanitev, voženj, akcije od jutra do večera.. a brez tega se še predobro zavedava, ne gre, če želi človek čim več videti & doživeti.. tudi zato sva izbrala tak način potovanja, ker sva taki osebi, ki se nama mora skoz dogajati..
Potovanje bi ocenila s čisto 10 in bi ga priporočila čisto vsakemu z vsaj malo take žilice kot jo imava mi2.. vrnila sva se popolnoma navdušena nad vsem novim videnim stvarem & že komaj čakava, da najdeva čas&predstaviva najinima družinama podrobnosti doživetega v slikah&videih ter pripovedovanju o čudesih tega norega dela Azije.. z nastanitvami sva bila zelo zadovoljna, nikjer ni bilo težav,prav tako tudi z lokalno agencijo, ki je bila več kot odlična.. vse je teklo kot po maslu, nad čemer sva bila izjemno presenečena&počaščena ..le v Kota Kinablu 1x ni bilo jasno glede prevoza, ampak sva si že rezervirala taxi, nakar sva zaprosila receptorko, da je kontaktirala urgentno številko in uredila najin prevoz.. mogoče bi oni sami poklicali,a je bilo že večer, tako da sva sama stopila v akcijo, da nebi ostala slučajno brez prevoza.. tudi glede točnosti kapo jim dol-vsem prevoznikom.. prav tako so bili lokalni vodiči top, da o domačinih niti ne govoriva-izjemno prijazni ljudje!! najbolj od vsega sva bila navdušena nad otokom želv in opazovanja valjenja&pobiranja jajc ter "vzreja" mladih želvic ter njihov spust v morje.. plaza tam je bila sanjska-kot iz sanj.. sicer naju je pa navdušila seveda džungla-ko smo hodili peš po njej, jo prevozili po dolgem in po čez ter seveda tudi plutje po reki in opazovanje vseh možnih živali&rastlin.. ko to človek doživi na lastne oči v živo-nor občutek!! tudi jame so bile zanimive, čeprav bi bila 1 po najinem mnenju zadosti.. oo,skoraj sva pozabila omeniti Sabah Tea-čudovit del potovanja&novih znanj o čaju!! tudi največjo rožo na svetu nama je uspelo videti, in sicer v Kinabalu National Park.. mogoče nisva bila najbolje zadovoljna s koncem potovanja, ko smo šli z ladjo na Manukan Island (Sapi smo zaradi slabšega vremena izpustili), ker je bila nora gužva predvsem Kitajcev, ki so groozni narod-vse je njihovo.. hrana je bila super, čeprav je po 2 tednih riža, zelenjave, piščanca, ribe&govedine že moočno zapasal Mc,heh.. tudi doplačilo za Marriott Resort v Mulu-ju se je izplačalo-malo luksuza je prijalo.. pa fajn nama je bilo,ker je bilo res skoraj popolnoma vse že zajeto v ceni potovanja, tako da nisva rabila vsako trenutek skrbeti za karkoli..
Sicer sva pa prepričana, da se bova se odločila za potovanje z Ravbar potovanji, ker kapo dol za tako organizacijo,res..
Uroš, najlepša Ti HVALA se 1x za vse!! lahko si izjemno ponosen na svoje delo, ki ga opravljaš,saj si več kot odličen in vse najboljše&najlepše tudi v prihodnje Ti želiva.. ogroomno uspehov, sreče&navdušenih potovalcev ti želiva!! Prijeten pozdrav od naju,
Michel&Lea

Vtisa iz našega potovanja po Gruziji in Armeniji (julij avgust 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9
Potovanje je krasno. Zame vsebuje samo preveč sakralnih objektov in premalo prostega časa. Vsi popotniki nismo enaki, to je moje osebno mnenje. Čeprav smo se glede obeh točk večinoma vsi strinjali. Vsaj v glavnih mestih bi bilo super, če bi bil en dan popolnoma prost, s sugestijami, kaj si velja ogledati, ali pa preprosto samo pohajkovati in uživati v dobri hrani in kapljici.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 +
Damjan je izjemen človek in preprosto rojen za vodnika. Krasna, topla oseba, s posluhom za vsakogar. Izredno razgledan, z veliko mero znanja, katerega še nenehno dopolnjuje. Zabaven, prijeten, skratka, vesela sem, da sem ga spoznala in v njegovi družbi preživela 10 dni.
Težko je karkoli izločiti kaj je bilo najlepše, potovanje je bilo res lepo in nepozabno. Meni osebno veliko pomeni čas izven skupine, katerega sem si vzela v Erevanu. Želim si, da bi si ga lahko tudi v Tbilisiju. Skupina je bila super, da ne bi narobe razumeli, res smo se lepo ujeli, nasmejali, lepo družili. Vendar večina ljudi potrebuje tudi čas zase.
Lidia

Spoštovani,
Potovanje smo uspešno končali vsi smo se vrnili zdravi in nasmejani.
Hvala Damjanu za kvalitetno vodenje in skrb za vse potnike kakor tudi za vzdrževanje dobre volje.
Lepo smo se imeli morda (če nam bo dano) se še kdaj pridružimo potovanjem Ravbar.
Spodaj komentar
Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Dobra družba in zanimiva dežela polna zgodovinskih
spomenikov
Stela in Lojze

Vtisi iz individ. potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (julij avgust 2018)

Dragi Uroš, pozdrav od doma :-). Na anketna vprašanja vam bom odgovorila kar v sporočilu; upam, da bo tako v redu.
Naše potepanje po Tanzaniji in Zanzibarju bi na splošno ocenila kar z oceno 10, s komentarjem, da je včasih bolje, če so pričakovanja nizka in je popotnik prijetno presenečen:-). Res je bilo vse nad pričakovanji in čutiti je bilo skrb in izurjen in preizkušen občutek za potrebe slovenskega turista v Afriki.
Najlepši del potovanja so bila nedvomno bližnja 'srečanja' z eksotičnimi živalmi na safariju, mogočnost narave, pa tudi pristnost domorodnega prebivalstva (naravnost neverjetno in skoraj že nadrealistično druženje z Masaji in bušmani - pri slednjih je naša najstarejša hči praznovala 18. rojstni dan in so ji ob obrednem plesu zapeli posebno pesem :-)). Prekrasno presenečenje je bil tudi Lodge v Mwanzi - po 4 dneh deljenja šotorišča s hijenami, levi in pumami ter zelo bazičnih sanitarijah se je dotik luksuza ob bazenu in tekoči vodi neizmerno prilegel.
Posebna pohvala gre tudi našemu vodiču/vozniku Kiwia, ki se je res ves čas trudil, da smo se vsi počutili vrhunsko, ustregel vsaki naši želji in z izkušenimi prijemi poskrbel, da smo videli skoraj vse živali iz skupin the great 5 in the great 9 - z izjemo geparda - morda razlog za ponovni obisk?
Pohvala tudi kuharjev- izvrstna kuhinja.
Praktična in prijetna je bila tudi intimna skupina v zasedbi 9 članov. To je omogočalo fleksibilnost in učinkovitost premikanja in sledenja programu - in tudi prilagajanja našim željam.
Kar bi se dalo izboljšati je tehnična izpravnost in opremljenost avtomobilov, ki nas vozijo po safariju (npr. delujoči polnilci za mobilne telefone in bolj robustna oprema/orodje za menjavo pnevmatik).
Koristna bi bila tudi radio zveza za interno rabo med vozniki jeepov - da nismo odvisni od gsm signala.
Za vas smo izvedeli od prijateljev, ki so tudi krivci za to, da smo se odločili za afriško avanturo vaši režiji.
S srčno zahvalo vam, Uroš, in vsej lokalni ekipi za nepozabno afriško doživetje vas prav lepo pozdravljamo
Lara, Renato, Ema Loti & Neli

Dragi vsi,
tudi z moje strani velika HVALA za še en prečudovit popotniški podvig.
Z veseljem se pridružujem Larini oceni, saj je bilo res vse vrhunsko izpeljano in v danih situacijah za nas prav lepo poskrbljeno. Z distanco se slabe stvari tako ali drugače pozabijo, tako da sem sama že v časovnici, ko se ne spomnim več, kaj bi lahko bilo drugače.
Ekipi Ravbar & Co. privoščim tem več podobnih popotniških vtisov, nam nekaj zasluženega počitka, in se kmalu spet beremo. Radovedno se bomo spogledovali z novimi, še ne odkritimi destinacijami.
Lep zaključek poletja vsem,
Jerca & mušketirji

Vtis iz individ. potovanja po ZDA parkih (julij avgust 2018)

Imeli smo se lepo. Navodila smo imeli »v nulo«. Tudi medvede smo videli v Sekvoji in sicer prav tam, kjer ste rekli. Namestitve so bile ok, le za Las Vegas in mogoče tudi Bryce canyon bi svetovala kaj drugega.
Hvala lepa za organizacijo potovanja.
Lep pozdrav do naslednjič!
Barbara

Vtisi iz individ. potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (avgust 2018)

Ocena potovanja (1-10): 8
Najlepše je bilo Ngorongoro rezervat, narava ne razočara - čudovita.
Zelo bi tudi rada pohvalila kuharja pri Masayih – hrana je bila odlična.
Klementina

Ocena potovanja (1-10): Bi dala oceno 8, ker vedno je še prostor za izboljšave :-). Sicer pa v splošnem pohvala celotni organizaciji, koordinaciji in skrbi za nas.
Kaj je bilo najlepše na potovanju? Masaji (druženje, hrana), bušmani (pretresljivo spoznanje, kako živijo ti ljudje), kratek Ngorongoro (tako velik in toliko živali), izlet z ladjico na snorkljanje (Mnemba), plaža v Kendwi
Mojca

Zdravo in hvala za organizacijo našega potovanja!
Spodaj delim nekaj mojih mnenj in opažanj s katerimi ni nujno, da se ostali strinjajo.
- zelo zadovoljen s storitvami lokalne agencije (Vesna), ki je sproti preverjala ali gre vse po planu in ali so bili dogovori izpolnjeni. Poleg tega se je osebno srečala z nami v Arushi in nam uredila tudi neke dodatne zadeve. Skratka profesionalen servis na visokem nivoju.
- hotel v Mwanzi je bila dobra izbira - sicer nekoliko luksuzen vendar paše po večdnevnem safariju in spanju v šotorih
- resort na Zanzibaru je prilično dotrajan in dokaj slabo vzdrževan. Poleg tega smo imeli več redukcij elektrike in vode. Tudi hotel v Arushi je bil bolj na meji.
- najlepša izkušnja zame pa je bila Ngorongoro park.
Gledano vse skupaj: lepa izkušnja, v odlični družbi. Upam, da ne bo napačno zvenelo, ampak Afrike imam dovolj za vsaj 5 do 10 let! :)
lp,
Matej

Vtisa iz individ. potovanja po Havajih (julij 2018)

Ocena potovanja (1-10): Ocena potovanja je 9. Iz preprostega razloga, 10 bi pomenilo popolnost.
Potovanje je bilo zelo dobro načrtovano, odlično organizirano, primerno dolgo in dobro podprto v smislu pomoči iz domovine.
Vse namestitve so bile odlične, vsaka s svojo posebnostjo.
Kot najboljšo bi izpostavili namestitev na otoki Kauai, prijetna soba, v krasnem okolju, praktično na sami obali.
Zelo posebna je namestitev na otoku Maui, kjer je na razpolago kompletno stanovanje. Najino stanovanje je bilo opremljeno tuši s pralnim in sušilnim strojem, vse do ležalnikov za na plažo, loparji za tenis, vse do neoprenske obleke. Obe namestitvi sta bili zelo mirni, povsod je zelo spoštovan hišni red in zakonska prepoved kajenja.
Namestitev v Honolulu je bila v 30. nadstropju v nekoliko bolj skromnem predvsem pa v slabše vzdrževanem apartmaju.
V prvi vrsti naju je impresionirala narava, ogromno znamenitosti in vse po vrsti skrbno pripravljene za potrebe turizma.
Umirjenost prometa in skratka vse kar je predpisano se nekako upošteva. Ljudje so prijetni, prijazni, pripravljeni pomagati, le razločna izgovorjava jim ne bo nikoli šla dobro, pa saj jim niti ni potrebno in tega se dobro zavedajo. Tudi zato imamo kot tujci nasproti rezidentom USA manj ugodnosti.
Mirjam in Srečko

Vtisa iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (julij 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10. Odlično
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Brez pripomb. Profesionalen, zabaven, skratka enkraten vodič.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Safari v narodnih parkih
Ingrid, Roman, Manca in Marko

Uroš, natisniti ne morem anketnega lista, sporočim ti pa lahko , da je bilo vse super in fenomenalno, saj smo doživeli vse kar smo lahko in videli vse možne zivali. To je to! Hvala. Pozdrav
Ciril

Vtisa iz našega individ. potovanja po Havajih (junij 2018)

Ocena potovanja (1-10): Čista 10 😊
Odlično potovanje, malce naporno, vendar je res lepo.
Na vseh otokih je bilo prenočišče odlično, tudi lokacija je bila odlična, razen v Hilu, kjer je bila soba v malce slabšem stanju. Lokacija je bila načeloma v redu, vendar je bilo tam kot mesto duhov in veliko brezdomcev.
Celotno potovanje je bilo res lepo, saj Havaji niso samo lepe plaže, ampak veliko več, saj je veliko hribov, slapov, skratka toliko narave, da bi na vsakem otok potreboval veliko več dni, da bi lahko vse raziskal.
Tina in Gregor

Vtisa iz našega potovanja po Gruziji (maj 2018)

Ocena potovanja (1-10): Presenetilo me je dobro planiran program! Predstavitev dežele, kulturno bogastvo, kot gostinc pa užival v zelo dobri hrani in odličnih Gruzijskih vinih. POHVALIL, pa bi predstavitev vin ”kvevrih”in vinski hiši, presenetila meje okolica Chateau Mukhrani z kletjo, odlično vodeno degustacijo, o kulinariki pa naj, naj.
Ocena: ODLIČNO
Oba vodnika sta svojo nalogo zelo dobro opravila, zato obema čestitke in hvala.
Alfred

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Franc

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (prvi maj 2018)

Ocena potovanja (1-10): Lahko dam le najvišjo oceno. To je bilo gotovo moje najboljše in najlepše potovanje doslej.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Z obema, slovenskim in lokalnim. Bila sta nam ves čas na voljo, se nam maksimalno posvečala, veliko vedela in povedala o Kubi, skrbela za dobro voljo in razpoloženje in vedno nova presenečenja.
Uživala sem prav vsak dan posebej, videla res veliko, se naplesala salse .....
Darja

Ocena potovanja (1-10): Potovanje ocenjujem s čisto 10ko, saj je vse potekalo brez kakršnihkoli težav, skupina se je super razumela in vzdušje je bilo fenomenalno.
Tako s slovenskih vodnikom Damjanom kot s kubanskim vodnikom JJ-jem sem bila zelo zadovoljna, ker sta oba res polna energije in sta se poleg deljenja strokovnega znanja res trudila, da je bilo vzdušje v skupini vedno pozitivno in sproščeno.
Najbolj všeč na potovanju mi je bilo to, da je program res raznolik in se že v enem samem dnevu zgodi toliko stvari, da se vsak dan znova sprašuješ, kaj sploh še lahko doživiš, pa vendar te Kuba vedno znova preseneti. Težko bi izpostavila eno stvar, saj je bilo vse posebno, od plavanja z delfini, piknika in kresa na plaži, jahanje s konji, zabava na katamaranu, vožnja s starimi avtomobili, najbolj pa seveda pa plesanje salse v vsakem mestu, pa še bi lahko naštevala...
Maruša

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10
Program je fantastičen, prava kombinacija znamenitosti, narave, uživanja, počitka na plažah in zabave. Vidiš veliko, ni pa prenaporno. Omogoča stik z domačini in nimaš občutka “serijskega” turista. Z nami je bil tudi 15-letnik, ki je bil tudi navdušen – in navdušiti nekoga pri teh letih ni prav enostavno.
Oba vodnika sta bila super – Damjan in JJ. Prava mera podatkov, zanimivosti, ki jih ni v knjigah. Prilagajala sta se nam in nas vodila, ves čas smo imeli občutek, da se z nami zabavata tudi onadva in ne zgolj samo opravljata svojega dela.
Navdušila nas je vožnja z starimi avti po Havani, treking s kamioni (kljub temu, da nas je dobro zmočil dež – tudi to je posebna izkušnja), delfini, ježa konjev, salsa in zabava, kres na plaži in seveda sanjske plaže.
Dajana

Najprej hvala za čudovito izkušnjo in potovanje, ki ga bom z veseljem priporočila naprej, morda se ga kdaj spet tudi sama udeležim, v kolikor bo malce krajša izvedba , novo leto... in ob vodniku Alexu.
Potovanje samo je bilo odlično in ga ocenjujem s čisto desetko. Kako naporno in polno je, sem ugotovila šele doma, ko bi si vzela se dopust za počitek. Organizacija na vrhuncu, vse je teklo gladko, morebitne spremembe so bile izvedene na način, da ni jih bilo zaznati... Lokalni vodnik vse pohvale vreden, vsestranski in angažiran prav na vseh področjih. Hkrati je predstavljal svoj narod in lahko so ponosni nanj. Težko bi izbrala najlepše doživetje, toliko tega je bilo... Plavanje z delfinom, jahanje po prečudoviti pokrajini, ko mi je med samim popotovanjem spremljevalec konja vmes razlagal v svojem jeziku zadeve, vmes trgal sadeže kazal, kako se jih je... Vse sem ga zastopila, pa ne znam španščine... Stiki z domačini, odprtost ljudi na ulicah, njihova srčnost..., duša Kube... Pa večeri salse, glasba v živo na avtobusu... Ni da ni. Ogledi zanimivi, ne predolgi, vse povedano s strani lokalnega vodiča nadvse zanimivo. Super,vsekakor priporočam, hvala.
Ana

Ocena potovanja (1-10): 10 –nepozabno
Vodnik je bil super, zabaven, posredoval nam je veliko informacij, vedno pri roku, poln energije
Vse je bilo nepozabno, mogoče mi je bilo všeč piknik na plaži, kjer smo se s skupino bolje spoznali, pa vožnja s prvim katamaranom.
Karmen

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (prvi maj 2018)

Res smo se imeli super! Vsa pohvala Supervodniku Aleksu in lokalnemu vodniku Rodrigu in seveda organizatorju Ravbarju. In nenazadnje krasni skupini, da je bila odlična »štimunga« in je šlo vse po planu.
Ocena potovanja (1-10): Ocena 10!
Super program in tudi izvedba. Vse je “štimalo” in tudi odlična skupina.
Sicer naporno zaradi višinskih razlik in tudi časovno dolgotrajnih transferjev, vendar čudovito in raznoliko.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Izredno! Alex je super. Ima vse pod kontrolo obenem pa imaš občutek svobode. Ravno prav razloži, če želiš izvedeti več ima še ogromno na zalogi.
Lidiji je bila najlepša Amazonija, Bojanu (prišel kasneje) pa nepregledna obdelana pokrajina Andov na neverjetni nadmorski višini. Občutek sožitja človeka in živali na Galapagosu.
Lidija in Bojan

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10, zaradi organizacije in odličnega vodnika Alexa. Program je obsežen in raznolik in tudi zelo naporen, bilo je zelo lepo potovanje. Sopotniki smo bili kot družina in smo se odlično razumeli. Moja pričakovanja pred potovanjem so se več kot izpolnila.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ocena 10. Alex je super. Vedno prijazen, natančen in enak do vseh. Vse kar smo morali vedeti je pravočasno povedal. Tudi lokalni vodniki so bili vsi odlični.
Najlepše je bilo v džungli in na Galapagosu.
Tadej

Ocena potovanja (1-10): Ocena: 9. Potovanje je bilo dobro organizirano; hotel v Banosu je bil pomanjkljiv vsaj kar zadeva sobo, ki nama je bila dodeljena – glede na to da je cena potovanja precej visoka, bi bilo morda bolj prijetno prespati v boljših hotelih, tudi če bi to stalo malo več.
Alex je odličen vodnik, nudil nam je vse informacije in skrbel za celotno skupino. Potovanje z njim je bilo prijetno in varno. Rad ima dežele, kjer potuje in to pozitivno prenaša na potnike.
Vanda in Emilio

Nekaj vtisov iz našega potovanja po ZDA Vzhodu z New Yorkom (prvi maj 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9. Ocena 9 samo zato, da se boste še naprej trudili odlično izpeljati potovanja.
Kako ste zadovoljni z vodnikom: 10+
Rok

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Jure je zelo dober vodnik, ima “žilico”, srce vodnika. :)
Vsak del naše poti je imel svoj čar. Čudoviti so bili pogledi iz razglednih stolpov v Torontu, New Yorku in Niagari, dotaknil se me je obisk pri Amiših, ogled muzeja Aero and Space museum v Washingtonu in rojstno dnevna torta na Times square.
Marta

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo! Človek na mestu.
Najlepši na poti so bili Niagarski slapovi in New York.
Franc

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10.
Zahvala organizatorju, vodniku in vsem potnikom za svoj delček v čudovitem mozaiku....
Za mano je še eno nepozabno potovanje po Ameriki, ki je bilo nad pričakovanji. Odlična skupina, vzdušje, razmere, program,...Po takem potovanju se je kar težko spet privaditi na realno življenje :)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ocena 10+.
Jure je vodnik s srcem in dušo. Pozitiven, nasmejan, profesionalen, potrpežljiv, dobro pripravljen....vedno se potrudi, da nam je v skupini lepo, prisluhne našim željam in program izpelje max. dobro.
Tina

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Maroku (april 2018)

Ocena potovanja (1-10): 9, ampak samo zato da se ne poslabšate
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Več kot odlično, samo vprašanje kako je bil on z nami (malo heca)
Najlepše je bilo, da smo kljub temu, da potujem z agencijo, imeli možnost stopiti v stik z domačini, spoznati pravi Maroko, seveda pripisujem to zaslugo vodiču
Janja

Ocena potovanja (1-10): 10 – lepa izkušnja
Vodnik je bil super. Zelo profesionalen, podal je veliko znanja o samem Maroku in zanimivosti. Pozitivno naravnan, ustvaril je odlično vzdušje, družaben, vsakemu posamezniku je znal prisluhnit... In na dejstvo, da sem bolj solo popotnik, me je znal prepričat v to, da so skupinska potovanja odlična in da na tak način vidiš več.
Najlepše na potovanju je bilo modro mestece Chefchaouen, mesto Fes, sprehod ob kanjonu in nepričakovano vabilo domačinke na čaj.
Maja

Ocena potovanja (1-10): 9, potovanje je bilo odlično vodeno. Izbira nekaterih prenočišč pa je bila problematična, nekaj težav je bilo tudi z izbiro prevoznika.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10. Odlično vodenje z veliko znanja in poznavanja dežele in ljudi, koristni nasveti. Razen tega smo imeli srečo tudi z vodnikom na uvajanju. Skupaj nadstandardno vodenje.
Damjana

Vtis iz individ. potovanja po Novi Zelandiji (april 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10, super država, definitivno košček sveta, ki ga je treba videti v življenju, prijazni ljudje
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vsa pokrajina, zelenje, rastlinske in živalske vrste, prijaznost domačinov, možnost odkrivanja cele države (ni prevelika)
Uroš je pripravil super pot, same dobre stvari so bile zajete glede na omejen čas potovanja, všeč mi je bila tudi možnost izbiranja med različnimi aktivnostmi (npr. v Rotorui ali Queenstownu), edino kar bi izpustila, je Waitomo cave (ture na 10min, notri v jami ena skupina čakala drugo, po več kot 15min smo čakali na istih mestih, dolgotrajno vkrcavanje in izkrcavanje iz čolna-izhod je bil namreč po isti poti kot vhod, zato da smo na koncu videli 'zvezdnato nebo'??, glede na to, da imamo po Sloveniji toliko jam, sama jama niti ni bila nič posebnega, edino kar je bilo zanimivo, je življenski cikel teh črvov, kar pa si lahko vsakdo prebere na internetu.. še posebej, ker se gre potem na Mitai večerji (mimo grede, super zadeva, obvezno za vse bodoče potnike!) tudi v gozd pogledat te iste črve...
Špela

Vtis iz individ. potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (marec 2018)

Potovanje je bilo super! Najbolj všeč mi je bila Amazonija! Lahko bi bila malce daljša, Galapagos pa kakšen dan krajši. Čeprov je Galapagos res pravi odklop, sicer bolj kot morje in plaže me je navdušila ena sproščajoča energija pa prijaznost domačinov (od vodnikov, osebja v hostlu pa do natakarjev...).
Andrea

Vtisa iz individ. potovanja po Tahitiju (Francoska Polinezija), marec 2018

Ocena potovanja (1-10): 10. Vse kar smo dogovorili je tudi tako bilo
Kako ste zadovoljni s hotelom/resortom
- na otoku Moorea? 10
- na otoku Bora Bora? 9
- na otoku Tahiti? 10
- hotelom v Los Angelesu? 8
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Nedotaknjena in čudovita narava, prijazni ljudje, klima katero sva iskala, nova doživetja.
Viktor

Zdravo Uroš,
Hvala za vso asistenco med potovanjem. Sva doma, polna novih doživetij, odkrivanja še neznanega sveta, prijaznih ljudi, kamorkoli prideš ….. poleg lenarjenja na plažah sva videla čudovito pokrajino, čisto morje, znamenitosti oz. LA atrakcije itd.
Andreja

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Filipinih (marec 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Alex je bil vedno na voljo in dobre volje. Glede na zahtevno logistiko potovanja je delo izvrstno opravil.
Potovanje je bilo dobro organizirano, videli smo različnost Filipinov,okusili vsa prevozna sredstva,namestitve in prijaznost domačinov.
Darja

Ocena potovanja (1-10): 9, ker se vedno da še bolje. Sproščujoče, brezskrbno potovanje v deželi prijaznih ljudi in lepe narave, navdušila me je kombinacija teras in morja (dobro zastavljen program), druženje z domačini, dobra kulinarika,...energija, ki jo prineseš nazaj domov.
Priporočam vsem, ki iščejo dinamične počitnice.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 zelo skrben, potrpežljiv, umirjen, ravno prava mera profesionalnosti in sproščenosti.
Nataša

Ocena potovanja (1-10): 9
Menim, da je program dobro pripravljen, tako, da lepo zajame “best of destinacije”. Je dovolj razgiban, da ti nikoli ni dolgčas. Nastanitve so bile nad pričakovanji, večinoma res lepe. Tega z drugih potovanj nisem vajena in sem bila res pozitivno presenečena.
Edin minus sta bila dva sopotnika, ki so iskali dlako v jajcu in kritizirali vse kar se je dalo. Taka negativna energija je res nepotrebna. Sicer menim, da se vedno na takih skupinskih potovanjih najde kakšna taka oseba, ki pač malo popestri dogajanje. Tako, da tega niti slučajno ne jemljem kot nekaj slabega, bolj kot pojasnilo, zakaj se morda skupina ni tako zelo povezala, kot je bilo načrtovano na začetku.
Vodnik je bil zelo korekten, ustrežljiv, skrben. Menim, da je zelo lepo poskrbel za skupino in se res maksimalno potrudil. Tako, da z moje strani vse pohvale.
Irena

Ocena potovanja (1-10): 9
Potovanje je bilo dobro organizirano in pokrito. Nastanitve v redu, brez pripomb. Na bolj skromne v Banaue smo bili pripravljeni. V El Nidu top hotel, in zadnji v Sabangu zmaga. Transportna sredstva tudi ok. Jeepney fina izkušnja, kombiji po Palawanu udobni, tudi avtobus redna linija brez pripomb, celo točen. Še trajekt, katerega vožnja se je kar vlekla, izvrstna priložnost za čas za klepet z lokalci in kapitanom v kabini. Filipinci so res prijazni in odprti.
Zelo zadovoljna z vodnikom. Iskren in pošten. Moje mnenje, da boljši kot Senad. Aleksov karakter mi bolj ustreza.
Nimam nobenih pripomb čez vodnika, res pa da sem že dosti prepotovala in ni vsaka situacija tako nepredvidljiva, da se ne bi znašla tudi sama oz. da bi se ves čas bilo treba zanašati na vodnika.
Vedno je dal občutek, da je nam potnikom na voljo in na razpolago, nima nihanj v razpoloženju, četudi ga morda kaj razočara. Še bi potovala z njim.
Antonija

Vtis iz individ. potovanja po Filipinih (februar 2018)

Ocena potovanja (1-10): 8-9 Mogoče že zato, ker se nas Filipini niso tako dotaknili, a ne narobe razumeti... Izjemen kraj s prijaznimi ljudmi.
10 - Ocena organizacije.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? To, da smo ne le videle, temveč tudi doživele in vdihnile Filipine. Plavale smo z Whale Sharki, videle Tarsierje,zvečer gledale kresnice, se spustile po podzemni reki, raziskovale še nedotaknjene lagune in čudovite plaže z lokalci, probale balot, kar je Filipinska specialiteta, videle 200 kg školjke, se potapljale, snorkljale s sardinami in plavale z drugimi čudovitimi, kot tudi barvnimi bitji morja, bile na čokoladnih hribih, surfale z najbolj prijaznimi, toplosrčnimi lokalci, se masirale v Boholu in sodelovale pri petelinjih bojih.
Andreja

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Novi Zelandiji (februar 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10. To je bilo moje prvo večje potovanje sploh kamorkoli, prvič sem potovala sama, prvič z letalom, v deželo katero sem si vedno želela obiskati, spoznala sem super ljudi (razen par izjem) ...
Vodnik Jure je bil super!
Vsak dan me je nekaj navdušilo. Narava je čudovita; slapovi, hribi, gore, ledeniki, kiti,... tudi mesta so zanimiva in pa seveda večerja z Maori je bila super
Andreja

Ocena potovanja (1-10): Moja ocena bi bila lepa 9ka; super program, uživaška vožnja, nora narava, prijetna družba in super hrana. Zame osebno rahlo prevelika skupina, ogromno časa smo izgubili, ko smo iskali parking, ko smo se zgubili v mestih, ker se vozniki zmedejo; ter za moj okus občasno prepočasen tempo (seveda se nisem pritoževal, razlika v letih je ogromna ;) )
Jure je super vodič, všeč mi je pozitiven pristop v vseh primerih. Všeč mi je da te pusti, da si znamenitost ogledaš v miru, ogledi niso duhamorni in polni neuporabnih informacij – zgolj zanimiva dejstva. Občasno bi lahko bolj odločno nastopil, naj se ve da je vodja skupine, namreč ukazi “izkušenih popotnikov” delajo zgolj zmedo.
Miha

Ocena potovanja (1-10): Če se odločiš, da bo potovanje lepo, potem ga težko kaj naredi grdega. Včasih pričakuješ preveč in si potem malo razočaran in jaz sem oboje od tega. Ni za čisto desetko, ker sem videla že kaj lepšega, je pa za dobro 8, tudi zato, ker nas je vreme kljub manjšim ploham na cilju vedno nagradilo s sončkom. In ne nazadnje tudi zaradi posameznikov, ki so nam z dobro voljo in iskrivostjo vse skupaj še polepšali. In hvala ti Jure, ker si zdržal in nam olepšal vse skupaj.
Ksenija

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenila z 8
Jure je odličen vodnik, skrben (zelo lepo skrbi za skupino in vse potrebno na potovanju), vedno prijazen, komunikativen in še......
N.Z. je čudovita dežela,namenjena popotnikom po duši. Narava je neizmerno lepa, ljudje prijazni, všeč mi je bil maorski večer, sky towr, jama Waitomo caves, druženje z domačini, vožnja z lugi... skratka vse. Velika možnost dodatnih aktivnosti (letenje z helikopterjem...).
Majda

Vtisi iz našega potovanja po Kubi (februar 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10; vse je bilo vrhunsko izpeljano; vas že priporočam naprej
Alex – je bil vrhunski, samo pohvale lahko povem o njem s strani nas vseh 6-ih udeležencev potovanja
Težko je izločiti kaj posebnega, ker je bilo vse super od velikih mest do vasi, voženj z najrazličnejšimi prevoznimi sredstvi; morda je še najbolj posebno spanje pri domačinih
Tomaž

Ocena potovanja (1-10): Ocena potovanja je nedvomno 10. Pričakovanja so v vseh pogledih presežena....
Čudovita pokrajina, prekrasni ljudnje...nepozabna doživetja...
Alex je nedvomno vodnik, ki si zasluži najvišjo možno oceno 10+++ (pravi vodnik in psiholog), Je Je pa dodana vrednost celotnemu potovanju. Vsa pohvala in zahvala obema.
Lidija

Ocena potovanja (1-10): 10. Potovanje izredno zanimivo. Vsaj nama je bilo tudi naporno. Dobro je, da smo spali v casah po 2 dni. Priporočamo izbor boljšega hotela v Havani.
Ocena vodnika: Ocena 10+. Brez Aleksa to ne bi bilo to.
Borut

Ocena potovanja (1-10): 10. Sproščeno popotovanje brez občutka kakršnegakoli nelagodja ali straha.
Profesionalno in sproščeno vodenje, izreden smisel za prepoznavanje posameznika in usklajevanje skupine. Alex je odličen priljubljen vodnik enako velja za Jej Jej ocena 10+
Najlepši je stik z domačini in njihovimi družinami, sproščenost ljudi in izjemna pozitivna energija na vsakem koraku po Kubi.
Tina in Primož

Ocena potovanja (1-10): 10+
Skrbno izbrane destinacije, z vrhunskim vodičem, ki se ne zmede četudi gre kaj narobe. Prijazni domačini pri katerih smo spali.
Ocena vodnika: 10+
Alex in “JJ” sta pravi recept za odlična potovanja, saj sta odprta, sproščena in pripravljena, da odgovorita na vsa mogoča vprašanja.
Beno

Vtis iz indiv. potovanja po Mjanmarju (februar 2018)

Ocena potovanja (1-10):
10 - Buda
9,5 - pot
8,5 - organizacija
Ocena nastanitev: 8 do 10
Ocena lokalnih vodnikov: 10
Najlepše na potovanju? Najpreprostejši ljudje
Vilko

Vtisi iz našega potovanja Nikaragva, Kostarika, Panama (januar februar 2018)

Ocena potovanja (1-10): Nikaragva, Kostarika, Panama - Ocena 10
Zelo zanimivo potovanje, destinacije kjer ni masovnega turizma, je neokrnjena narava, srečanja z domačini, zelo dober vodič, odlične namestitve.
Alex - Zelo prijazen, skrben, iznajdljiv, vedno dobre volje, odličen vodič, ki zna povedati več, kot piše v knjigi ali na internetu, tudi ob svojem prostem času nas je peljal na večerni ogled zanimivosti, sprehod po mestu ...
Najlepše je bilo otočje San Blas in obisk indijanske “vasi ali mesta”, pogovor z domačini, pogovor z njihovim “poglavarjem”, ki ga je Alex simultano prevajal.
Marinka

Ocena potovanja (1-10): 9
Večinoma potujem v lastni režiji, bom pa gotovo priporočila vaše potovanje znancem, ki radi odkrivajo svet bolj neposredno, srečajo domačine.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Dobra organizacija, dovolj podatkov, nevsiljivo vodenje, vedno na voljo za pojasnilo, prevod, pogovor.
Najlepše je bilo
1. Srečanje z domačini na otoku Ometepe
2. narodni park Rincon de la Vieja
3. Posestvo Monteverde
Na željo anonimna anketa

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Ciril

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo – ocena 10
Najlepša je bila Nikaragva – nisem pričakoval tako prijetne in lepe dežele
Janez

Vtis iz indiv. potovanja po Ekvadorju in križarjenja po Galapagosu (januar 2018)

Vračam vam anketo. Potovanje je bilo odlično.
Ocena potovanja (1-10): 10
Vsa pričakovanja so bila izpolnjena in nimam pripomb.
Odlična je bila tudi nastanitev v Pt. Ayoro.
Program križarjenja pa je sploh odličen – vodič (Milton) je bil zelo kvaliteten, storitve na ladjici pa tudi OK.
Galapagos je nekaj tako posebnega, da bi težko kaj posebnega poudarila.
Tatjana

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (januar 2018)

Ocena potovanja (1-10): 10 - moram priznat, da ste podrli vse mite o potovanju z agencijo. Običajno potujeva sama s fantom in imava do agencij predsodke, ampak tole potovanje je bilo top. Program je zasnovan da res vidiš vse kar je za videti, dodatno pa so še "bonbončki" kot npr. kres in petje na plaži, pokušnja ruma in cigar, band v živo na busu, plesanje salse sredi trga,... skupina s katero sva potovala so bili vsi za žur in ne bi si mogla zamisliti bolšega potovanja.
Janja

Uroš pozdravljen,
Moram povedati, da je bilo potovanje res prekrasno in doživeli smo še več kot smo pričakovali.
Vse je potekalo kot po maslo, za kar je poskrbel Senad z lokalnim vodičej JJ-jem in seveda naša sproščenost in dobra volja, ki nas je spremljala celo potovanje.
Andreja

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je bilo odlično. Z možem sva si potovanje na Kubo želela že dalj časa in sva vesela, da sva tudi tokrat se odločila potovati z vami. Veliko sva pričakovala in dobila še dosti več. Bili smo odlična skupina, vzpostavili smo pristne prijateljske odnose, visoka strokovnost našega vodiča Senada, topel pristop in strokovnost kubanskega vodiča, dva odlična voznika avtobusa in to je sigurno recept za uspešno potovanje.
Melita in Tone

Ocena potovanja (1-10): 10
Komentar: potovanje po katerem si 10x bogatejši.
Senad je odličen vodnik, ki ima ogromno znanja. Ko ga poslušaš se počutiš kot otrok, ki posluša pravljico - z velikim zanimanjem, kaj bo sledilo. Potnika vedno pusti v negotovosti do tolikšne mere, da je vse se toliko bolj razburljivo in težko pričakovano, pogosto tudi nepričakovano. Med potniki ustvari prijetno klimo, skuša ugoditi prav vsakemu in se trudi na vsakem koraku, da je potnikom lepo. Ima izjemen smisel za organizacijo in na potovanju je vse teklo brez kakršnihkoli težav.
Za "piko na i" ima se izvrsten smisel za humor, ki vedno pripomore k odličnemu začetku dneva tudi, če je bila noč prekratka.
Tanja

Ocena potovanja (1-10): Norooooo čista 10-ka!!!
Senad je cel car, izpolni čisto vsako željo potnikov in pozna vsak pravi kotiček Kube! Tudi lokalni vodič JJ je TOP
Sara

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10
Za Kubo sem imel visoka pričakovanja in tudi velike pomisleke, ker še nisem potoval z agencijo (vedno v lastni režiji). Lahko samo povem, da je Kuba več kot izpolnila moja pričakovanja, potovanje z Ravbarjem pa mi je razbilo predsodke do potovanja z agencijo.
Senad je vrhunsko opravil svojo nalogo, prav tako lokalni vodič J.J. Ravno prava mera znanja, zgodbic in humorja. Kar smo si zaželeli, sta nam brez problemov uresničila.
Matej

Vtisi iz našega potovanja po Kubi (novo leto 2017)

Ocena potovanja (1-10): OK 10+
Vse se nam je zdelo tako spontano, vse je teklo »so smoothly«, vsi z možgani na off…. Verjetno se nam niti ne sanja kaj vse se je dogajalo v ozadju, da smo se lahko počutili tako sproščeno. Izjemna izkušnja.
Navdušeni smo bili nad pikniki na plaži, pristnimi stiki z domačini in nad vsem, kar nas opominja, katere so prave vrednote življenja. Vaša Kuba z Alexom vse to ponuja.
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 10
Občutke s potovanja je vsekakor mogoče opisati z besedami, a se zdijo zdaj vse pretesne. Nepozabno, lepo v lepem in lepo v nelepem. Hvaležna za Maestra, Alexa, s pretanjenim občutkom za vsakega posebej in vse skupaj obenem, za glas in srce Yeyeja, za mirnost in potrpežljivost šoferja Leonarda in nenazadnje za naključje, ki je združilo skupaj nas, ki smo si delili to potovanje
Metka in Igor

Ocena potovanja (1-10): 10 - ena mojih najboljših odločitev! Destinacija + družba za 5.
Alex je zelo profesionalen vodnik in krasna oseba. Vedno nasmejan in vesel. Potovati z njim je bilo pravi užitek. Prvič sem potovala sama in mi je bilo zaradi tega na začetku malo neprijetno. Ravno zaradi njegovega sproščenega in komunikativnega pristopa, sem se hitro znebila te nelagodnosti.
Karin

Ocena potovanja (1-10): Čista desetka, potovanje je bilo odlično, sproščujoče, več od tega, kar sva pričakovala...
Odličen vodnik, zna povezati skupino, zabaven in zaupanja vreden.
Martina in Igor

Vtisi iz našega potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (novo leto 2017)

Ocena potovanja (1-10): 9,5 malo rezerve mora biti
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,5
Najlepša je bila narava in živali, nisem verjel, da kaj takega danes še obstaja
Aleš

Ocena potovanja (1-10): Čista 10-ka
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10-ka (vedno dobre volje, energičen in dobro
pripravljen na vodenje – podajanje informacij)
Najlepše je bilo bivanje v masajski vasi, safari (najboljši del – vožnja po stranpoti od Ngorongoro kraterja proti
Serengetiju)
Helena

Ocena potovanja (1-10): 10
Jure je zelo v redu vodnik: pozna deželo, ljudi, ima profesionalen odnos do potnikov, se znajde ...
Najbolj všeč so mi bili safariji in obisk masajske vasi. Odličen je tudi ves ostali program. Ničesar ne bi spustila.
Nina

Ocena potovanja (1-10): 9...., vse super, manjka dnevni obisk mesta , Arusha, mogoče kakšno mestece ob poti, tržnica ob poti .
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljna. Srčnost, lep odnos do ljudi, odgovornost, ustvarjalnost in veselje ob pripovedovanju. Otroško čudenje, pa še pravljice za lahko noč.
Najlepši je bil občutek svobode .
Nataša

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je izpolnilo moja pričakovanja. Pot je bila dobro načrtovana. Menim, da smo čas, ki nam je bil na razpolago, dobro izkoristili. Pohvalila bi predvsem vse domačine, ki so skrbeli za nas (šoferja džipov, kuharja in ostale). Potovanje bi ocenila z 9.
Vodnik Jure je korektno opravil svoje delo.
Najlepše je bilo opazovanje živali v narodnih parkih, stiki z domačini, pa tudi počitek na obali Zanzibarja se je prilegel.
Vesna

Vtisi iz našega potovanja po Mjanmarju (Burmi) - novo leto 2017

Ocena potovanja (1-10): 9, bil je zelo dober program
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10 super vodnik
Najlepša je bila dežela in ljudje.
Nataša

Še eno potovanje je za nama. Bilo je vse tako kot je treba in vesela sva se srečno vrnila. Hvala vam za pripravljen program in Petru za odlično vodenje.
Vilma in Tone

Ocena potovanja (1-10): samo potovanje od Mandalaya do Yangona je bilo super, saj si zasluži 10. Končno oceno bi postavil na 8,5 ker jo zbija dolg transfer do precej oddaljenih odhodnih/prihodnih letališč.
Super vodnik, zelo prijetna oseba. Kar bom pisal bodo same pohvale. Kar mi je bilo nadvse všeč pri njem, da nam je velikokrat dal možnost za okušanje "streetfooda". Čista 10-ka.
To je bilo zares uživaško - relax potovanje ... hotel z bazenom v Baganu, ladjica po jezeru Inle, sončni zahodi na Ngapali beach, zelo dobri hoteli oz. že nič več kaj "popotniški".
Janez

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo, super vodnik. Z njim sem potovala že tretjič in vedno je svoje delo opravil odlično.
Navdušil me je Bagan, prav tako jezero Inle, čeprav nam je tam nagajalo vreme in pa seveda v Yangonu Shwedagon pagoda.
Valerija

Vtis iz našega potovanja Vietnam in Kambodža (novo leto 2017)

Pozdravljen Uroš,
Spodaj sem zapisala moje mnenje o potovanju. Bilo je prijetno in vse skrbno organizirano. Hvala.
Ocena potovanja (1-10): 10
S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Program potovanja je zelo dobro pripravljen. Z veseljem izražam prijetne občutke s potovanja.
Vodnik Damjan je poskrbel za vse potrebno. Brez pripomb.
Martina

Spostovani Uros,
Imeli smo se lepo, videli veliko. Oceno, bi dal med 9 in 10. ( Vedno se kaj da dodati, izboljsati). Ogromno dela je bilo vlozenega, da je bilo potovanje pripravljrno na ta nacin, kot smo ga doziveli, vse priznanje . Logistika je pri tako raznolikem potovanju lahko problem, a je bilo na nasem potovanju vse tako, kot smo upali da bo. Hoteli, avtobusi, tudi lokalni vodniki, vsak zase poseben, zanimiv. Posebno njih bi tezko ocenil, vsak nam je dal nekaj svojega.
Z vodnikom Damjanom smo se hitro ujeli, skrbel je za vse tiste nevidne zadeve, da je potovanje potekalo po planu, imel sem obcutek,da ce bi slo karkoli narobe, bi on to zaznal ze malo prej in z takojsnjo reakcijo vsaj omilil zadevo, ce ne v celoti uredil, da mi popotniki tega sploh ne bi opazili.
Potovanje je bilo zelo raznoliko, tezko bi navedel, kje je bilo najlepse, ker je bilo mnogo lepih trenutkov, narava, ljudje, znamenitosti.
Kot izboljsavo, bi mogoce lahko naredili zamenjavo prevoznega sredstva, pa bi namesto z avtobusom iz Phnom Pena sli na obalo z lokalno avionsko povezavo. Pa potem uzivali na plazi malo dalj casa ( pa seveda potem nazaj na letalisce v Pnom Pen, ter domov). Seveda mi je jasno, da je potrebno narediti kalkulacijo stroskov.
Pred tem potovanjem sva bila z vami v Tanzaniji in Zanzibarju, pa imava lepe spomine na potovanje.
Podrobno sva preucila program, pa seveda tudi iskala priporocila od znancev, kolegov,...Tudi prvo potovanje v Afriko je dalo svoje mnenje, da znate organizirati, pokazati lepote dezele, ljudi,... Za naprej se odlocava za Namibijo, pa Avstralijo, pa Kubo. Seveda bo treba casovno uskladiti moznosti.
Se enkrat hvala za vso organizacijo, res lepe spomine.
Irena&Saso

Odgovor organizatorja: za naprej smo spremenili program - na koncu smo dodali notranji let do Sihanoukvilla kar bo pripomoglo k bolj udobnemu potovanju.

Vtisa iz individ. potovanja po Antarktiki (december 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10
Najlepša je bila ledena pokrajina.
Ciril

Ocena potovanja (1-10): 9
Zelo dobro so poskrbeli za nas potnike.
Predavatelji so bili dobri, zanimive vsebine in vse ob pravem času.
Hrana je bila čudovita in tudi dobro postrežena.
Izleti so bili dobro organizirani in zelo varno vodeni.
Živo

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Ekvadorju in Galapagosu (november 2017)

Potovanje je bilo odlično organizirano. Brez pripomb. Bilo je čudovito.
Ocena potovanja (1-10): Ocena 9.5
Potovanje ima povdarek na doživetjih, rastlinstvu in živalstvu - kar sva z možem iskala in tudi dobila. Organizirano je v nulo. Vse štima, vse klapa. Brez pripomb. Čeprav je primerno za vsakega popotnika, je bilo na trenutke zelo naporno, predvsem zaradi daljših prevozov, spremembe klime in razlike v nadmorski višini. Čemur se seveda ne da izogniti, saj Ekvador nudi tako pestrost narave.
Peter je izjemen vodnik, ker vključi veliko sebe in svojega navdušenja v pot in vzdušje v ekipi. Ima izredno bogato znanje iz geografije, geologije, biologije, zgodovine...Vedno prisluhne posebnim potrebam in željam in jih v kolikor so izvedljive tudi izpolni. Skratka ocena zanj je top.
Tudi lokalni vodič Rodrigo je bil izjemen. Človek na mestu, ki da lokalne informacije, je ustrežljiv. Skratka tudi top.
Prav tako je bila ekipa gostiteljev in vodičev v Cuyabenu odlična v celoti in pa hrana, ki so nam jo pripravljali prava poslastica.
Simona in Franci

Ocena potovanja (1-10): 9,5 -- namestitev v mestih, bi lahko bila malo višje kategorije
Peter Eržen je odličeno podkovan vodnik, prijazen in potrpežljiv. Znajde se v vseh situacijah. Podajanje njegovih tem je zelo zanimivo in zabavno. Potovanje z njim je bil pravi užitek.Čestitamo.
Tudi lokalni vodnik Rodrigo je odlično opravil svoje delo
Branko in Majda

Ocena potovanja (1-10): ocena - 10. Vodnik odličen, Videli in izvedeli ogromno glede na razpoložljiv čas.
Miha

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni !!!!
Najlepše na potovanju je bilo vzdušje in dinamika skupine, ki sta jo pomagala ustvariti oba vodnika
Milena

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Etiopiji (november 2017)

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10. Afrika pusti vtis, še posebej pa odlični kuharji, najboljša tamkajšnja turistična agencija, z dobrimi in prijaznimi šoferji in njihovim šefom. In seveda pokrajina, plemena..
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Ocena 9. Ugodil je vsaki želji in pripravil nepozabno potovanje.
Rosana

Ocena potovanja (1-10): 10/10 Najboljše noro potovanje ikad!
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 11/10! Rožle je legenda, kralj in neponovljiv!
Extra lepo: Gonder (Etiopija je bila inspiracija JRR Tolkienu za Gospodara prstanov, me čudi da to nitko ne ve niti v Etiopiji niti v Zahodu, bi privuklo još potnikov), vulkan Erta Ale (čudovito!!!)...ampak je in vse ostalo bilo enostavno super!
Ante

Ocena potovanja (1-10): 10+
Potovanje (2+3 del) je bilo odlično organizirano, vse je potekalo brez kakršnih koli zapletov, dodatni avtobus nam je predstavljal poseben luksuz, da smo potovali udobno; program je bil dobro zastavljen, videli in doživeli smo veliko (jaz malo manj, ker sem žal na koncu zbolela).
Vodnik je v redu, posebej bi ga pohvalila oziroma se mu ponovno zahvalila za vso pomoč in posebno organizacijo v dneh, ko sem zbolela. Vodnik je poskrbel tudi za razne spontane dogodke, s katerimi je dodatno obogatil naše potovanje in poskrbel, da ni bilo nikoli monotono.
V bistvu je bilo potovanje kot celota lepo, vsak dan posebej, vsak dogodek posebej je bil zanimiv in enkratno doživetje. Nepozaben je bil ogled izklesane cerkve Bet Giyorgis, pa hoja po parku Simien, kjer so nas obkrožale opice dželade, da smo posedali med njimi in jih občudovali....
Katja

V kolikor bi ocenjeval potovanje, sodi Etiopija zagotovo med pet najbolj zanimivih, ki sem jih doslej prepotoval - Etiopija je bila 101. na mojem seznamu.Termin za potovanje je bil zelo ustrezen,saj ni bilo prevroče za ta del sveta, pa tudi padavinskim vplivom smo se izognili. Tudi Danakil se ni izkazal za tako divjega, kot je marsikje navedeno. Za takšno potovanje se je pač potrebno dobro psihofizično pripraviti.
Rožle se je pokazal kot zelo dober poznavalec Etiopije in je s svojimi izkušnjami in lokalnim vodnikom poskrbel, da smo videli več kot je bilo v programu predvideno. Osebno mu nimam kaj očitati, bo pa moral v bodoče upoštevati, da so v skupini lahko zelo različni ljudje različnih starosti in da je potrebno v določenih situacijah odreagirati drugače.
Etiopija je čudovita dežela, potovanje priporočam vsakomur, ki si želi ogledati ta del sveta. Težko se je odločiti za najlepše trenutke, saj jih je bilo izjemno veliko - od plemen na jugu, do terasastih polj v osrednjem višavju, izjemnih reliefnih oblik v Simienu in okolici, pogledov v zemeljsko notranjost v Danakilu... Najbolj me je presenetila hoja po bikovih hrbtih, predvsem dogajanje pred samim zaključnim dejanjem, ki je bilo drugačno, kot je bilo v opisih.
Srečko

Ocena potovanja (1-10): Potovanje bi ocenil z oceno 8.5. Morda bi občasno malo bolj zašli izven turističnih poti, kar mislim, da je čas in program potovanja omogočal. Celostno je potovanje dobro zastavljeno. Omogoča celovit pogled v fascinantnost Etiopije.
Gotovo je bil presežek zadnji del potovanja (morda tudi zato, ker je bilo to moje drugo potovanje v Etipijo in sem ostale stvari že videl). Neverjetna drugačnost Danakila je tisto, kar mora videti vsak popotnik, ki se odpravlja v Etiopijo. (kljub temu, da res trpi turistični luksuz, ki ga tam ni možno zagotoviti).
Anže

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Južni Afriki, Svaziju, Zimbabveju (Vikt. slapovi) in Bocvani (november 2017)

Hvala za prekrasno organizirano potovanje v Južnoafriške dežele, ki so me fascinirale na vsakem koraku. Kljub nekaterim dolgim vožnjam sem uživala kot igralka v kakem dokumentarnem filmu in ne gledanju takega filma. Prepotovala sem že številne afriške dežele po individualnem programu ali programih agencij, nobena afriška dežela ni name delovala afriško s številnimi intenzivnimi barvami, s številnimi eksotičnimi živalmi, cvetjem in seveda ljudmi, ki se zibljejo v svojem ritmu, malo hitreje le na zvoke bobnov. Veliko vtisov je, ki si jih je v dneh po prihodu domov težko urejam v celoto, vendar spomini na to potovanje s svojimi novimi spoznanji in doživetji bodo ostali večno zapisani v srcu in glavi. Slike s tega potovanja ne morejo zbledeti kar tako.... tudi vodič Senad je bil prepričljiv v podajanju informacij in v osebnem stiku do potnikov.
Še naprej tako!
Cilka

Ocena potovanja (1-10): JAR je ogromna država. Dnevni programi so z zelo velikimi razdaljami, ki jih je zelo težko doseči, če moraš zjutraj čakati da se ob 7 uri začne zajtrk. Svetlo je bilo že ob 5 uri. Popoldan nas je nekajkrat ulovila noč. Marsikje smo hiteli mimo zanimivosti, ker enostavno ni časa za postanek. Moja ocena: 8.
Vodniku Senadu se pozna, da ima že veliko izkušenj in se znajde v vsaki situaciji. Vendar to ne skrije dejstva, da je ta program vodil prvič.
Boris

Ocena potovanja (1-10): Ocena 8
Na splošno smo imeli vtis da je program preveč natrpan v želji da bi čim več videli. V Afriki pa je logistika večkrat problematična, zato pa so tudi nastajale določene težave.
Z vodnikom sem bil zadovoljen. Trudil se je po svojih najboljših možnostih. Vedno pripravljen pomagati in tudi program je izpeljal res korektno.

Vtis iz individ. potovanja po Novi Zelandiji (november 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10. BILO JE IZVRSTNO.
Najboljša je bila organizacija potovanja, izkoristek vsake minute.
Barbara

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (oktober november 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10++
Nepozabno potovanje, ki je preseglo najina pričakovanja. Ostali bodo nepozabni spomini na odličnega vodnika in celotno druščino
Alex je res perfekten vodnik, midva sva že veliko potovala, vendar takšnega vzdušja kot ga pričara Alex še nisva doživela pa še to srečo smo imeli vsi skupaj da smo se ujeli.
Brez Alexa ne bi bilo potovanje takšno kot je bilo - nepozabno. Celotno potovanje smo uživali maksimalno
Lep pozdrav
Irena in Jože

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10. Sem vesela da sem potovala z vašo agencijo in tako dobrim vodnikom. Potovanje je res dobro zastavljeno. Daje resničen vpogled v Kubo. Za zraven pa ravno prav prekinitev z uživanjem na plaži. Tako dobra družba kot je bila na tej poti pa še samo utrdi dober vtis poti. Hvala vsem! Uživala sem.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+. Alex je zlata vreden. Že dosti sem potovala, ampak tako dobrega vodnika še nisem imela. Ima zelo dober občutek za soljudi. Pravo mero zagnanosti. Vse teče z neko lahkoto, da resnično lahko zaupaš in se prepustiš. Ne pretirava s podatki in želje bere iz oči. Odlično!
Rahela

Ocena potovanja (1-10): Ocena: 10. Enkratno potovanje, polno različnih doživetij in seveda super druščina. Enostavno bilo je nepozabno.
Alex je odličen vodnik. Pričarati zna odlično in predvsem zabavno vzdušje na poti in tudi znotraj skupine, ki je bila fantastična in smo se res dobro ujeli.
Najlepše je bilo potovanje v celoti, vsak dan in vsako doživetje so skupaj sestavili super zgodbo.
Monika

Ocena potovanja (1-10): Potovanje je absolutna desetka. Dobra organizacija, vodič in seveda hitro odpravljanje nepričakovanih problemov. Vredno vsakega denarja.
Alex je skupaj z lokalnim vodičem opravil res dobro nalogo. Veliko znanja, odprtosti za vse in dobre volje seveda pa velika prednost znanje lokalnega jezika.
Moram pa še osebno povedat, da me je potovanje res navdušilo in preseglo vsa moja pričakovanja, res bi vam in ekipi čestitala za super organizacijo.
Le tako naprej in se seveda še vidimo :)
Lep pozdrav
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 10 - super, enkratno, nepozabno!!! Dobra organizacija, čudovita dežela, odlično vodenje, super sopotniki... hvala za čudovito izkušnjo in nepozabne spomine! ;-)))
10+ Alex je odličen vodič in super oseba. Tudi lokalni vodič na Kubi JJ je bil super, tako da vse pohvale obema. ;)
Težko izpostavim samo eno stvar... potovanje mi je bilo všeč ravno zaradi njegove pestrosti. Drugače pa moja top 3 izbira: Trinidad, jahanje konjev v Vinalesu ter izlet na Playa Bonita.
Jerneja

Nekaj vtisov iz potovanja po Namibiji, Bocvani in Vikt. slapovih (oktober november 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10. Res lepa 10. Doživetja, živali, organizacija, ... Vse b.p. oziroma OK. Edino, kar je škoda, je to, da je že konec ;(
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Tudi 10. Z obema. Domačim in tujim. Aja, pa šoferja tudi velja omeniti.
V bistvu en vtis sproti prekriva drugega, tako da bi jih težko enakopravno ocenjeval. Kot zadnje je močno ostalo v spominu doživetje z Bušmani, kar pa ne pomeni, da safariji, puščava Namib, Himbe, Viktorijini slapovi in vse ostalo niso pustili vsaj enakega vtisa.
Bojan

Ocena potovanja (1-10): Čista 10.
Odličen program potovanja, brez naglice in pretiranega napora, dobra in raznolika prehrana, prenočišča brez pripomb, enkraten šofer in domač vodič, prelepa pokrajina, živalski svet, prijazni in dobrovoljni domačini, dobra družba
Igor

Ocena potovanja (1-10): 8
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 8, Jure se je res trudil in glede na to, da je omenjeno turo prvič vodil je bil odličen.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Narava in čudovite barve ob sončnem zahodu in vzhodu, živali v čisto neposredni bližini. Pohvaliti moramo tudi trud Bušmanov v Ghanziju.
Matej

Nekaj vtisov iz potovanja po Sikkimu in Butanu (oktober november 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10, Darjeeling in Sikkim sta posebni deželi Indije, ki odstopata od klasičnega pojmovanja Indije. Prava Indija je mesto Jaigon, ki leži na meji med Indijo in Buthanom. Buthan je res nekaj posebnega, lepa narava, ljudje so izjemno sproščeni in prijazni, nikjer ni nobene gneče. V deželi se počutiš zelo varno, kot da je življenje zastalo. Nihče nikamor ne hiti, vse je zelo umirjeno.
Zelo sem bila zadovoljna z vodniki v Indiji in Buthanu. Posebej bi poudarila veliko vlogo g. Shankarja, direktorja indijske agencije, ki nas je spremljal celo potovanje in zelo lepo skrbel za nas. Njegovo povabilo v krog njegove družine v New Delhi ju je bilo zame res nekaj posebnega. Z njegovo ženo sta nam pripravila izjemen in topel sprejem in nam pripravila odlično večerjo.
Meni je bila najlepša buthanska narava, Himalaja in tudi prekrasni budistični templji, najlepši med njimi pa tempelj Tigrovo gnezdo.
Tadeja

Ocena potovanja (1-10): 10
Zadovoljna. Vsakega nekaj, lepo razporejen čas potovanja, ogledov, možnost neposrednega srečanja z ljudmi, nekaj prostega časa, nekaj hoje.
Vodniki so se potrudili, seznanili z državami, življenjem, zgodovino, verovanjem, odgovarjali na vprašanja, zamenjava v Butanu je bila učinkovita in ne ponižujoča za prvega vodiča.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?Pogled na gore, sprehod po tržnici, korzi zaradi možnosti neposrednega stika z domačini, radovednost domačinov.
Maja

Ocena potovanja (1-10): 8 – dobrodošel bi bil vsaj en prost dan za počitek
Kako ste zadovoljni z lokalnimi vodniki in lokalno agencijo? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Pohod na Tigrovo gnezdo in sprehod po vasi do svetišča plodnosti.
Nada

Vtisa iz našega potovanja po Mehiki (oktober november 2017)

Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv.
Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu.
Jana, Luka, Martina in Darka

Naš splošni vtis o Mehiki in vodenju je dober.
Na podlagi naših izkušenj iz samostojnih potovanj nikoli nimamo v naprej določenih velikih pričakovanj in zavedali smo se, da je program "natrpan". Glede same organizacije spanja in prehranjevanja, menimo, da so bile sobe res dobre (edino spanje v najbolj modernem hotelu, v katerem je bila plesen in je razumljivo, glede na to kako se gradi v današnjih časih). Prehrana je bila pokrita za vse štiri člane družine. Tam kjer se je dalo, je gospod Vlado priskrbel bolj obilen zajtrk. Mehiške hrane in pijače smo okušali več kot dovolj. Bili smo veseli samopostrežnih restavracij, kjer smo se naužili mehiške hrane in italijanske (špageti). Otroka sta bila vesela. Ko so otroci siti, so mirni in starši zelo veseli.:-)
Lepo ste nam priskrbeli brošuro o sami Mehiki in smo jo zaradi jet laga prvo noč prebrali. Vodnik Vlado je poleg brošure razlagal o zgodovini veliko (Španci, Maji, Azteki...), šolstvu (poudarjal, kako naj otroke opominjamo, zakaj niso v šoli), kazal posledice potresa, kako so tukaj stalno prisotni potresi, kako živijo v revnih predelih in ustavljajo na cestah, da pobirajo prispevke, o kriminalu, o zdravilih, načinu zdravljenja... Je pa res, da vse sigurno ne izveš in s časoma kaj pozabiš oz. ti gre mimo.
Vlado ima res specifično znanje in za nas je bila enciklopedija v živo. Moja otroka sta ga poslušala z veseljem, čeprav nista vse razumela (sploh o energijah). Nam je bilo zanimivo poslušati o piramidah z drugačnega vidika, ne samo o kupu kamenja. Kaj bomo verjeli, si zapomnili, je to naša odločitev. Marsikaj smo zvedeli, kar res ne razumemo, vendar je zanimivo, kot poslušati samo suhoparne podatke o tem, kdo je naredil, kdaj je naredil, kdo je bil prvi, najbolj glavni, vojne, kaj predelujejo, kako so jedli...
Pri odkrivanju tradicionalnih indijanskih vasic pri San Cristobalu je bilo posebno doživetje. Cerkev je bila fascinantna, ogledali smo si, kako sami pripravljajo hrano in jo okusili, se oblekli v tradicionalna oblačila za poroko.
Moramo še omeniti, ko smo obiskali lokalno vas Lacanja, smo takoj samo ugotovili, da živijo od nas turistov. Kaj dosti pogruntati, kako živijo, ni bilo težko. Pasalo nam je, da smo se malo usedli za mizo in se družili z ostalo skupino. Kasneje pa smo se spontano odločili, da nas domačini peljejo v džunglo, kar je bilo res posebno doživetje in sta otroka uživala, ko sta tacala po blatu in vodi in tudi mi odrasli smo se za nekaj časa počutili kot otroci in smo po džungli peli.
V skupini smo uživali, zlasti otroka in sta bila zelo lepo sprejeta.
Mirja, Gašper, Ajda in Matija

Vtis iz individualnega potovanja po Novi Zelandiji (oktober 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10. BILO JE IZVRSTNO.
Najlepše na potovanju? Organizacija potovanja, izkoristek vsake minute.
Barbara

Nekaj vtisov iz našega potovanja po Kubi (september 2017)

Ocena potovanja (1-10): 10 in še več!!!! Potovanje je bilo odlično in polno doživetij. Organizacija na vrhuncu. Kljub temu, da nam je včasih ponagajala narava, potniki nismo bili za nič prikrajšani, ker je agencija poskrbela za alternative in smo na koncu doživeli še več. Čudovita dežela in nadvse prijazni ljudje, ki poskrbijo, da se počutiš dobrodošlega in v njihovem ambientu najdeš drugi dom. Najbolj mi bosta ostala v spominu glasba in ples na vsakem koraku zaradi česar smo se nenehno pozibavali v bokih in osvojili mnogo novih plesnih korakov. Popolnoma drug svet, ki ti ponuja sprostitev, odklop od vsakdana in te popelje v svet ležernosti, užitkov in čiste sreče.

Vodnik Senad je odlično poskrbel za nas in nam pričaral pravo vzdušje Kube. Je prava zakladnica znanja o deželi, s čimer nas je navduševal na potepih in nam krajšal čas med vožnjo na avtobusu ter nas tako naučil veliko novega. Njegovi govori so polni humorističnih vložkov s čimer je celotna zgodba postala še bolj zabavna in prijetna za poslušanje. Ne manjka mu plesnega znanja, ki ga je prenesel tudi na nas in poskrbel, da smo se vedno hitro znašli na plesišču. V vsakem kraju je za nas našel bar z najboljšo kavo ali pa tiste, ki so pristni in imajo posebno “dušo”. Z njim smo se počutili varne in vedeli, da bo v vsakem trenutku poskrbljeno za nas. Nanj se res lahko zaneseš, saj je čudovit vodnik in človek na mestu, ki v svoje delo vloži celotno srce. Definitivno priporočam potovanja z njim in bi se sama z veseljem udeležila še kakšnega.
Prav tako lahko izrečem same pohvale za lokalnega vodnika JJ-a. Zelo prijeten, iskren in srčen človek, ki je imel vedno čas za pogovor in naša vprašanja ter se je z veseljem zabaval skupaj z nami. Vsak dan nas je navduševal z bogatim znanjem slovenskih izrazov. Skupaj s Senadom sta zelo dober in utečen tim in sta poskrbela za nepozabna doživetja in zadovoljstvo potnikov.
Najlepša je bila definitivno glasba in ples ter sproščenost domačinov, ki so to prenesli tudi na nas. Nemogoče je izpostaviti samo en kraj ali en dogodek, ker gre za doživetje v celoti. Vsako mesto, ki smo ga obiskali ima svojo dušo in je zato nekaj posebnega, bodisi je to nočni utrip poln divjih ritmov bodisi miren zajtrk na terasi, ko se počasi prebuja sonce in je okoli tebe čudovita zelena pokrajina ali pa neskončna bela plaža s turkiznim morjem, ker se lahko prepustiš in potopiš v čisti užitek.
Nika

Ocena potovanja (1-10): 10
Vodnik Senad je simpatičen, prijazen, korekten in dobrovoljen. Znal nas je povezati v skupini. Prijetno je bilo poslušati njegove razlage in komentarje.
Najlepši del potovanja: Mesto Havana in vožnja s starimi avtomobili, mesto Trinidad z večernim dogajanjem, pokrajina Vinales in jahanje konjev in predstava ansambla Kabaret Parisien. Spanje pri domačinih je preseglo vsa pričakovanja, ker je bilo boljše kot v hotelu. Vse dogajanje je bilo povezano z ritmi salse, pristnim kubanskim rumom , cigarami, kavo in eksotičnim sadjem. Ostajajo nama samo še nepozabna doživetja, ki jih deliva s prijatelji.
Najlepša hvala vodniku Senadu in vam za organizacijo.
Lep dan.
Mirjam in Radivoj

Ocena potovanja (1-10): 10. Celotno potovanje je super izpadlo in ga že priporočam dalje.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Veliko nam je znal povedati o zgodovini Kube oz o Kubi na splošno. Z lokalnim vodičem sta svoje delo odlično opravila.
Nataša

Na splošno nam je bilo potovanje z eno besedo "enkratno". Uživali smo v zanimivem in pestrem dnevnem dogajanju, ob večerih pa se sproščali v salsa ritmih. Tudi naši otroci so uživali v tem "drugačnem svetu" in interneta skorajda sploh niso pogrešali :) ... Vodič Senad s svojim bogatim poznavanjem Kube in spretnim vodenjem in povezovanjem cele skupine nam je pričaral nepozabno potovanje.

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Tako Senad kot JJ - boljših vodnikov ne bi mogli imeti.
Gabi

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja Best of Kanada in Yellowstone s sončnim mrkom (avgust 2017):

Potovanje je bilo TOP in je preseglo vsa moja pričakovanja.
Vesela sem, da sem bila lahko potnica na tem prečudovitem potovanju po Kanadi in ZDA.
Ocena potovanja (1-10): 10,5; Najboljše potovanje, ki sem ga doživela.Le daljše bi lahko bilo vsaj pet dni :)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 9,99; Hehe..itak TOP. Vodnik Jure je odlično izpeljal potovanje, poskrbel da smo se vsi dobro počutili... in upam, da nismo bili preveč naporna skupina.
Lep Pozdrav,
Tina

Ocena potovanja (1-10): Ocena 9. Program se je izvedel v celoti po programu, razen ogleda Hat Creeka zaradi požarov v bližini.
Zelo sem zadovoljna z vodnikom. Zelo dobro je potovanje zorganiziral. Walki talkiji v avtomobilih so izredno dobra zamisel. Brez njih bi se gotovo veliko bolj lovili po mestih ter se čakali na križiščih in parkiriščih.
S prenočišči ni bilo nikakršnih zapletov. Tudi v kampih ne. V vseh kampih smo dobili zelo lepa mesta za postavitev šotorov.
Vodenje ogledov je potekalo brezhibno. Vsi smo imeli dovolj časa, da smo uspeli priti brez naglice do razglednih točk. Tudi za ogled in fotografiranje lepot in znamenitosti je bilo dovolj časa. Tudi na turistično zelo obleganih točkah smo pripeli pravočasno, pred trumami turistov.
Katarina

Ocena potovanja (1-10): 8
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Prav dobro ( včasih je preveč popustljiv)
Najlepša je bila narava, doživetja (kopanje v ledeniškem jezeru, v reki, obisk lokalov zvečer)
Darja

Ocena potovanja (1-10): -10
Program je odlično zasnovan. Kampiranje in hostli/moteli se odlično dopolnjujejo. Mest (na srečo ne prevelikih) je ravno dovolj, da se zadovolji tudi potrošniška žilica, osebno mi je bil najlepši poudarek na stiku popotnika s prelepo (na srečo tudi neokrnjeno) naravo.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+ Jure je odličen vodnik s sposobnostjo povezovanja skupine in hkrati po potrebi vajen improviziranja v dobro skupine. Vedno na voljo vsakemu in vsem.
Najlepše je Kanada kot celota (posebej Gastown v Vancouvru, Whistler, Lake Louis, Lake Moraine) in poseben ter magičen Yellowstone ter kavbojsko mestece Jackson Hole. Enkraten in nepozaben dogodek pa je bil seveda popoln sončni mrk 21.8.2017 v NP Grand Teton.
Ljubica in Tomaž

Vtis iz individ. potovanja Tahiti in Cookovi otoki (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10!
Potovanje je bilo sanjsko, pot sicer naporna in dolga, ampak nič pretirano hudega. Vse super organizirano, nobenih zapletov.
Na Bora Bora si ne bi mogla želeti boljše namestitve. Tako kar se luksuza tiče, kot lokacijsko - mislim, da je ICLemoana na najboljši lokaciji na otoku!
Aitutaki Etu Moana sicer ni bil tako ekskluziven in top resort kar se luksuza tiče, vendar na lepi lokaciji.
Na splošno sva bila zelo zadovoljna.
Najlepše je bilo v živo videti vso neverjetno naravo, morje, lagune, živali... Sploh Bora bora je izjemna in je užitek vsak pogled skozi okno, vsak sprehod, plavanje... Skratka, nima zastonj svojega slovesa.
Špela

Vtis iz potovanja po Maleziji - Borneu (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10+++
Potovanje je bilo nepozabno doživetje, ker se prestaviš v drug svet, v drugo okolje, med prijazne ljudi in prečudovito, bogato naravo. Nepozabni bodo ostali spomini na orangutane, nosate opice, srebne opice, mini slone, mini medvedke, leteče veverice, krokodile, hornbile in vrsto drugih pisanih ptičev in še in še....vsak dan je bil nekaj posebnega in zanimivega.
Na potovanju mi je bilo najlepše videti nosate opice in orangutane v naravnem okolju, zlasti ko só se zvečer pripravljali na nočno spanje (orangutan si je pripravljal gnezdo - ležišče, nosate opise só si iskale pravo mesto na veji v krošnji dreves). Posebno doživetje só bile leteče veverice in ptiči Hornbilli, pa snorkljanje na otoku Sipadan in otoku Mataking (videli smo pravo bogastvo podvodnega sveta, od pisanih koral do pisanih rib, modrih morskih zvezd, želv, majhnih morskih psov, morskih igel,....).
Katja

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja Gruzija in Armenija (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odlično.
Anonimna (na željo potnice)

Ocena potovanja (1-10): Ocena 8: potovanje je bilo dobro organizirano, a tudi naporno zaradi visokih vsakodnevnih temperatur, ki niti slučajno niso bile podobne tistim “v Bovcu”. V nobenem primeru! Na uvodnem srečanju ste sicer opozorili na domačo lekarno, a v bodoče posebej izpostavite veliko verjetnost prebavnih težav. Ocenjujem, da ga skoraj ni bilo v skupini, ki bi jih ne imel... Za boljše razumevanje pomena vseh obiskanih spomenikov, cerkva, samostanov in vsega videnega, je potrebno predhodno poznavanje vsaj osnov zgodovine tega dela sveta.
Vodenje je bilo korektno, kvalitetno in v skladu s pričakovanji. Morda bi celo veljalo več opozoril posameznikom, da so del skupine, ki se ji morajo vsaj občasno prilagoditi (utihniti). Sicer nimam pripomb!
Danijel

Ocena 8 - lepa destinacija, oba lokalna vodiča odlična, veliko smo videli. A - bilo je naporno! Vsak dan bi morali končati 1 uro prej, da se človek lahko relaksira.
Vodič se je zelo trudil, bil je pozoren, upošteval je želje v okviru možnosti. Kar sem pogrešal, je bilo, da bi samoiniciativno povedal kaj več o kaki državi, podal kako zanimivost (sicer pa, lahko bi ga tudi sami vprašali ).
Pokrajina, veliko zgodovinskih spomenikov vrednih ogleda, toplina lokalnih ljudi, hrana, vino, pa dobra družba. Poleg tega pa, hvala agenciji Ravbar in vodiču Damjanu za pozornost, da nam je vsak dan preskrbela vodo in presenečenja (3x ali 4x kosilo, degustacija vin na višjem nivoju...).
Dario

Vtis iz individ. potovanja po Indoneziji (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): Na potovanju smo videli zelo veliko in kljub velikosti Indonezije dobi popotnik neko sliko in “začuti” državo. Potovanje vključuje naravne, kulturne, zgodovinske znamenitosti in lepote, ki se jih splača videti.
Prav zaradi vsega tega je potovanje tudi naporno, vendar nam ni žal. Izmed vsega videnega bi izpustili le kakšen sončni vzhod (znamenitost bi si ogledali dopoldan).
Barbara

Vtis iz našega potovanja po Zda parkih (julij avgust 2017):

Ocena potovanja (1-10): 8
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Bili smo zadovoljni. Želeli bi sicer malo več fleksibilnosti (večkrat smo se peljali mimo jezer in smo se želeli ustaviti, kar bi nam vzelo pol ure, bi pa zelo pripomoglo k lažjemu prenašanju velikih razdalj). Vendar tudi razumemo, da smo morali biti na določenem mestu ob določenem času.
Mateja

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Peruju (julij 2017):

Naše potovanje v Peru je bilo čista desetka. Oba z možem sva bila izjemno zadovoljna. Sam program je vrhunsko zastavljen. To je bilo potovanje mojega življenja. Izjemno moram pohvaliti vašega vodnika Alexa, ki je osebnost, kakršne še nisem doživela...
Srčen, prijazen, z izjemnim znanjem in velik človek...
Vse je potekalo kot po maslu. Všeč so nama bili tudi hoteli. Izjemno pa sem bila navdušena nad šamanom Malkujem, ki je bil velika dodana vrednost potovanju.
Hvala Agenciji Ravbar za to izjemno potovanje, ki nam je dalo mnogo več, kot smo sploh lahko pričakovali...
Alenka

Pozdravljen Uroš,
vse je bilo čista desetka! Alex je res profesionalec, vsaka mu čast, tudi povezava z agencijo v Peruju, častivredno!!!
Hvala za vse in upam da se še kdaj pridružim;)))
LP Darja

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zeloo! Ima presežne lastnosti in kvalitete dobrega vodnika! Vse pohvale – zasluži si dodaten honorar. V vaše dobro, upam, da ga ne izgubite!
Najlepše na potovanju je bila harmonija odnosov (veliko delo vodnika), prilagodljivost glede na okoliščine, seveda šaman Malku in ostali zeloo dobri lokalni vodniki, ki so nam res približali to deželo, tudi z zgodovino in duhovnostjo.
Slavica

Ocena potovanja (1-10): 10+, potovanje je preseglo vsa moja pričakovanja, saj smo doživeli in videli veliko več, kot se bere v programu
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Alex je resnično »dodana vrednost« že tako dobrega programa, saj nam je pomagal spoznati in doživeti tisti pristni Peru. Odličen vodnik, človek s srcem, ki je postal naš prijatelj. Hvala ti Alex za vse!
Mojca

Vtis iz našega potovanja Best of Kanada in Yellowstone (julij 2017):

Ocena potovanja (1-10): 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Robert

Vtis iz našega potovanja Tanzanija in Zanzibar (julij 2017):

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena ni 10, zaradi čakanja na letališču Dar es Salaam, kar je precej utrujajoče, saj potuješ domov skoraj dva dni.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+++++, super vodnik, umirjen, dober sogovornik, prava izbira za vsakega popotnika
Marjana

Na kratko “ cool je bilo “.
Damjanu cestitke za potrpežljivo upravljanje s skupino in kvalitetno izvedbo programa, dami in teenagerjema pa hvala za prijetno druženje.
Vesela sem tudi, da sem spoznala čudovite ljudi.
Kmalu nasvidenje …
Katarina

Vtis iz našega potovanja po ZDA (junij julij 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10, izbrane najbolj zanimive točke, kraji, natančna, koristna navodila za potovanje, da ste dali in označili vse mape parkov
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?
Vse je bilo super, težko izpostavim, tudi hrana in ambient v lokalu na road 66 in pri Monument valley, ki ste ju priporočili
Simona

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Peruju, Boliviji in Čilu (junij 2017):

Ocena potovanja (1-10): 10++++
Mislim, da bi bilo potrebno za to potovanje uvesti novo lestvico, ker je 10 premalo....
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Alex je bil zelo ustrežljiv in prijazen, poln informacij. Na poti nismo imeli nobenih problemov, vse je teklo gladko. Če kaj ni štimalo, je Alex takoj uredil. Bili smo homogena skupina, ki se je tekom potovanja dejansko povezala v družino.
To potovanje je tako natrpano (v pozitivnem smislu) z doživetji, kraji, občutki, da je težko izbrati samo eno stvar. Nastanitve so bile vse več kot super, zajtrki okusni. Mogoče bi kot najlepše izpostavila dejstvo, da se je skupina resnično povezala in da nam je to prijateljstvo že tako lepa doživetja še polepšalo in poglobilo.
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 10- Vse je potekalo v najlepšem redu; super organizacija in vodenje.
Najlepša je bila raznovrstnost pokrajin (od Andov preko puščav do džungle).
Bruno

Ocena potovanja (1-10): -10. Čudovit, izčrpen in dobro splaniran program. Odlični hoteli v okviru svojega ranga. Posebna zahvala za organiziranje zajtrkov in dobrih obrokov na trekingih in tudi vmes ponekod. Posebna zahvala za organizacijo prenočišč, ki niso bila skupna, ampak je vedno uspelo dobili sobe/hiške za 2 osebi, lokalni prevozi so bili vedno solidni.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Je do vseh enako pozoren in skrbi za ravnovesje v skupini. Njegov odnos do dela je skrajno profesionalen, na drugi strani pa strpen, spodbujajoč, vedno potrpežljiv in prijazen.
Mira

Ocena potovanja (1-10): Ocena je 9 da se ne poslabšate. SUPER
Kako ste zadovoljni z vodnikom? VODNIK ALEX PRESTIŽ
David

Uroš, prav lepo pozdravljen!
V priponki vam pošiljam izpolnjeno anketo. Ne vem točno, v katero rubriko bi sodil moj spodnji slavospev, zato vam ga pošiljam posebej (komot ga lahko objavite na vaši spletni strani, če želite):
Minili so trije dnevi, kar smo se vrnili iz potovanja po Peruju, Boliviji in Čilu. In čeprav sem takoj naslednji dan po pozno-nočnem ali zgodnje-jutranjem prihodu (kakorkoli si pač lahko predstavljamo povratek ob 2 zjutraj) šla delat, me to dejstvo nikakor ni prizemljilo ali na hitro in brutalno vrnilo v resnični svet. O ne! Peru ima neko magično moč, s katero te vleče k sebi, te spreminja, oblikuje in na novo definira. Jaz sem sama sebi čisti dokaz za to. In čeprav sem bolj kot na perujske znamenitosti na tem potovanju čakala na lepote Atacame (kakšna zmota!!), me je Peru zasačil popolnoma nepripravljeno. Ne bom se spuščala v osebne in osebnostne spremembe, s katerimi me je ta čudovita dežela "zadela", ker verjamem, da bi bile za druge bralce dolgočasne. Rada bi samo povedala, da je to potovanje, ki ti odpre dušo in srce. In če si pripravljen potrpeti kakšen žulj, bežen trenutek višinske bolezni in mogoče kakšno uro trebušnih težav, se ti bo Peru več kot bogato oddolžil. In te še dolgo po povratku ne bo spustil iz svojega objema.... Gracias, Peru, por todo lo que me has dado!
Bolivija in Čile igrata v tej zgodbi sicer malo postransko vlogo, ampak samo zaradi majhnega števila dni, ki smo jih tam preživeli. Bolivijski Salar de Uyuni in čilenska Atacama z Valle de la Luna si prav tako zaslužita svojih pet minut slave in lepo zaokrožita program.
Skratka, program potovanja je vrhunsko sestavljen. Nastanitve so bile več kot odlične, hrana po hotelih okusna, vse je potekalo kot po maslu. Na tem mestu bi se zahvalila vam, Uroš, za vse dodatne obroke in ugodnosti, ki smo jih bili deležni. Nazadnje (čeprav bi to sodilo na sam začetek) pa gre velikanska zahvala vodniku Alexu, ki nam je bil na tem potovanju živa enciklopedija. Hvala, Alex, za vse informacije, s katerimi si nas zasipal, za obisk tvoje družine, za potrpežljivost (una pregunta mas....), za vse, kar si nas novega naučil. Hvala, hvala, hvala!!!
Do naslednjega potovanja z vami, vam želim vse najboljše! Upam, da se kmalu pa spet vidimo!
LP Barbara

Vtis iz individ. potovanja po Svalbardu (junij 2017):

Ekspedicija je bila odlično organizirana; zelo po ameriško, dodelano »v nulo«.
Prva dva dni sva si z lokalnimi agenti organizirala treking, zadnji dan pa ogled Piramid.
Ocena aktivnosti na ladji: 10
Ocena predavateljev: 10
Ocena hrane: 9
Ocena zunanjih izletov: 9
Lp, Saša

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Kubi (prvi maj 2017):

Pozdravljeni !
Kot je razvidno iz odgovorov, je bilo potovanje krasno. Hvala za dobro organizacijo.
Ocena potovanja (1-10): Čista desetka ! Potovanje je izpolnilo vsa moja pričakovanja in jih celo preseglo.
Vodnik dobi oceno 10+. Bil je duša potovanja – naš povezovalni člen. Ogromna zakladnica znanja, vedno pripravljen pomagati v vseh situacijah.
Najlepše je bilo božanje delfinov, jahanje konjev, plavanje v tolmunu ter seveda čudoviti vroči plesni večeri.
Barbara

Ocena potovanja (1-10): 9, mislim, da se več skoraj ni dalo videti le prehitro je minilo
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo dober je : “ta pravi”
Stanka in Jože

Ocena potovanja (1-10): 9.
Ves program je bil speljan po pričakovanjih, bilo je super, sploh spanje pri domačinih.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10.
Super vodnik, super oseba, prijazen, prilagodljiv in vedno pripravljen pomagati. Najlepše je bilo: obisk lepih plaž, božanje delfina, mesto Trinidad in Havana, ogled plantaže kave, jahanje konjev.
Anonimna (na željo potnika)

Ocena potovanja (1-10): 9, zame so bile to ene najlepsih pocitnic
Odlicno vodenje, zanimive razlage o drzavi in njeni zgodovini tekom samega potovanja. Brezskrbnost, odlicna organizacija, tocnost in super druzba.
Sena

Ocena potovanja (1-10): Čista desetka
O vodniku Alexu samo o presežkih..., čuječ, prijazen, topel, plesoč...
Človek si želi srečati še več tako pristnih in preprostih ljudi.
Katarina

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po ZDA parkih (prvi maj 2017):

Ocena potovanja (1-10): 9,5
S potovanjem sem zelo zadovoljen. Videli smo veliko stvari. V nekaterih parkih bi lahko bili kakšen dan več, ker so tako čudoviti... Bilo je prečudovito.
Vodnik je bil super, povedal nam je veliko zanimivih stvari. tako da mu dam +5
David

Ocena potovanja (1-10): 9, potovanje je bilo izredno lepo, narava je fenomenalna in izredno raznolika, dobra kombinacija z mesti (začetek/konec). Dobro so bile tudi razporejene skupine po avtomobilih, tako da smo se odlično ujeli. Dobra rešitev z walkie talkie-ji za komunikacijo med sabo med potjo.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vodnik je bil zelo dobro pripravljen na pot, poznal ta predel ZDA, zelo razgledan, prijeten za pogovor, nikjer nismo zaradi nepripravljenosti ipd. karkoli čakali. Prostor za izboljšave: malce več pozornosti na čas za prehrano oz. napoved, kako naj bi prehrana naslednji dan izgledala.
Anonimna (na željo potnice)

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Strokoven, ustrežljiv, zanesljiv, najbolj pomembno je bilo, da sem se počutila varno.
Ana

Ocena potovanja (1-10): Odlično potovanje – ocena 10. Prečudovita pokrajina, kjer se je pokrajina z vsakim dnem zanimivo spreminjala.
Z vodnikom sem bila zelo zadovoljna. Nimam pripomb.
Najbolj mi je bilo všeč to, kako se je narava poigrala s pokrajino. Srečali smo se z mogočnimi skalami, osamelci, oboki, puščavo, gorovjem, mogočnimi drevini in slapovi.
Ingrid

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po ZDA VZHOD z New Yorkom (prvi maj 2017):

Ocena potovanja (1-10): 9, čudovito, pestro in dobro organizirano potovanje, dejansko dovolj časa za oglede po programu, mogoče za mlajše od 10 let le prenaporno
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Jure je dober in simpatičen vodnik
Primož

Ocena potovanja (1-10): 10
Organizacija putovanja dobra, utisci o tom dijelu svijeta prema ocekivanjima, a ja nisam fan Amerike ali sam znatizeljna. Hotel u New Yorku los.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Vodic mj je bio jedan od najboljih do sada s kojim sam putovala
Marija

Ocena potovanja (1-10): 8 – dobro. Z možem sva bila na Z delu ZDA in parkih, kjer nama je bilo bolj všeč. Na tem potovanju smo videli v skladu s pričakovanji, presenečenj v pozitivnem ali negativnem smislu ni bilo. Marsikaj smo videli že po TV, ustvariš si svojo sliko, mogoče niti ni bilo dosti novih stvari oz. Takih stvari, ki jih še nismo videli. Verjetno to potovanje naredi močnejši vtis, če greš na prvo daljše potovanje, vsi prisotni pa smo že bili na daljših potovanjih.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 8 – da, Jure se je trudil z vsakim, mogoče smo bili malo raznolika skupina z otroci, z osebami z manj in več kondicije....Midva osebno sva imela več kondicije in sva navajena , da je manj ležernosti na potovanju, da so predvidene stvari ali ogledi bolj natrpani.
Sabina in Darjo

Vtis iz individ. potovanja po Filipinih (april 2017):

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10!
Super program. Vse je “štimalo” tudi z individualnimi predhodnimi in sprotnimi prilagoditvami.
Sicer naporno zaradi številnih tudi časovno potratnih transferjev (brez njih na Filipinih pač ne gre), vendar čudovito in raznoliko. Skratka ob gostoljubnih domačinih enkratno tako pohajkovanje med nepozabnimi riževimi terasami kot tudi uživanje tropskega morja.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Nepozabno pohajkovanje med riževimi terasami in gostoljubje gostiteljev in vodičev Alvis&Terenz&Victor.
Odlične masaže in še cenovno izredno ugodne.
Lidija in Bojan

Vtis iz individ. potovanja po Novi Zelandiji in Fidžiju (marec 2017):

Ocena potovanja (1-10): 9 ( vedno mora biti še malo prostora za boljše)
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Naravne lepote; Jezera in reke čudovitih barv, urejenost , ...
Janko

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Filipinih (marec 2017):

Ocena potovanja: 10 odlično
Kako ste zadovoljni z vodnikom Senadom? 10
Najlepše so bile riževe terase, skrivnostne lagune in plaže, skratka rajsko.
Ker bi v bodoče rada se potovala z vami me zanima kdaj boste vključili v skupinske odhode tudi Indonezijo, Šri Lanko in druge azijske države. Potovala sem že s Shapo in Charom sam vi ste daleč najboljši. Hvala in lep dan
Danijela

Ocena potovanja (1-10): v kategoriji turističnega potovanja - 9
Pot je bila dobro zasnovana, veliko otokov smo obiskali
Romana

Ocena potovanja: 9- ... neskončnost zvokov od manj prijetnih hupanj po cesti do bolj prijetnih iz narave. Milijoni srečnih obrazov, tisoče skritih kotičkov narave, stotine prelepih peščenih plaž in ena sama Avantura- tako sem sama na kratko zaključila svoj vtis o Filipinih. Skratka bilo je čudovito potovanje in menim, da smo v kratkem času doživeli kar se da pristne Filipine. Poleg tega sem se na potovanje odpravila sama in se znašla v odlični skupini pozitivnih ljudi, ki so kljub malce slabšemu vremenu vedno poskrbeli za sončno vzdušje
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Iznajdljiv s smislom za humor, ki je na samem potovanju našel kar nekaj "stvari" izven programa, ki jih sedaj z veseljem lahko obkljukam na seznamu doživetij
Najbolj všeč mi je bil treking po riževih terasah in bivanje pri domačinih tam - res pristen stik z domačini in njihovim načinom življenja. Na drugo mesto pa dam otok Camiguin - turistično še dokaj nedotaknjen, ki ponuja obilo obveznih doživetij.
Janja

Ocena potovanja: potovanje bi ocenil z 9,5. Kar je bilo moteče je edino vreme (nenehne plohe). Na to pa žal agencija ne more vplivati.
Vodnik je bil ena “A”. S tem mislim, da je celotno potovanje vodil brezhibno ter sproti odpravljal zaplete, ki so se pojavljali na samem potovanju. Kolikor se je le dalo je ustregel vsem našim željam.
Zame je bilo celotno potovanje zanimivo, se pravi od Manile, riževih teras, do lepih peščenih plaž. Izpostavil bi mogoče, da so riževe terase vredne ogleda. Ogled riževih teras, ti da mogoče tudi malo misliti, koliko truda je potrebno vložiti v pridelavo riža na eni strani, na drugi strani pa ga evropejci sploh ne znamo ceniti.
Aleš

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Kubi (februar 2017):

Ocena potovanja (1-10) in vaš komentar: 9-10
Vodnik Senad zna res zelo lepo (na pamet) približati Kubo na vse možne načine(teoretično in praktično),dodana vrednost našega potovanja pa je bila tudi nadvse družabna skupina, ki je imela podporo pri obeh vodičih. Vse to skupaj je dalo našemu potovanju poseben nepozaben pečat.
Najlepša je bila:
- glasba, ki je na vsakem koraku od jutra do večera oz. do jutra (se mi zdi da smo na koncu že tudi hodili po taktu)
- katamaran , snorkanje, plavanje.....all inclusive
- pa ogledi z različnimi prevoznimi sredstvi avtomobili, taxi kolesi, kamion, konji
Na tako sproščujočem potovanju že dolgo nisem bila, včasih se vse poklopi: dežela polna glasbe in ritma, vreme, vodič in dobra družba (tale naš sopotnik Stanko si pa res zasluži posebno pohvalo za vzdušje v skupini). Upam da se kmalu vidimo.
Tatjana

Najprej hvala za čudovito potovanje, ki ste ga organizirali. Imeli smo se nepozabno, pripravljam kratek video za vašo agencijo, da dobite občutek kako super družba smo bili. Upam da še kdaj potujemo z vami in seveda z vašim super vodnikom Senadom.
Ocena potovanja: potovanje čista 10 ka, odlično. Na potovanju je bilo vse lepo doživeto, najbolj pa samotne plaže in sonce.
Vodnik super, obvlada in se prilagodi skupini.
l.p.
Stanko

Pozdrav,
U prilogu je ispunjena anketa, zao nam je sto kasnimo. Prezadovoljni smo putovanjem, a dodatni plus je bilo drustvo sa harmonikom. Nadamo se da cemo i dalje putovati s vasom agencijom.
Ocena potovanja: 9, zato sto je program ispostovan u potpunosti, a dobili smo i vise nego smo ocekivali
Vodnik je bio za 10. Sve je organizovao na vreme, grupu je drzao na okupu, naucio nas je mnogo o Kubi, ucinio da Kubu dozivimo a ne samo vidimo.
Najlepse je bilo ucenje i plesanje salse na ulici, obilazak Trinidada, katamaran - voznja i snorking
Dzenana i Nedzad

Ocena potovanja: 10, dobro organizirano potovanje, voznja s katamaranom, kopanje, otoki ter nacionalni park, voznja s oltimerji ,muzeji,cigar in ruma. Senad je bil izvrsni vodic
Zdravko in Dorica

S potovanjem sem bil v celoti zelo zadovoljen . Posebej naj omenim vašega vodnika Senada, ki je bil res izjemen!
Ocena potovanja: 10, ker smo delovali, kot ena družina
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo!
Emil

Nekaj vtisov potnikov iz našega potovanja po Mjanmarju (Burmi), ki je bilo izvedeno v naši organizaciji konec januarja 2017 (na željo brez imen):

Ocena potovanja (1-10): Potovanje po Burmi se mi je vtisnilo globoko v spomin. Doživeti njihovo kulturo, naravo in vso to naravno prijaznost, je bilo nekaj enkratnega.
Potovanje lahko ocenim z debelo 9! Hvala vam!
Vodnik Peter je eden boljših, kar sem jih kdaj uspela srečati. Vedno pri roki, prijazen, ustrežljiv in iznajdljiv. Prisluhnil je našim željam in potrebam, ter prilagajal program situaciji. Za vsako vprašanje je našel odgovor in s svojimi zanimivimi opisi Burmanske zgodovine, pokrajine, kulinarike ... popestril naše popotovanje. Tudi lokalni vodniki so bili zelo ustrežljivi in niso skoparili z informacijami in napotki.
Najlepše je bila razgibanost potovanja in uporaba različnih "prevoznih sredstev" : obiski vasic, druženje z domačini, dan preživet na el. skuterjih in potovanje po jezeru Inle. No, saj sem naštela že skoraj ves program. Všečno je bilo tudi to, da nismo prav vsak dan menjali prenočišča, ter vstajali ob "normalni", ne prezgodnji uri.

Ocena potovanja: 9, sem porabil kar nekaj časa, da bi našel razlog za nižjo oceno, pa ga nisem...
Peter je vedno vsebinsko pripravljen, bere tudi neizrečene komentarje in jih upošteva pri odločitvah.
V njegovem tretmaju tudi lokalni vodiči delujejo korektno in dodajo svojo vrednost potovanju.
Seveda pa ni le odličen vodič, ampak predvsem topla, lepa oseba.

Ocena potovanja: ocena 9,5 (za vsak primer, da ostanemo odprti tudi še za kako izboljšavo :-)
Ocena vodnika: ocena 10. Ni kaj. To je to, boljšega ni :-)

Ocena potovanja: 9, še vedno sem prepričan, da je najlepše še pred mano
Ocena vodnika: 9 (vse čestitke Petru)
Najboljše je bila dobra ekipa in to, da je teklo vse zelo gladko in umirjeno.

Ocena potovanja: 10. Odlično zastavljeno. Videne vse ključne zanimivosti.
Res lepa popestritev so bili motorčki in pa ogledi s čolni, pa prevoz z ladjo. Popolnoma razbita monotonija, če bi se le z avtobusom prevažali.
Vodiču vse pohvale. Odlično pripravljen! V pripravo na potovanje se je res poglobil.

Vtisi iz potovanja po Kubi (januar 2017)

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10 - potovanje je bilo fantastično. Kuba je zelo lepa polna glasbe in plesa.. Takšnega potovanja še nisem nikoli doživela. Celotna skupina skupaj z vodnikoma in šoferjem smo bili kot ena velika družina :) To, da so tekle solze ob odhodu in poslavljanju pove veliko več kot besede :)
Alex je daleč najboljši vodnik. Od njega sem izvedela veliko stvari saj je kot Wikipedija :D Navdušil me je za veliko stvari, mi spremenil pogled na nekatere stvari v življenju ter navdušil za še eno potovanje z njim :) Zaradi njega je bilo vzdušje na potovanju super ter skrbel je, da je vse potekalo brez skrbi. Tudi vodnik na Kubi Arisley je bil super :))
Težko bi izbrala trenutke, ki so bili najlepši na potovanju, ker na takšnem potovanju s takšno skupino in vodnikom je bilo celotno potovanje nepozabno :)
Sara

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka in ŠE VEČ (nad pričakovanjem)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? ALEX je res tak sonček. Pozitiven, skrben, zelo iznajdljiv, profesionalen, hitro reši nepričakovane situacije, vedno poln energije, in tako lepo pleše ;)
Potovanje, ko res SANJAŠ Z ODPRTIMI OČMI. Super fajn celotna ekipa, super voznik avtobusa, Alex, ki je z nami preplesal marsikatero noč, vse pohvale Aleksu in kubanskemu vodiču JJ – perfektna sta! Pot pa sploh enkratna in težko mi je izpostaviti samo en dogodek. Všeč mi je bila vožnja s starimi avtomobili in prepevanje Guantanamere z voznikom; koncert Buena vista social club in plesanje z Omaro Portuondo; poljubček z delfinom; plavanje in potapljanje na rajskih otočkih s sanjskimi plažami; petje ob ognju; občudovanje sončnih zahodov in vzhodov; ples na katamaranu; vožnja z ruskimi kamioni; plavanje pod slapovi in sprehod po tropskem gozdu; barvita živahna mesteca z glasbo na vsakem vogalu; nasmehi in gostoljubje domačinov, ki še znajo uživati v vsakdanjih trenutkih; tropsko sadje, morska hrana; pohajkovanja med sladkornim trsom, grmički kave,ananasa in bugenvilij; okušanje ruma in cigar; vožnja z rikšami; obisk lokalnih tržnic; jahanje po hriboviti krajini porasli s tobakom in palmami; izdelava cigar; nogomet in ples z domačini; revolucionarno vzdušje in kubanska trma; salsa, rumba in čačača do jutranjih ur...in še in še. Vse je bilo ČUDOVITO.
Alenka M.

Ocena potovanja (1-10): 10
Potovanje je bilo nepozabno.
Vodnik Aleks je odgovoren, potrpežljiv in prijeten sogovornik. Delo opravlja zelo profesionalno. Njegove bogate dolgoletne izkušnje vodenja skupin so bili očitno izražene. Potovanje z njim je res pravi užitek.
Najlepše je bilo jahanje na konju, poležavanje na čudovitih plažah in nenehno poplesavanje ob prijetnih ritmih glasbe.
Martina

Ocena potovanja (1-10): 10. Res doživeto potovanje.
Naš vodnik Alex in tudi vodnik na Kubi JJ sta bila enkratna, fantastična!!! Če bom še kdaj potovala z vami....100% Alexa!!!
Vse mi je bilo lepo, uživala sem 100%. Program je bil zelo raznolik in obenem sproščujoč.
Sonja

Vtis iz križarjenja po Antarktiki novo leto 2016/2017

Križarjenje je bilo vrhunsko in ne znam si predstavljati, da bi se kaj dalo sploh še izboljšati.
Branka

Vtisi iz potovanja po Mehiki, Gvatemali, Belizeju (novo leto 2016/2017)

Ocena potovanja (1-10): 9 - Izredno doživetje. Človek kar težko dojame, da je lahko v treh sosednih državah, tolikšna raznolikost.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Alex je izreden vodič. Vse pohvale. Izredno umirjen, organiziran, dostopen, prijazen, srčen. Njegov latinski temperament je zagotovo pripomogel, da je bilo naše potovanje še toliko lepše.
Težko je izpostaviti najlepše, saj sem doživela veliko nepozabnih trenutkov. Pristen stik pri/z domačini v Gvatemali, pa bo zagotovo za vedno zapisan v srcu in duši.
Edith

Ocena potovanja (1-10): 9
Putovanje je bilo dobro isplanirano, sve po programu.
Alexu dajem 10-tku zbog organiziranosti, strpljivosti, brizi gdje smo i informacijama kojima nas je obasipao o Majima, Aztekima, običajima malih ljudi, hrani... Uz dobrog vodiča stvarno se može opustiti i uživati na putu.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Bajkovit Tikal, Antiguea puna života, trčanje ispod slapa Agua Azul, predraga Marcelina obitelj iz San Jorgea, prvi snorkling u životu sa morskim psima, chilling na plaži u Tulumu i naravno puno, puno dobre i fiiine hrane uz negra Modelo. Naravno neću zaboraviti ni drage kompiće iz busa s kojima je vrijeme proletilo..
Andreja

Ocena potovanja (1-10): 8, putovanje je bilo vrlo zanimljivo i raznovrsno, imam jako puno lijepih uspomena za cijeli život.
Alex je bio super vodič, imao je dosta strpljenja za sve nas, a čak zna i super plesati.
Najljepše mi je bilo družiti se s Marcelom, pričati s Franciscom u Guatemali, vidjeti čuda od Maya , upoznati drugu kulturi i hranu, zatim upoznati nove ljude te smijati se i družiti s sestrom.
Martina

Vtisi iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju, novo leto 2016/2017

Ocena potovanja (1-10): 10 - ker me je popolnoma zadovoljilo in dalo to, kar sem pričakovala
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Tudi njemu 10 - vedno je bil na razpolago, prisluhnil prošnjam in bil zelo podkovan
Franca

Ocena potovanja (1-10): POTOVANJE BI OCENILA Z 9,5!
Super organizacija. Tudi afriškega čakanja ni bilo toliko kot smo pričakovali. Beseda POLE POLE ni dobesedno držala.
Problem je bil samo v hotelu v Mwanzi. Po treh prašnih dneh in spanja v šotorih smo prispeli v sicer najbolj “evropski” hotel, pa kaj ko v edinem prenočišču na celotnem potovanju nismo mogli spati, ker je bil hrup (rave party) do 5 ure zjutraj.
Za bodoče je potrebno za utrujene potnike prej preveriti moteče faktorje kot je razbijajoča celonočna glasba in sicer tako, da niti ušesni čepki niso zadušili zvoka iz nočnega kluba. Škoda, to je ena črna pika oz. še ena neprespana noč na poti.
Z vodnikom Damjanom sva bila zelo-o-o zadovoljna. Umirjen, profesionalen, z veliko znanja, nevsiljiv; skratka popolnoma po najini meri. Še bi želela potovati z njim.
Najlepša je bila seveda narava, prostranstva Serengetija in pa živali, živali,…
Nataša in Lojze

Ocena potovanja: 9
Damjan je odličen vodnik. Brez ene same pripombe.
Najlepše je bil obisk Masajske vasice in druženje z njimi. Je res posebno doživetje. Na safariju pa smo imeli neverjetno srečo. Oboje nepozabno.
Renata in Minea

Vtis iz individ. križarjenja po Antarktiki november/december 2016

Ocena potovanja (1-10): 10/10
Ocena aktivnosti na ladji: 10 - vrhunski program
Ocena predavateljev: 10 - sami strokovnjaki
Ocena hrane: 10 - raznovrstna in kvalitetna hrana
Ocena zunanjih izletov: 9 - zanimivi izleti
Ocena aktivnosti v Ushuai: 6 - nacionalni park me ni prepričal
Ocena aktivnosti v Buenos Airesu: 9 - Buenos aires je res čudovit
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Ledene gore, belina, pingvini, tjulnji

Potovanje je bilo fantastično, super vreme smo imeli.
Dobro je vidno, da organizirate potovanja s srcem. Natančnost, pripravljenost so vaše dobre vrline. Z očetom, bi se vam še enkrat zahvalila za ažurnost pri odpovedi let karte in rezervaciji nove. Hvala. Lep pozdrav,
Peter in Ludvik

Vtis iz individ. križarjenja po Antarktiki november/december 2016

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena aktivnosti na ladji: 9
Ocena predavateljev: 10
Ocena hrane: 9
Ocena zunanjih izletov: 9
Ocena aktivnosti v Ushuai: 1 dan: premalo časa; drugače super
Ocena aktivnosti v Buenos Airesu: 2 dni, + 1 dan nazaj: premalo časa; drugače super
Najlepše je bilo spoznavanje čudes Antarktike in sopotnikov.
Aleksander

Vtisi iz potovanja po Južni Afriki, Svaziju, Vikt. slapovih in Bocvani, november 2016

Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično organizirano in izvedeno.Tudi pri nas se lahko kaj naučimo od Afričanov.
Vodnik je bil res kompetenten, prijazen in ustrežljiv. Še večkrat bi šel z njim.
Najlepša je bila narava, živali, pa tudi visoki nivo prenočišč, ki jih na potovanjih redko doživiš. Prijaznost domačinov. Skratka safariji so bili čudoviti.
Janko

Vse je potekalo kot po maslu. Ocena: 10.
Vodnik je svoje delo opravil brez najmanjše napake - profesionalno.
Olga in Jože

Ocena potovanja: 9/10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni, Dejan je družaben, fer, odgovoren, zavesten in izkušen. Z njem lahko navežeš pristne osebne stike, z njim bi takoj spet šla.
Martina in Alen

Ocena potovanja: 9.... super potovanje, odlično vodenje vodnika ter dobro vzdušje v skupini
Vodnik je bil super!!! zelo uvideven z nami, prilagodljiv, ima dobro znanje ter odlične sposobnosti vodenja ter izkušenj v svojem poslu. Zna se prilagajati večini želja in svoj posel pelje zelo korektno, čeprav mogoče na tem potovanju ni imel podpore s strani vodnika iz Afrike. Kljub temu je svoje delo opravljal diskretno ter zelo profesionalno!
Barbara

Spoštovani,
potovanje je bilo super, prav nič ne bi spreminjala. Vodnik je bil pa več kot odličen, zato vse pohvale. Vidi se mu, da ima za sabo že precej kilometrine, bil je zelo profesionalen, ima obilo znanja in odličen posluh za ljudi. Vsekakor si želim še potovati z njim.
Lep pozdrav,
Tatjana

Vtisi iz potovanja po Ekvadorju in Galapagosu, november 2016

Ocena potovanja (1-10): ODLIČNO (10) - vključno z vodiči iz Ekvadorja - sami sončki, vsak po svoje je prispeval s pojavo/osebnostjo, znanjem, odnosom (ponos in senzualnost) do države in narave, sam program glede na velikost države dobro zastavljen (čeprav so želje posameznika po več užitka na morju in manj trpljenja pri vzponih)meni je bilo super in samo to šteje.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista desetka -Vodič z velikim V, pomembna mu je cela skupina ne posamezniki, poln energije, pozitiven. Želim si, da bi bili vsi vodiči takšni (vsaj na mojih bodočih potovanjih :)), kar je utopično pričakovati.
Vsak dan posebej je bilo doživetje zase (vtise še zbiram), niti daljše vožnje niso bile problematične, težko se je odločiti med utrinki iz džungle ali tržnice v Otavalu, stiki z domačini, ali ob pogledu na vrhove vulkanov, ampak vedno zmaga kot pravi Peter planet Galapagos - občutki na otokih so res fenomenalni
Smiljana

Ocena potovanja (1-10): 10. Potovanje je aktivno, pokriva pisan Ekvador z vsemi posebnostmi od tropskega gozda, Andov do planeta Galapagos.
Brez takega vodnika tudi ocena ne bila najboljša. Peter je zavzet, pozoren, načitan, strokoven, odličen motivator, ki vliva zaupanje in vzpodbuja pozornost. Tudi včasih neprijetne ali nepotrebne stvari naredi z mero humorja in mimogrede. Nikoli mu ni nič odveč in takega vodnika si vsak popotnik lahko le želi.
Miran

Ocena potovanja (1-10): 10. Odličen program in izvedba. Že sama destinacija ponuja ogromno raznolikosti in mislim, da smo to precej dobro izkoristili.
Vodnik (Peter) je dragocena kombinacija lastnosti. Zabaven, “naspidiran”, hkrati pa izjemno profesionalen, odgovoren in diskreten. Izkoristi vsako minuto časa in ne popušča pri poskusih pogajanj za kasnejše vstajanje. Ima veliko znanja in izkušenj ter je vedno pripravljen pomagat, naj gre za karkoli. Skratka, idealne lastnosti za vodnika. Tudi lokalni vodnik (Rodrigo) se je zelo potrudil in si prizadeval, da ustreže vsem in vsakemu potniku posebej.
Najlepše je bilo - že takoj na začetku Mindo, pa tudi Guayaquil, vzpon na Cotopaxi, spust proti Quilotoi, sprehod ob jezeru in seveda Galapagos. Svojevrstna izkušnja je bil tudi Cuyabeno.
Na željo potnice brez imena

Ocena potovanja (1-10): 9 Skrbno pripravljen program, ki je potekal brez zapletov. Jaz osebno bi več hodila peš, kot toliko sedela na avtobusu. Mi je pa povsem jasno, da gre tukaj za velike razdalje in ne gre drugače.
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Čista 10. Peter je bil krasen vodič, skrben, pozoren, podal veliko informacij, hvala za vrtnico, darilo, torto in branje pravljic ob koncu dneva.
Veliko je bilo lepega npr. ko smo stali v deževnem pragozdu v temi in prisluhnili naravi, hoja na Cotopaxi mi je bila kot meditacija itd. Glede na program, ki je dobro pripravljen ne bi nič spreminjala.
Danila

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10. Doživetega je več kot je opisanega v samem programu. Pričakovanja so včasih večja, ki pa jih realne trenutne razmere v redkih primerih ne omogočajo. Takšnih razmer je bilo malo in še to so bila zatečena stanja, na katera organizator, izvajalci in udeleženci nimajo vpliva.
Paket je ustrezen, primeren za vsakogar in ga z veseljem priporočam naprej.
Peter je kvaliteten vodnik, z veseljem bi ga rad imel na vseh potovanjih.
Rajko

Vtisi iz potovanja po Namibiji (zaključena skupina brez slovenskega vodnika), november 2016

Ocena potovanja (1-10): Desetka!
Popolnoma sem se odklopila od “normalnega sveta”, kar se mi še ni zgodilo. Eno mojih najboljših in najlepših potovanj.
Ravno pravšnja kombinacija vsega, kar je potrebno videt in predvsem doživet v Namibiji: dežela sama, ljudje in živali. Namestitve v campih in hostlih nad pričakovanji, pika na i lodge v Opuvu.
Na željo potnice brez imena

Ocena potovanja (1-10): 9
Šofer in vodnik sta bila izredno prijetna in vedno pripravljena pomagati. Po zaslugi obeh je potovanje potekalo brez zapletov. Vodnik je tudi veliko vedel o državi, živalih in življenju plemen. Problem pa je bil, da ga med vožnjo velikokrat nismo razumeli, verjetno je bil vzrok slab mikrofon in ropot tovornjaka. Vodnik je bil tudi odličen kuhar.
Najbolj sem bila navdušena nad parkom Etosha, ker nisem pričakovala, da bomo videle toliko živali. Tudi sipine so me očarale, predvsem polet z avionom in slikoviti Spitzkoppe ter taborenje v divjini, ki je bilo enkratno doživetje.
Z lepimi pozdravi,
Maja

Ocena potovanja (1-10): 10. Program potovanja je bil zelo dobro pripravljen. Vidiš vse raznolikosti države, od puščave do prekrasnih zelenih delov Afrike, ljudstev in živalskega sveta.
Lokalni vodnik je opravičil vsa moja pričakovanja. Hrana je bila vrhunsko pripravljena. Vodnik in voznik sta jo pripravljala na ognju, uporabila sta rešetko za žar in litoželezne posode, kar je dalo hrani še posebej dober okus

Ocena potovanja (1-10): 9
Potovanje je bilo kvalitetno izvedeno, po programu. Posebej cenjena s strani udeleženk je bila skrb organizatorja za vsako fazo potovanja in korekcija poti zaradi upoštevanja mnenja in izkušenj predhodne skupine.
Majda

Vtis iz individ. potovanja po Antarktiki (november 2016)

Pozdravljeni!
Še enkrat hvala za vaš trud pri organizaciji potovanja, še posebej za ureditev letalskega prevoza domov. Samo potovanje je bilo prečudovito, ekipa na ladji enkratna, sopotniki čudoviti, da o lepoti Antarktike sploh ne govorim. To je potovanje, ki ti pusti večni pečat in željo, da ga ponovno doživiš.
Pravzaprav je bilo vse tako odlično, da posamezne zadeve sploh ne morem izpostaviti. Vožnja z zodiaki na kopno in sprehod med pingvini ter bližnje srečanje z morskim slončkom, starim pribl. mesec in pol, to ne pozabiš nikoli.
Lep pozdrav,
Barbara

Vtisi iz individ. potovanja po Francoski Polineziji (Tahiti), november 2016

Ocena potovanja (1-10): 10
Odlična organizacija (vse je potekalo brez težav, leti, transferi, namestitve). Prekrasna destinacija, enkratno doživetje v kolikor imaš rad morje, naravo in mir.
Vaša priporočila so nam prišla prav, da smo videli in doživeli kar smo od tega potovanja pričakovali. Če bi imeli še več časa, bi si definitivno ogledali še kakšen otok, npr. Tahaa in Tetiaroa.
Najlepše je bila barva morja, pestrost podvodnega življenja, snorklanje, potapljanje, plavanje z morskimi psi, mantami, izlet na t.i. motuje (manjši otočki znotraj grebena). Na Moorei tudi izlet v gorovje/naravo.
Peter

Vtisi iz potovanja po Namibiji, Bocvani, Vikt. slapovih (Zimbabve), oktober/november 2016

Ocena potovanja (1-10): Oceno bi vam dala 9,5, da ne bo ravno 10, je pa res super potovanje, ki ga bom rade volje priporočila prijateljem in znancem.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo, ker je izredno prijazen, skrben in sploh super vodnik.
Najlepša je bila puščava, peščene sipine, živali, pokrajina sploh, urejenost mest, prijaznost ljudi.
Majda

Ocena potovanja (1-10): 10
Življenje v Afriki se spreminja tako hitro, da lahko dogodki že odstopajo od programa in pričakovanj iz literature in TV filmov
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Osebnost , strokovnost in organizacijske sposobnosti – vse odlično
Rada potujem v neznano z neznanimi ljudmi. Prilagajanje, spoznavanje – to je zame izziv in čar potovanja, ki ga pripravijo drugi. Šofer in vodiča so se trudili za nas; popotniki smo usklajevali svoje želje in zahteve, da je v skupini vladalo pravo prijateljsko vzdušje
Na željo potnice brez imena

Pozdravljen!
Zelo lepo potovanje. Trije tedni so minili kot bi mignil. Vsi zelo prijazni, vodič super, šofer super, kuhar super!
Tudi sopotniki so bili zelo zabavni in neproblematični. Joj, meni se sploh ni šlo domov, bi kar nadaljevala do JAR-a! Lep pozdrav,
Brina in Danilo

Ocena potovanja (1-10): 10
Zelo bogata vsebina, čudovita pokrajina, dobra organizacija in vodenje, odlična lokalna ekipa in ogromno živali.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10+, s Petrom sem potovala že četrtič. Za to potovanje sem se med drugim odločila tudi zaradi njega. Ponovno se mu zahvaljujem za pomoč pri šotoru.
Najlepše so bile živali, Etosha in vožnja z ladjico po reki Chobe, prelet sipin in delte Okavanga. Za vedno mi bo ostalo v spominu božanje gepardov in hoja z levi. Dotaknilo se me je tudi srečanje s Himbami.
Snežana

Vtisi iz potovanja po Kubi, oktober 2016

Ocena potovanja (1-10): čista 10-ka. Odlično pripravljen itinerer, pri ogledih je bilo vse bistveno zajeto.
Odlična vodnika, Alex in Kubanec J.J. resnično sta se zelo potrudila, usklajevala, organizirala....
Iskreno se zahvaljujem vam, Alexu, za organizacijo praznovanja mojega rojstnega dneva 27. 10. presenečenje, nepozabno... hvala
Vanda

Ocena potovanja (1-10): 9 - vedno je možnost izboljšav :)
Zelo zadovoljen z vodnikom - je strokoven, praktičen, pragmatičen in simpatičen. Prav tako lokalni - JJ
Vito

Ocena potovanja: 9. Bilo je super. odlična vodiča, odlična klapa, mnogo ruma....
Vodnika sta bila »super«!!! Tako slovenski kot lokalni.
Najlepše je bilo v parku Guanaraja – pohod in vožnja s kamionom in jahanje s konji.
Lp Branka

Vtisi iz potovanja po Mehiki, oktober 2016

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično.
Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna.
Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo.
Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen.
Boštjan

Ocena potovanja (1-10): 8
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo. Zelo se trudi ustreči, dobro razlaga, prijeten
Najlepše je bilo kopanje v podzemskih jamah, škoda, da ni bilo več časa.
Živa

Ocena potovanja (1-10): 9
Vse super, razen Tuluma, ki nas je večino kar razočaral (mravlje v vsakem kotičku kolibe, prevelika oddaljenost od restavracije, ponoči brez baterije skorajda ni bilo moč najti hiške, res previsoke cene v restavraciji).
Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel.
Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza.
Dragica in Bojan Janko

Vtisi iz individ. potovanja po ZDA, oktober 2016

Ocena potovanja (1-10): Dobro pripravljeno; dobro organizirano; dobro tempirano;
Do popolne ocene manjka le – komplikacije pri plačilu nočitev (drugače kot sva imela informacijo); nekoliko bi tudi avto lahko bil boljši (dobila jeep z relativno malo moči)
Matija

Vtisi iz potovanja po Avstraliji (september/oktober 2016)

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10
Avstralija je fantastična, raznolika, vroča, program odličen, sopotniki večinoma tudi pravi popotniki. Skupno kuhanje pod vodstvom domačina in šoferja Luka ter s pomočjo našega Mihe uspešnica: maroški hamburgerji, curry riž, testenine krompir, ovčji zrezki, kengurujev golaž... odlično, brez pripomb. Razdelitev dela po skupinah je potekala gladko. Namestitve v šotorih in hostlih kot pričakovano- najbolj zabaven hostel zame- Calypso; tudi farma s skupnimi ležišči do 5 v sobi je bila za preživeti, popestrile smo jo z babjim večerom, glasbo in kartami (večerja na farmi slabše ocenjena kot Lukova kuhinja). Videli smo vse obljubljeno, večino živali, celo redke kenguruje; narava je fantastična: Windjana gorge, Karijini, Pinnacle, Uluru, Shell beach, 80-mile beach, Sidney, Perth...Priporočam. Čista desetka.
Lp Tanja

Ocena potovanja (1-10): 9,5
Odličen program, odlična organizacija in vodenje;
tudi kot skupina smo odlično delovali, kar na tako dolgem potovanju ni zanemarljivo; pohvaliti želim tudi našega šoferja (in kuharja), ki je bil kljub dolgim vožnjam vedno nasmejan in ustrežljiv;
Vodnik je profesionalen, odličen poznavalec dežele, dostopen za sugestije, pa vendar je znal uveljaviti red v skupini.
Navdušila me je zahodna Avstralija, njena narava in uživanje v njenih lepotah - trekingi, kopanje, šnorkljanje in seveda čarobnost Urulu-ja.
Irena

Ocena potovanja (1-10): 10 - Čudovita Neskončnost Celine
Ocena vodnika (1-10): 10 - Miha je objektiven, organiziran in tudi varčen.
Na potovanju izstopajo: Echidna Gorge, Eighty miles beach in Pinnacles.
Viktorija

Ocena potovanja (1-10): 9,5
Mislim da je bilo potovanje zelo natančno planirano in je sad večletnega dela, tako da ne bi spremenil prav ničesar.
Jože

Vtisi iz potovanja po Havajih (avgust 2016)

Pozdravljeni,
v sredo smo prispeli nazaj domov, vsi dobre volje......potovanje je potekalo brez zapletov, vse od apartmajev do rent-a-car-jev in letalskih prevozov, za kar smo vam iskreno hvaležni. Zelo ste se potrudili za organizacijo našega potovanja.
Ocena potovanja: 10 – čista desetka
Nepozabno potovanje, ko je vsak dan nekaj posebnega.... enkratna zelena narava, turkizno toplo morje s peščenimi plažami od bele, rumene do črne in rdeče plaže, vulkanska pokrajina in hoja ob tekoči lavi, opazovanje mant pri njihovi “večerji”, neverjetno veliko število pisanih rib ob koralnih grebenih (od barvne papagajke, do škatlaste ribe – fishbox,...), velike zelene morske želve, petrografi v lavi, številni slapovi in še in še....doživela sem veliko več, kot sem pričakovala!
Vsi izbrani hoteli in resorti so bili na dobrih “izhodiščnih lokacijah” glede na naš program. Odlična je bila lokacija Stay hotela, saj smo imeli samo 3 minute peš do slavne plaže Waikiki. Tudi resorti so bili odlični – zelo lepi, urejeno okolje, apartmaji pa veliki, dobro opremljeni – pravi nepozabni luksuz!
Od otokov mi je bil najlepši otok Kauai (Garden island), ker je prekrit z bujnim zelenjem in cvetočimi grmi, pokrajina tako deluje “mehko”. Najlepše na potovanju so mi bile plaže (črna, rdeča, rumena, bela peščena), nepozabno pa letenje s helikopterjem čez krater aktivnega vulkana na otoku Big island; hoja do lave, ki počasi teče iz razpok; opazovanje lave, ki teče v morje; večerno snorkljanje z mantami; zelene želve, ki pridejo iz morja počivat na plažo; snorkljanje med pisanimi ribami ob koralnih grebenih (kar je bilo mogoče na vsakem otoku).
Nasvet: nepozabno doživetje, ki bi ga priporočala vsem popotnikom....
Mislim, da je bilo vse optimalno in res ni ničesar, kar bi se lahko izboljšalo.
Lepo pozdravljeni
Katja

Spoštovani,
Bili smo zelo zadovoljni s potovanjem in organizacijsko.
Se priporočamo za naslednje počitnice
Lp
Andrej

Pozdrav
Najlepša hvala za odlično organizirano potovanje.
Vsi hoteli so bili zelo v redu in tudi plaza je bila dovolj blizu, da smo se lahko odpravili pes na plažo. Popolnoma jasno je, da ste izbrali dobro kombinacijo med ceno in lokacijo ter nivojem hotela.
Mislim, da je bilo za vse najbolj impresivno v Vulkano parku. Po 7km hoje smo lahko prišli do tekoče lave.
Za bodoče potnike bi imeli dva nasveta:
• Za vse obiske vulkanov ali višjih predelov velja, da se začne cez nje valiti megla, čim začne sonce ogrevati okoliško morje. Zato je za taksne oglede res potrebno vstati zgodaj 
• Splača si vzeti čas za hojo do lave v Vulkano parku. Očitno v želji, da omejijo obisk zaprejo cesto za avtomobile že 7 km prej. Presenetilo pa ne omejujejo ogled in dostop do lave za tiste, ki opravijo to hojo.
Lp Vinko

Vtisi iz potovanja po Peruju, Boliviji in Čilu (julij/avgust 2016)

Spoštovani g. Ravbar !
Iz odgovorov ni težko razbrati, da sem nad potovanjem navdušena. V zadnjih desetih letih veliko potujem z različnimi agencijami (domačimi in tujimi), a tako dobrega potovanja ni doslej pripravila in izvedla še nobena. Priporočila za to potovanje z moje strani gotovo bodo. Pa tudi moja udeležba še na kakšnem potovanju z vašo agencijo je zagotovljena. Lep pozdrav in kmalu nasvidenje !
Katarina

Ocena: 10+ Potovanje s samimi presežki od prvega do zadnjega dne !!!
Program potovanja je izdelan izredno premišljeno, tako z vidika ogledov kulturnih in naravnih znamenitosti, kot tudi z vidika aklimatizacije na višino in fizičnih aktivnosti udeležencev. Spoznavanje inkovske in predinkovskih kultur je zelo pregledno in v pravšnji meri, da se po nekaj dneh ne zasičiš z ogledi muzejev in arheoloških kompleksov. K temu v dobršni meri prispevajo tudi premišljeno izbrane aktivnosti, ki se izvajajo med ogledi (obisk otočja Ballestas, spust v kanjon Colce, kolesarjenje, Inka Junkle, ...), na katerih udeleženec poleg preiskušanja svoje volje in sposobnosti, spoznava tudi Evropejcem popolno neznano vulkansko pokrajino in ljudi, ki na podeželju še vedno živijo zelo podobno kot njihovi predniki pred 500 in več leti – brez avtomobilov in kmetijske mehanizacije. Izziv za ljubitelje narave je tudi nam nepoznano rastlinstvo (trave in raznobarvno cvetje raznoterih oblik, grmičevje z različnimi uporabnimi plodovi (kava, aloa, ...), številne vrste krompirjev, koruze in žitaric, sadje poznanih in nepoznanih vrst, ...) in prvič v živo videno živalstvo v naravnem okolju (vikunje, alpake, lame, viskače, kondorji, ...). Izredno lepi izkušnji na potovanju sta tudi spust s kolesi po “Cesti smrti” zaradi drznosti, ki jo potrebuješ za spust, in vzpon na 5400 m visoko Chacaltayo zaradi nadmorske višine. Ob koncu potovanja pa sledi še potovanje po nepredstavljivo lepi pokrajini (slana puščava Salar, delujoči vulkan Olague, lagune vseh barv s flamingi in brez njih, ...). Tri dni luknjastih in prašnih cest, a za vsakim ovinkom dih jemajoče lepote. Ko od videnih lepot prejšnjih dni ne prideš še čisto k sebi, te pa tik pred odhodom na letalo “prestavijo” še na “drug planet” (Moon Valley oz. Mars Valley, podzemna jama kristalizirane soli, ....), kjer se ob sončnem zahodu spokojno posloviš od bogov vseh predhodnih tam živečih civilizacij in lepot matere narave, s katerimi je obdarila ta konec sveta.
Res, izvrstno pripravljen program! Verjetno tudi težko ponovljiv kje drugje.

Ocena vodnika: 10+
Seveda brez dobrega vodenja potovanje ne bi bilo tako izjemno, kot je bilo. Alexova organiziranost, strokovnost, doslednost, prijaznost, potrpežljivost, srčnost,...., so v veliki meri prispevali k našemu dobremu počutju na celotnem potovanju.
Zaradi njegovega širokega znanja in razumevanja življenja domačinov v tem delu sveta, so bili tudi neformalni pogovori z njim izredno zanimivi. Pojasnil nam je marsikatero bolj ali manj znano zgodovinsko dejstvo, ki še danes vpliva na življenje tamkajšnjih ljudi.
Potovanje pa bo zame nepozabno tudi zato, ker nam je Alex pokazal, kako odpreš svoje srce drugim ljudem, in nam dal za to tudi priložnost. Nepozaben obisk njegove družine v Arequipi, ko so nas, popolne neznance, njegovi domači sprejeli s toplimi objemi in z iskricami v očeh. In brez njega tudi ne bi nikoli doživeli inkovske in predinkovskih kultur tako, kot smo jih z njim. Še danes občutim energijo, ki se je po nas pretakala ob jutranjem »pozdravljanju« Sonca na Machu Picchuju. Nepozabno in neponovljivo ! Različne kulture v različnih časovnih obdobjih, pa verjetno podobna občutja! Fantastično !!!
»Kapo dol vodji potovanja!« bi rekli naši športni novinarji.
Katarina

Ocena potovanja (1-10): 10, vse je teklo tako kot je potrebno. Program je bil realiziran. Videla, slišala, preizkusila, občutila, doživela nad pričakovanji. Dnevi so bili polni nepozabnih trenutkov. Pustilo močan pečat.
Ocena vodnika: Zelo zadovoljna. Sposoben organizator, skupinski vodja in poznavalec držav, življenja v njih in zgodovine, prijazen, korekten, iznajdljiv, človeški, čuten. Zahvaljujem se vam za odlično izpeljavo potovanja. Lep dan
Liljana

Ocena potovanja (1-10): 10 in še več
Ocena vodnika: zelo zadovoljna in navdušena nad njegovo strokovnostjo, prijaznostjo in pozitivno energijo in še in še ...
Najlepše na potovanju je sama raznolikost pokrajine in podnebij, obred na Machu Picchu, obisk pri Alexovi družini, pisan Peru, živali ...in seveda super družba.
Petra

Ocena potovanja (1-10): 10 (maximalno, kar je mogoče!)
Ocena vodnika: 10 (maximalno, kar je mogoče!)
Neprecenljivo je imeti za vodiča “slovenskega Perujca”, saj pozna tako slovensko mentaliteto kot seveda perujsko oz. J Ameriško. Na ta način smo poleg vseh “objektivnih strokovnih” podatkov (ki jih običajno pozabiš) lahko Peru tudi začutili, se vanj vživeli in ga tako popolno doživeli. Ta čustvena predstavitev Peruja je definitivno plat potovanja, ki je ne bom nikoli pozabila (za razliko od statističnih podatkov). Poleg strokovnosti pa moram posebej pohvaliti tudi pozitivnost vodnika, pripravljenost pomagati, čut za soljudi, sposobnost, da je celotno ekipo držal skupaj ter strokovno rešil vsa morebitna nesoglasja (ki jih sicer ni bilo dosti). Poudarit moram tudi na ekstremno potrpežljivost, saj je vsakemu prijazno odgovarjal na vsa vprašanja, četudi so se že neštetokrat ponovila. Vse potnike je obravnaval enakovredno, kar je velik plus. Kot sem rekla – same pohvale in brez pripomb.
Na željo potnice ne objavljamo imena

Pozdravljeni gospod Uroš.
S potovanjem sva bila izjemno zadovoljna in mu nimava kaj dodati. Vse priznanje in spoštovanje gre vodniku g. Aleksu. Potovati z njim je privilegij. Sva srečna, da sva bila lahko del te zgodbe. Zdaj pa najprej uživanje domovine, potem pa morda na osmo popotovanje…? Lep pozdrav
Vilma in Tone

Vtisi iz potovanja po ZDA parkih s kampiranjem (julij/avgust 2016)

Ocena potovanja (1-10): 10 – odličen program (kombinacija nacion. parkov in mest), videli smo ogromno, zaradi taborjenja in vsega, kar sodi zraven, je veliko druženja in tesna povezanost s skupino
Ocena vodnika Jureta: 10 – profesionalen, potrpežljiv, umirjen, ustrežljiv; trudil se je nam pokazati še več znamenitosti
Najlepša je bilo Sequoja, Delicate Arch, Bryce Canyon.
Toliko čudovitih krajev...težko je izbrati enega!
Mojca

Ocena potovanja (1-10): 10, zelo sem vesel, da sem se za moje prvo potovanje odločil tu. Program je bil super prav tako družba, ni mi žal. Lestvica za naslednja potovanja je bila postavljena zelo visoko, mislim da bodo naslednja potovanja težko prekosila to.
Ocena vodnika Jureta: 10
Tilen

Ocena potovanja (1-10): 9 – zelo zanimivo in adrenalinsko potovanje
Ocena vodnika Jureta: 9 – prijeten in simpatičen vodnik
Hvala za organizacijo nepozabnega potovanja. Lp
Andreja

Ocena potovanja (1-10): 10. Dinamično potovanje brez nepotrebnega prostega časa, izbrane točke so res vredne ogleda
Ocena vodnika Jureta: Profesionalno je opravil svoje delo. Pokazal je več, kot je bilo v programu (dodatne zanimivosti, kopanje). Stoično je prenašal neumnosti posameznikov.
Marja in Borut

Vtisi iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (julij 2016)

Ocena potovanja (1-10): 10
Zelo sva bila zadovoljna z izvedbo potovanja
Ocena vodnika: Zelo – pohvala Damjanu
Jelka in Bojan

Ocena potovanja (1-10): 9
Ocena vodnika: Izredno sposoben, zabaven, razgledan in prilagodljiv.
Nika

Ocena potovanja (1-10): 10
Ocena vodnika: Damjan je izjemen vodnik, s čutom za ljudi in ogromno zakladnico znanja.
Doris

Živjo
Tudi midva sva varno prispela domov. Potovanje je bilo prečudovito. Svet je lep a doma je najlepše. Hvala za vse!
Tanja in Ladi

Vtisa iz potovanja po Kanadi in Yellowstonu (julij 2016)

Ocena potovanja (1-10): Ocena potovanja 9 – podnapis Surviver šov, je kar ustrezen
Avantura s kampiranjem je čudovita. Le mogoče je potrebno v pripravi na potovanje še bolj povdariti, da so razmere lahko podobne kampiranju v Bohinju, oziroma v visokogorju pri nas: lahko je sonce, presenečenje ni niti dež, zjutraj pa se lahko zbudiš tudi z ledom na šotoru (priprava primernih oblačil)...
Ocena vodnika: Kljub ne ravno najboljšim vremenskim razmeram na potovanju, zelo pestrim karakterjem potnikom , je vodnik uspel obdržati skupino, da je funkcionirala do konca.
Kaj je bilo najlepše na potovanju? Narava je čudovita tako v Ameriki kot Kanadi. Mogoče nekoliko izstopa: Yellowstone, Lake Morain , Lake Louise...
Po 10 dneh se mi običajno uredijo vtisi in lahko rečem, da je bilo to potovanje super.
Prijetno poletje
Tatjana

Ocena potovanja (1-10): Ko sedaj razmišljam o potovanju, sem bolj in bolj mnenja, da z ženo nisva dovolj dobro premislila o ponujeni obliki (glede na najina leta). Lep kos dneva se namreč porabi za vsakodnevna opravila. Ker je program bogat, gre vse malo bolj na hitro. Z vremenom nismo imeli sreče toda to je pač objektivno dejstvo.
Moja ocena potovanja je 8. Ko urejam spomine in fotografije, lahko ugotovim, da sem, kljub zgoraj navedenemu, videl in doživel veliko lepega.
Jure se je potrudil po najboljših močeh. Pri taki obliki potovanja, s tremi avtomobili, ob skrbi za nabavo prehrane, iskanju kempov itd. Mu je ostalo manj časa za poglobljeno razlago zgodovine in sedanjosti dela zda in kanade po katerem smo potovali.
Srečko in Marija

Vtisi iz individualnega potovanja po Tibetu in Nepalu (junij 2016)

Ocena potovanja (1-10): 9,5
NEPALSKI DEL
Ocena lokalne agencije Nepal: 9,5 (nismo se našli na letališču)
Ocena lokalnih vodnikov: 10
Ocena izbranih nastanitev: 10
TIBETANSKI DEL
Ocena lokalne agencije Tibet: 10
Ocena lokalnega vodnika: 10
Ocena nastanitev: 9
Najlepša je bila narava, ljudje, ...
Vilko

Vtisi iz potovanja po ZDA parkih (prvi maj 2016)

Ocena potovanja (1-10): 10, program in organizacija potovanja sta odlična, zelo veliko je k temu prispeval tudi odličen vodnik in dejstvo, da smo bili zelo mala skupina, pa še zelo dobro smo se razumeli/ujeli
Ocena vodnika Jureta: Same pohvale - odlično!
Najlepše je bilo narodni parki- narava, naravne lepote, razsežnosti, urejenost........vse na potovanju, v programu
Marjana

Ocena potovanja (1-10): Ocena 10.
Odličen program - videli smo ogromno, vsak dan nekaj novega in še lepšega, čudovita narava, majhna homogena skupina, udoben prevoz.
Ocena vodnika Jureta: Ocena 10, vodnik z dušo, ustrežljiv, z obilo pozitivne energije, vedno dobre volje, dobro pozna ZDA
Najlepše je bilo Crand Canyon, Arches, Bryce Canyon in San Francisco.
Snežana

Vtisi iz potovanja po Kubi (prvi maj 2016)

Ocena potovanja (1-10): ocena potovanja 10, vsa pohvala.
Vrnili smo se polno lepih vtisov. Kuba je čarobna, vtisi močni, intenzivni, potniki super ekipa, vodič odličen, skratka nepozabno. Čudovita izkušnja!
Kako ste zadovoljni z vodnikom Alexom: Vodnik iz katerega stalno sije sonce in širi dobro voljo med popotnike.
Najlepše so bile čudovite plaže in druženje z domačini.
Darja

Ocena potovanja (1-10): 9
V Santiagu bi se ustavila za dlje časa, kako plažo bi tudi izpustila.
Kako ste zadovoljni z vodnikom Alexom: 10
Bogdana

Ocena potovanja (1-10): 9
Bilo je super - zelo zanimivo, zabavno, poučno, dobro organizirano in odlično vodeno. Eden od hostlov je bil pod nivojem, ostali čisto o.k., sobi v obeh hotelih v klavrnem stanju in zelo slabo očiščeni, hrana pri domačinih dobra in obilna, enako v hotelih, gostoljubnost domačinov nepozabna...
Kako ste zadovoljni z vodnikom Alexom? Zelo zadovoljen. Aleks je bil fantastičen, pa tudi lokalna Jejej in Jojoj sta odlično opravila svoje.
Lp.
Rudi

Vtis iz individualnega potovanja po Svalbardu (april 2016)

Pozdravljen,
vse je bilo super, aktivnosti dobro planirane in izvedene, tudi za Oslo dovolj časa, hčerka je tudi vse zmogla kljub poškodovani nogi, termin zelo primeren za izbrane aktivnosti, priporočam, hvala za sodelovanje, lep pozdrav
Alenka

Vtis iz individualnega potovanja po Nepalu (marec 2016)

Dragi Uroš,
prvovrstno & nepozabno potovanje, hvala hvala!
Več ob priložnosti - imam 1.080 čudovitih foto utrinkov, prihodnji teden pa reportažo v reviji Avenija (te omenjam ;-)
Kmalu izberemo novo pot. Lp do srečanja
Jerca

Vtisi iz potovanja po Filipinih (mar 2016)

Ocena potovanja: 10, nimam niti kančka pripomb, zame je to prvo tako potovanje in mi je življenjsko potovanje, ki se ga bom spominjala vedno. Vse, čisto vse mi je bilo novo in bila sem kot radoveden vesel triletni otrok.
Peter je bil čudovit vodnik, ki je poskrbel za vse. Bil je vodnik in istočasno član popotniške skupine.
Z njim bom še potovala.
Najlepše na potovanju je bilo: kitovci, snorklanje, mangrova drevesa, terase, preprostost in prijaznost ljudi, hrana, sadje, barve morja in skal in oblika dreves...
Agata

Ocena potovanja: 10+
Kot vedno, se je vodnik Peter odlično izkazal in nimam pripomb. Samo pohvale
Najlepše je bilo plavanje s kitovci, trek po riževih poljih, ... Vsekakor odlično zaporedje ogledov.
Predvsem pa odlična družba vseh sopotnikov
Janez

Potovanje ocenjujeva z oceno 10. Organizacija je bila že od samega začetka (uvodni sestanek, jasna navodila in napotki po e- pošti pred potovanjem) zelo dobra. Vodič je znal povezati skupino. Program popotovanja je bil lepo zastavljen. Skupna blagajna in transparentnost je dobra in praktična. In nenazadnje ni bilo jalovih obljub.
Potovanje je bila čudovita izkušnja srečanja z zanimivimi ljudmi, z vrednotami spoštovanja, skromnosti, ter doživetja lepot narave.
Andreja in Janko

Ocena potovanja: 10, z programom in izvedbo potovanja sva bila zelo zadovoljna, narejen je kvalitetno, tako da se vidi vsega po malo. Veliko je bilo le transferjev, vendar če hočeš vse videti moraš tudi to potrpeti.
K oceni 10 za potovanje je največ pripomogel vodnik Peter. Bila sva že na kar nekaj potovanjih, vendar takšnega vodnika pa še nikoli nisva imela. Fascinantno je bilo, kako se je pripravil na potovanje, je prava enciklopedija znanja, zelo topla oseba, vedno pripravljena ustreči vsakomur, pa ne samo kar se tiče njegovega profesionalnega dela, ampak tudi naprimer fotografije,pripovedovanja izkušen s potovanj....
Matej in Bojana

Ocena potovanja: 10
10 – vodnik Peter Eržen vodi program s srčnostjo
Najlepše je bilo snorklanje na potopljenem pokopališču, avtentičnost domačinov na riževih poljih, čudovita skupinska energija
Urška

Vtisi iz individualnega potovanja po Filipinih (februar 2016)

Ocena potovanja (1-10): Odlično 9
Najbolj nas je prevzel El Nido. Predvsem naš resort in razgled iz le tega, ter seveda vsa prekrasna okolica ter individualni izleti. To nam je omogočalo sprotno prilagajanje oz organiziranje celotnega dneva. Skratka odlično in toplo priporočamo!
Camiguin - preprost in odličen resort ter celoten otok. Snorklanje na potopljenem pokopališču je najboljše od vseh!
Alona beach - predvsem zaradi izleta na potapljanje z kitovci. Izlet na čokoladne gričke ter Tarsiuse smo si uredili sproti na poti do Jagne (dve muhi na en mah) ker mislim, da se ne splača porabiti celega dneva za ta ogled.
Boracay-prekrasen otok in plaža predvsem zjutraj ko vsi še spijo . Zvečer pa seveda gneča, kar je dober za tiste, ki si želijo akcije.
Manila-mi bi jo v celoti spustili.
Prijaznost ljudi in počutili smo se popolnoma varni !
Uroš še enkrat se vam zahvaljujemo za odlično organizacijo našega potovanja. Od prilagajanja poti ter hotelov našim potrebam, posredovanja vse potrebne razlage ter dokumentacije pred odhodom in seveda tudi za pomoč in skrb med samim potovanjem.
Hvala za vse in Lep pozdrav družina Hudovernik
PS. Do naslednjega našega potovanja, ki vam ga bomo z veseljem prepustili v organizacijo

Vtis iz individualnega potovanja po Nepalu (feb 2016)

Čudovito potovanje, v katerem sva spoznala delček Nepala - od vrveža in hrupa Kathmanduja, prelepe Pokhare z jezerom Fewa ter do sprostitve v divjini Chitwana. Najbolj osuplijvi so pogledi na Himalajske vrhove, ki se jih ne moreš nagledati, čudoviti gozdovi rododendrona, gostoljubne in skromne vasice, srčni, odprti in topli ljudje. Nepozabno.
Irena

Vtisa iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (jan 2016)

Program je odlično zastavljen in nimam pripomb, z podaljšanim Zanzibarjem je res popoln.
Andreja

Ocena potovanja: 10
Program potovanje je v celoti izpolnil pričakovanja
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10
Najlepši je bil safari in plaže Zanzibarja
Vilma

Vtisi iz potovanja po Kubi (novo leto 2015 - 2016)

Pozdravljeni,
zahvaljujem se vam za pripravo čudovitega in nepozabnega potovanja na Kubo.
Vračam anketo in vam v bodoče želim še nešteto uspehov.
Ocena potovanja je 9. Bilo mi/nam je zelo všeč. Morda bi dodali še en dan med Camagueyem in Santiago de Cuba, morda en dan več plavanja in uživanja na obali. Vse ostalo pa se mi/nam je zdelo zelo v redu.
Čista 10ka za vodnika Alexa kot tudi lokalnega vodiča na Kubi. Prijazna. Mirna. Pripravljena na pogovor, kompromise.
Najlepša je bila vožnja s katamaranom na otok, Trinidad, glasba in salsa.
Lep dan Darja

Ocena potovanja: 9
Kako ste zadovoljni z vodnikom? zelo
Najlepše na potovanju je bila dežela, ljudje, dobra družba in dobra volja, ki je vladala med nami.
Mojca

Ocena potovanja: Ocena 9. Nekatere nastanitve so bile slabše od pričakovanih.
Tako vodnik Alex kot lokalni vodič (JJ) si zaslužita odlično oceno. Nič jima ni bilo težko, vse je “štimalo”. Hvala Alexu za dodaten trud okrog prehrane (brezglutenske) za našo Špelo. Odlično poznavanje Kube, njihove miselnosti in kulture.
Najlepši je bil
1. Trinidad s svojimi kamnitimi ulicami, trgi, lokalčki in trgovinicami.
2. Havana, glavni trg z okolico.
3. Izlet s konji
4. Plaža 1.1.2016

Ocena potovanja: 9
Do 10-ke mi je manjkal 1 dan (in večer/noč) več v Havani, kopanje na playi Ancon pa bi zamenjala z dopoldnevom v Trinidadu
Ocena vodnika: 10 - Alex je vodnik, ki si ga turist-popotnik lahko le želi. Najmlajšemu sinu (7 let) je v Santiagu organiziral celo mednarodno (Slovenija-Peru-Kuba) nogometno tekmo.
Najlepše je bilo - ljudje, pokrajina, doživetja, Alexova in Yeyejeva skrb in pa veselje ob tem, ko sem videla, kako na potovanju uživajo člani moje družine
Barbara

Vtisi iz potovanja po Tanzaniji in Zanzibarju (novo leto 2015 - 2016)

Ocena potovanja: 10-super potovanje!
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odličen vodnik! Vedno je bil na razpolago.
Najlepši so bili vsi parki, plemena masaji in hadzabe ter morje v kendwi.
Igor

Ocena potovanja: 10 super potovanje , enkratno doživetje
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Odličen vodnik. Vedno dobre volje, vedno pripravljen
pomagati. Sem se počutila varno.
Vse mi je bilo všeč, nad vsem sem bila navdušena od parkov do domačinov, plemen do prečudovitega morja.
Martina

Ocena potovanja: 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Najlepši je bil obisk pri Masajih in park Ngorongoro
Katja

Nekaj vtisov iz duhovnega potovanja po Peruju (november 2015)

Pozdravljen Uroš,
v prilogi vam pošiljam odgovorjeno anketo na temo našega čarobnega potovanja v Peru.
Bilo je SUPER ...za vse doživeto sem iskreno hvaležna.
Ocena potovanja (1-10): 10 – zelo lepo potovanje, vrnila sem se zelo zadovoljna
Kako ste bili zadovoljni z Lukatom? Luka je lepo skrbel za nas.
Ni ene stvari, ki bi jo lahko izvzela ... vse je pripomoglo k čarobnosti. Energija Peruja, vsak posameznik v skupini, namestitve, energetske točke, Luka&Mateja ... Jaz osebno pa sem najbolj doživela Saqsaywaman in „piknik” ter seveda nepozabni 1. stik z Matchu Pitchu ... mestom, ki se je večkrat pojavljalo v različnih oblikah v mojih sanjah. Definitivno...ni je ene stvari na tako čarobnem potovanju.
Alenka

Pozdravljeni!
mislim da sem večino glavnih stvari napisala. Vsekakor je bilo nepozabno potovanje ki bi ga takoj ponovila :)
Ocena potovanja (1-10): 10 – odlično vodeno, dnevni program je bil odlično splaniran, da ni bilo prenaporno ali preveč na izi.
Kako ste bili zadovoljni z Lukatom? Ocena 10 – brez pripomb in zelo zelo zadovoljna.
Program je bil odlično zastavljen in smo imeli možnost ogleda veliko krajev. Spremenila bi samo to, da bi ga podaljšala za par dni ali celo teden – da imamo mogoče kakšno uro več na posameznem kraju in da bi lahko še kaj pogledali (npr. Nazca ). Pohvala gre tudi za to da smo imeli 2 dneva na Machu picchu!
Najlepše je bilo odkrivanje vsakega zgodovinskega kraja posebej in občutenje različnih energij na posameznih krajih, ob odlični družbi.
lp, Darija

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste bili zadovoljni z Lukatom? 10
Kako ste bili zadovoljni s programom? 10
Srečka

Vtisi iz potovanja po Pekingu, TIBETU in NEPALU (okt/nov 2015)

1) ocena potovanja:
če izvzamem nepotrebno zapravljanje časa z gužvanjem v Pekingu....absolutna desetka - potovanje me je presenetilo nad vsemi pričakovanji, še posebej tibetanski del. Česa tako veličastnega nisem pričakovala, moteči niso bili niti nešteti z busom oz. vlakom prevoženi kilometri. Kajti vožnja nam je večkrat ponudila izjemne fotografske poslastice :-). Tudi sicer bi rada izrekla posebno zahvalo ekipi Ravbar potovanja & vodniku Petru za ves trud, energijo in požrtvovalnost, ki je jasno rezultiral v odlični organizaciji potovanja.
2) vodnik: svoje delo je, kot vedno, opravil maksimalno. Z zakladnico svojega bogatega geografskega znanja je vestno skrbel za odlično informiranost, z dobro energijo pa za počutje in razpoloženje skupine. Bil suvereno kos izzivom (predvsem sneženemu), ki so na nas presenetili na poti.
3) najlepše na potovanju: vzdušje in posebna energija Tibeta, barviti mogočni samostani, različni pokrajinski obrazi dežele in dih jemajoči razgledi, ki jih nudi streha sveta. Nepal pa je ravno tako fasciniral s svojimi specifikami, dal vpogled v povsem drugačen svet...kjer pa kljub vsemu kaosu vse funkcionira boljše kot marsikje v naši bližini... k odlični oceni potovanja pa so pripomogli tudi zanimivi sopotniki :-)
lp
Kristina

Pozdravljeni,
z ženo sva bila vaša potnika v Tibet in sva se že vrnila iz Katmanduja. Rad bi vam povedal,da sva Tibet doživela bolje kot sva upala pred odhodom, predvsem zaradi neoporečnega in pristnega vodenja vašega in lokalnega vodiča. Peter je vodič, ki obvlada vsako situacijo in zna poskrbeti, da se potniki počutimo sproščeno in varno.
Potovanje po Tibetu nama je dalo poglobljeno razumevanje ljudi in dežele, ki je tako zelo drugačna od naše.
Marija in Srečko

Ocena potovanja (1-10): ocena 9
Komentar: vse v programu je bilo izvedeno tako kot je bilo planirano, z izjemo samostana Ronbuk in baznega tabora Everesta (snežni zamet).
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? kitajski zid, prepovedano mesto, tibetanska planota z vlaka/avtobusa, Barkor s koro, Potala, jezero Namtso, Tashilupo samostan, vrhunski kaos v Katmanduju, ogled Anapurn iz Pokare. Veliko kontakta z domačini v Tibetu, kjer se počutiš res kot izbranca (ker je drugih turistov zelo malo).
Darja in Milan

Ocena potovanja: 10.
Mistični Tibet in kaotični Nepal se te resnično dotakneta.
Vodnik Peter je pravi profesionalec, dobro pripravljen in zna poskrbeti za vse potnike, odličen je bil tudi vedno nasmejani tibetanski vodič Lobsang, ki se je zares potrudil, da bi nam predstavil njihovo kulturo. Meni so bili najlepši samostani in Potala v Tibetu, poleg ljudi seveda. Ko vidiš te nasmejane stare in mlade obraze z posebnim žarom v očeh resnično začutiš globoko spoštovanje do njihove vere, ki jim omogoča preživetje v tako težkih pogojih.
Potovanje je bilo super in ga ne bi spreminjala. Za vas sem izvedela preko znancev in nato na googlu. Za to potovanje sem se odločila zaradi programa, ki je veliko ponujal za to ceno.
Še enkrat hvala za to doživeto potovanje,
Lp Silva

Ocena potovanja (1-10): Moja ocena potovanja je čista 10.
Nisem si predstavljal, da je potepanje po Tibetu zvezano s toliko komplikacij, ki jih pa potniki nismo čutili kot obremenitev predvsem zaradi odlične priprave in vodenja s strani obeh vodnikov.
Peter je vodnik, s katerim bi potoval kadarkoli. Tibet je predstavil doživeto in naravno. Potnikom zna pustiti dovolj svobode za razmišljanje in predloge, hkrati je pa odločen, ko je to najbolj potrebno.
Dobil sem vpogled v zgodovino Tibeta, njihovo kulturo in budizem. Navdihnila me je pokrajina, ki ji ni para.
Srečko

Vtisi iz potovanja po Namibiji, Bocvani in Vikt. slapovih (okt/nov 2015)

Ocena potovanja (1-10): 10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano.
Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom.
Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju.
Hvala za vse. Lep pozdrav
Doris in Davorin

Ocena potovanja (1-10): 9 - Potovanje skoraj v celoti prikaže glavne značilnosti tega dela Afrike.
Vodnik Damjan se je res potrudil, da bi nam, potnikom, potovanje potekalo čim boljše.
Najlepša je bila neskončna savana in številne živali.
Nevenka in Zvonimir

Že dalj časa sva želela spoznati Namibijo in Bocvano. Všeč nama je bilo, da smo prepotovali tudi del Bocvane. Običajno potovanj ne rangirava, saj smatrava, da je vsaka dežela po svoje zanimiva, zato naju nobeno dosedanje potovanje (jaz 89 držav, žena 86) ni razočaralo.
Vodnik Damjan je zelo razgledan, veliko stvari nam je predstavil; mogoče sva pogrešala več aktivnosti v druženju skupine, kar pa je bilo v veliki meri odvisno tudi od nas. Ocena 8.
Najlepše na potovanju nama je bilo: puščava Namib, obisk Himb, nacionalnih parkov Etoša, Čhobe in delte Okavanga (let s helikopterjem), prostranstev Kalaharija, čudovitega ambienta v Spitzkoppe (morda najlepši lodge, kljub temu, da je bil bar zelo daleč).
Nada in Srečko

Živjo Uroš!
Malce zamujam z izpolnjevanjem ankete, saj je bilo potrebno postoriti veliko stvari, ki so me še vedno čakale. Danes pa je malce slabše vreme in lahko samo v par besedah na splošno povem, da je bilo potovanje super in brezhibno. Moram pohvaliti našega Damjana, da je izvrsten vodič. Do sedaj izjemoma Petra nisem še doživela tako izvrstnega vodiča, korektnega, polnega znanja, ravno toliko pove, da te seznani s vsem, kar najbolj potrebuješ. Res obvlada znanje in se v vseh možnih situacijah znajde. Pa tudi do vseh postopa enako. Blagor taki agenciji, ki ima takega vodiča.
Mislim, da samo videli veliko, saj smo tudi prevozili ogromno in utrujenost je prišla šele za menoj. Všeč mi je bilo vse, kar je bilo prikazano, najbolj pa nacionalni parki in življenje med plemeni, slapovi pa žal so bili malce okrnjeni. Ta čas je bilo malce pretoplo in tudi narava je bila kar pusta saj je drevje čakalo na prvi dež. Lahko bi v nadalje malce skrajšali potovanje in bi si vmislili kakšen notranji let, če bi se dalo.
Drugače pa vse super in za nadalje se priporočam s kakšnim dobrim namigom za potovanje, saj strelci smo popotniki in dokler se bo dalo bomo z vami. Pa lep pozdrav iz vetrovne in deževne Nove Gorice.
Tončka

Vtisi iz individualnega potovanja po NEPALU in TIBETU (okt/nov 2015)

Ocena: 10
Izredno dobra organizacija, tako v pripravljalnem obdobju kot med potekom potovanja. Pred potovanjem dovolj informacij in komunikacije, upoštevanje želja pri pripravi individualnega potovanja, med potovanjem popolna zanesljivost vseh vključenih glede izvedbe.
Obe lokalni agenciji, tako nepalska kot tibetanska, sta s svojo profesionalnostjo in prijaznostjo vsega osebja presegli naša pričakovanja, izključno pohvale.
Vsi vodniki odlični, strokovni,z dovolj znanja in primernim odnosom, odprti in pripravljeni na upoštevanje želja in manjše prilagoditve programa.
Vse namestitve, tako hotelske kot nižjega ranga na trekingu in baznem taboru v Tibetu so bile ustrezna, nad pričakovanji, vredni priporočila. Tako lokacijsko kot po kriteriju kvalitete.
Dve nočitvi v Chitwanu sta glede na oddaljenost in trajanje vožnje morda premalo, predlagam razmislek o vključitvi dodatnih storitev (tridnevni safari trek ipd.) in podaljšanju bivanja (ali izključitev iz programa). Sicer destinacija in kvaliteta storitev zanimiva in ustrezna.
Še enkrat hvala za čudovita doživetja in odlično sodelovanje!
Nataša V.

Ocena potovanja: 10
Tako lokalne agencije, kot vsi vodniki, oba Nepalska nosača in šofer so bili vredni polnega zaupanja. Prijazni po človeški plati in zadosti seznanjeni z vsebinami za katere so bili zadolženi. Fleksibilni pri dogovarjanju v zvezi z dnevnim urnikom.
Lokalne namestitve so glede na predhodne informacije (ocena po * ) celo presegle naša pričakovanja. Res smo imeli srečo z vremenom, tako da niti v čajnih hiškah na trekingu, niti v Rongboku – bazni tabor Everest – ni bilo pretirano hladno.
Safari v Čitvanu je prijetna izkušnja, mogoče za polno doživetje predela nekoliko prekratka, prav tako se je meni osebno prekratek zdel tudi sam treking pod Južno Anapurno. Če bi ne bili v Tibetu, bi vtis Himalaje, kot najvišjega gorstva sveta verjetno ostal nekoliko oddaljen.
Mogoče bi lahko v bodoče drugim popotnikom dali na izbiro daljši treking – vsaj do baznega tabora Anapurna in s tem izpustili Čitvan ali obratno.
Nataša P. D.

Vtisi iz potovanja po Kubi (oktober 2015)

Ocena potovanja (1-10): Potovanje čista desetka, ker sem doživela veliko stvari, ki jih v življenje ne bom pozabila. Zame bodo to nepozabni trenutki. Priporočam agencijo naprej.
Vodnik Senad si zasluži čisto desetko. Ima veliko znanja o Kubi, je potrpežljiv, pomaga karkoli ga prosiš pa še odlično pleše na kubanske ritme.
Najlepše na potovanju je bilo snorklanje, vožnja s katamaranom na čudovite plaže, bližnje doživetje z delfinom predvsem pa nepozabni Kubanski ritmi, kjer te definitivno zasrbijo podplati. Kubanci so odlični plesalci tudi za tiste, ki ne znajo plesat. Morte probat.
Teja

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Zelo zadovoljni. Povedal nam je veliko, bil je zelo prijazen in duhovit. Tudi najinim otrokom se je zelo posvetil in jih vključeval v skupino.
Najlepše je bilo celotno potovanje, ker je bilo zelo doživeto. Ogledi krajev, spoznavanje ljudi in njihovih običajev, ples, izleti na otoke,...
Težko bi kaj spremenila. Potovali smo z otroki in bila sta navdušena. Zelo dobro je bil zastavljen program, da nismo čutili utrujenosti a vseeno veliko videli.
Andreja (in Iztok, Neža, Jurij)

Ocena potovanja (1-10): 10 - ker je vključeno ogromno stvari (kopanje, jahanje, strokovno vodenje...)
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista 10. Potrpežljiv, prilagodljiv, vedno pripravljen pomagati, skrb za počutje popotnikov.....
Renato

Ocena potovanja (1-10): 10. Noro dobro. Super skupina in dogodivščine skozi celo potovanje.
Vodnik Senad je prav mešanica organiziranosti, umirjenosti, spontanosti in pripravljenosti za žur in akcijo.
Najlepše na potovanju je Trinidad, Vinales, izleti na otočke in plavanje z delfini. Zagotovo je velik plus tega potovanja tudi spanje pri domačinih.
Vesna

Vtis iz individ. potovanja po Indiji (oktober 2015)

Prišli smo domov. Bilo je posebno in nepozabno … hvala za organizacijo in idejo …
Melita in Tomaž

Vtis iz individ. potovanja po Iranu (oktober 2015)

Pozdravljeni, nekaj vtisov in misli o našem potovanju:
- za vodnico smo imeli Lejlo, čudovita, topla, ustrežljiva, odprta, dobili smo veliko neformalnih informacij o družbi, ljudeh, odnosih točno to kar smo želeli
- plan potovanja je bil v redu razen v delu puščave (dva dni) zaradi predolge vožnje ne ponuja pa ničesar, dobro da je bil praznik pa smo se udeležili lokalnih praznovanj in je bilo to se največje doživetje
- s hoteli imajo probleme, morda je se največja pomanjkljivost zajtrk (ko bi vsaj bil toast ne pa njihov “kruh” )
- na splošno je bilo preveč vožnje, če bi dodali kakšen treking bi bilo zaželjeno
Smo pa dobili dobro sliko o deželi in ljudeh.
Hvala za vaše sodelovanje, lep pozdrav
Alenka

Vtis iz individ. potovanja po Indoneziji (september 2015)

Pozdravljen!
Potovanje po Indoneziji je uspešno zaključeno. V glavnem je potekalo še bolje od pričakovanj, program smo izpolnili, ga celo razširili. Več pozneje, morda na kakem srečanju, če je mogoče. Lep pozdrav
Marja, Borut

Vtis iz individ. potovanja po ZDA (september 2015)

Najprej moram izpostaviti, da je bilo gradivo (kot tudi vse ostalo - rezervacije hotelov, avta..), ki ste nama ga pripravil, kot tudi vsi napotki, zelo dobro pripravljeno in se je izkazalo kot zelo koristno. Garmin se je izkazal kot nekaj, brez česar bi bila pot veliko težja. Tudi s programom sva bila zelo zadovoljna. Je pa program zelo bogat in ga je časovno težko v celoti izpolniti. Tako nama ni uspelo obiskati vseh točk, ki ste jih predlagal, nisva pa izpustila nič ob pomembnega.
S poti sva prinesla veliko lepih vtisov, na katere naju bodo spominjale številne posnete fotografije. Najbolj na kratko najin vtis opisuje dejstvo, da bi v Ameriko spet šla. Lepo se vama zahvaljujeva za vse.
Lepo vas pozdravljava,
Biserka in Tone

Vtis iz individ. potovanja Fidžiju (križarjenje Tui Tai, september 2015)

Ocena potovanja (1-10): Potovanje odlično, dobro organizirano - 10
Brez pripomb. Vse dobro potekalo.
Marina

Nekaj vtisov iz potovanja po Peruju in Boliviji (avgust 2015)

Ocena potovanja: 10, bilo je nepozabno.
Alex je zelo profesionalen vodič. Vse je bilo speljano profesionalno. Tudi kot človek je zelo dober in prijazen ter vedno pripravljen pomagati. Najlepši je bil stiki z domačini in doživetja za mladino, čeprav imam že čez 50 let.
Andreja

Ocena potovanja: 10 - doživet in pristen stik z lokalnimi ljudmi in njihovim življenjem.
Vodenje je bilo brezhibno, pozorno in prilagojeno našim željam. Če bi bila podana ocena od 1-10 je ocena 10.
Jože

Ocena potovanja: 10
Alex je najboljši možni vodnik, kar sem jih imela do sedaj možnost srečati. Na vsakem koraku je bil pripravljen priskočiti na pomoč z vsemi mogočimi nasveti. Pomagal in trudil se je tudi tam, kjer mu kot vodniku ne bi bilo nujno in nas je dobesedno razvajal (naročal nam je obroke, tudi vsakemu posebej, pomagal pri menjavi denarja iz ene valute v drugo; celo pomagal zdraviti - meni npr. roke s perujsko preizkušenim kakavovim maslom). V glavnem, čisti fenomen. Pa tako zelo, zelo umirjeno deluje, kot da poteka vse samo po sebi.
Mateja in Janez

Ocena potovanja: 10 – pester program različnih aktivnosti, prednost vodnika Alexa, ki je dobro poznal deželo, organizacija – vse je potekalo po planu.
Vse kar je doživela naša družina nam je bilo novo in neponovljivo lepo, zanimivo. Poseben vtis je na naju z možen naredil vzpon in energija na Macho Picchu, sinu pa so bili najbolj všeč rafting, zip line in kolesarjenje.
Anita, Rok in Tomaž

Ocena potovanja: 10 – nimam pripomb na organizacijo potovanja. Glede na predhodne informacije in napovedi smo realizirali vse in še več.
Najbolj vesela sem bila pristnega stika z domačini, organiziranega spanja v njihovih domovih. Vesela sem, da se je skupina odločila za treking varianto, ker se mi zdi, da tako res okusiš državo, ljudi in okolico. Zelo lepo je bilo, ko nas je vodič povabil domov k sorodnikom. Dan je bil poln presenečenj in veselja.
Dragica

Ocena potovanja: 10 - Narava, preprostost ljudi, kultura, raznolikost potovanja
Alex nam je dal maksimalno energijo, znanje o Peruju, odlikuje se z potrpežljivostjo, skratka profesionalno od prvega dneva do zadnjega-priporočimo ga lahko vsakemu, ki želi doživeti Peru na pristen način.
Tatjana, Denis in Dušan

Nekaj vtisov iz potovanja po Zda parkih s kampiranjem (avgust 2015)

Ocena potovanja: Potovanje je bilo odlično, lahko rečem kar desetka. Preseglo je moja pričakovanja in bi šel takoj še enkrat. Bodoče popotnike bi opozoril, da se je po tako super potovanju izjemno težko vrniti nazaj v real life. Pohvalil bi program, organiziranost in vodenje. Vse je potekalo tekoče. V sorazmerno kratkem času smo videli resnično veliko, ob tem pa ni bilo občutka hitenja.
Vodnik Jure je SUPER! Pripravljen na vse. S pozitivno energijo je resnično obarval potovanje in nam z odličnim vodenjem približal Ameriko. Desetka tudi za vodnika;)
Najlepša je narava, katero smo imeli čast opazovati in odkrivati med trekingi. Težko je izbrati...vsi narodni parki so posebni in vredni obiska od mest pa itak San Francisco, kjer bi lahko ostal tudi kakšen dan več;). Nujen je tudi rafting in vožnja s hummerji, nepozabno.
Klemen

Ocena potovanja: 10, odlično potovanje.
Zelo sem zadovoljen z vodnikom, najbolj všeč mi je bilo, ker se je čisto vklopil v družbo in smo bili kot skupina prijateljev na potovanju. Najlepše je bilo Bryce Canyon, Sequoia National Park ter sončni vzhod na sipinah v Death Valleyu.
Nejc

Ocena potovanja: 10 – Potovanje je bilo odlično. Izvedba se mi je zdela super, ker smo v kratkem času videli ogromno stvari, hkrati pa nisem imela občutka, da smo s točke na točko hiteli. Vedno je bil čas in za odkrivanje novih stvari in tudi za oddih.
Vodnik se mi je zdel super. Vedno dobro razpoložen, prilagodljiv,.. Veliko je prispeval k sliki, ki sem si jo naredila o Ameriki in o samem potovanju. Praktično nobeno vprašanje, ki ga je skupina imela, ni ostalo neodgovorjeno. Tudi kakšne zaostrene situacije, ki so pač nastale v skupini, je skušal taktno rešiti. Tudi občasne slabše vremenske razmere nas niso vrgle s tira, tako da smo videli vse po načrtu. Npr. v Bryce canyonu je bilo za naslednji dan napovedano slabo vreme in smo zato šli na razgledno točko že dan prej. Za ogled Antelope canyona smo morali kar nekaj časa čakati in smo vmes šli pogledat Horseshoe bend razgledno točko, ki sploh ni bila v dnevnem načrtu. V glavnem, super.
Celotno potovanje je bilo najlepše. Všeč mi je bil poudarek na naravi z rahlim pridihom ameriških mest in mestec (predvsem San Francisca). Všeč so mi bile tudi poti do naših ciljev. Večinoma so bile res slikovite in so dale občutek ameriške razsežnosti.
Jerneja

Nekaj vtisov iz potovanja po Svalbardu (križarjenje z ekspedicijsko ladjo, avgust 2015)

Sporočava, da sva se imela čudovito. Eno boljših potovanj – ocena 9. Najlepše na potovanju je bilo doživetje polarnega kroga, pokrajina Spitsbergov in kolonije ptičev.
Nataša in Ludvik

Ocena potovanja: 10, zelo lepo, polno presenečenj, kar veliko živali in ptic, samo 2 medveda, a narava je fantastična. 
Potniki na ladji prijazni in posadka tudi ljubezniva predvsem Filipinci. Zelo domač odnos in na koncu poslavljanje kot da smo bili “doma”
Lucija

Vtisi iz potovanja po Peruju, Boliviji in Čilu (avgust 2015)

S potovanjem sva bila zelo zadovoljna. Seveda vseh situacij na takem potovanju ne moreš predvideti. Pa saj ni bilo nič pretresljivega v negativnem smislu. Ocenila bi ga z 9.
Res lepa hvala za nepozabno potovanje.
Vodnik Damjan je korektno izpeljal vodenje. Mogoče sva na kakšnih mestih pogrešala več njegove razlage - prevajanje v slovenski jezik. Sicer je pa v redu dečko.
Najlepše je bilo spoznavanje inkovske civilizacije ter lepa pokrajina ob prehodu v džunglo. Pa tudi ljudje. Težko bi se opredelila samo za eno stvar.
Stanislava in Jože

Ocena 9. Odlično organizirano potovanje
Od lokalnih vodičev sem pogrešala več informacij o njihovi novejši zgodovini, o sedanjem življenju v Peruju in Boliviji. Glede vsega ostalega na lokalne vodiče nimam najmanjših pripomb. V Čilu pa smo bili tako kratek čas, da je bilo to tudi nemogoče. Pred potovanjem bi nas morali dodatno opozoriti na ekstremno nizke temperature v Boliviji in na to, da tam ne kurijo vsaj ne v hostlih, kjer smo prenočevali. Dvakrat smo “zmrzovali” tudi na avtobusnih vožnjah po Peruju.
Zelo sem zadovoljna z vodnikom Damjanom. Vedno je poskušal ugoditi vsem našim željam, tudi ko mu ne bi bilo treba.
Najlepša je bila narava!!! Če sem od Peruja naravne lepote pričakovala, me je Bolivija še posebej presenetila.
Damjana

Še enkrat se vsem vam iskreno zahvaljujeva za podporo in pomoč ob Petrovi nezgodi na kolesarjenju v Boliviji.
Hvala Damjan za hitro ukrepanje ter za prijetno, sproščeno in strokovno vodenje ves čas potovanja.
Hvala tudi Vam Uroš, za napotke iz Slovenije.
Vesela sva, da sva ob vaši pomoči potovanje speljala do konca in upava, da se še kdaj srečamo. Bodite dobro in želiva vsem še veliko lepih doživetij doma in v tujini.
Aleksandra in Peter

Nekaj vtisov iz potovanja po ZDA PARKIH (julij 2015)

Ocena potovanja: Nepozabno potovanje, navkljub organizacijskim težavam zaradi “prebukiranih” hotelskih sob in izgubljene prtljage posameznih potnikov. Prečudovita narava, prisrčna mesta in odprti ljudje. Prijetni hoteli in odlična ekipa, ki je k potovanju prispevala dodaten čar.. Natrpan program, zaradi katerega smo videli zares najlepše in največ... Potovanje, na katerem se lahko predaš toku, sanjaš in nepopisno uživaš. Ocena: 10.
Vodnik Tomaž: Dober organizator, ki ima profesionalen odnos in veliko znanja. Je prilagodljiv in poskuša ustreči vsaki individualni želji, v kolikor je le izvedljiva. Je človek, ki ne komplicira, je izredno potrpežljiv in je s svojo prijaznostjo in humorjem poskrbel za dobro vzdušje v naši veliki potovalni družinici. Dobili smo vse informacije, ki smo jih potrebovali ali želeli. Ocena: 10.
Težko je izluščiti najlepše...vsak trenutek, vsak dan posebej, prelepa narava, odprti ljudje,...tvorijo mozaik tega prelepega potovanja. Prelepe hiše Beverly hillsa z vrtovi, Grand Canyon, skok v Lake Powell, Monument Valley, vožnja s hummerji v Moabu, dih jemajoči delicate Arch, sončni vzhod v Bryce Canyonu, vzpon na Angels Landing, Yosemite in osvežitev v Merced River, San Francisco..
Mateja

Ocena potovanja: 10 - najlepše je bilo Yosemite, Bryce, Las Vegas
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Vse je potekalo tekoče, res je bilo malo prostega časa ampak smo zato videli max.
Edino več časa v centru v nočnem LAS VEGASU.
Rudi

Ocena potovanja: 9 – najlepši so bili parki in San Francisco
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Profesionalen pristop, dober organizator, enak pristop do vseh potnikov
Cilka

S potovanjem sva bila zares zadovoljna, prav tako z vodičem. Vse je res dobro zastavljeno in lahko verjamete, da bova potovanje vsakemu priporočila. Veliko dobro organiziranih potovanj še naprej in lep pozdrav.
Suzana in Branko

Vtisi iz potovanja po Kubi (prvi maj 2015)

Ocena potovanja (1-10): 9+, dolgo ne bova smela iti na kakšno potovanje, ker tega ne bo lahko doseči
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Vzor za vsakega vodnika v vseh pogledih.
Najlepše na potovanju je bilo potovanje s katamaranom na st. Lucijo, večer med domačini, izlet na konjih.
Roman in Klara

Ocena potovanja: 10; bilo je vse super, organizacija, vreme, vodnik in neverjetno enotna in homogena skupina.
Vodnik Alex je bil odličen, znal nas je združit in povezat, pomagal nam je kjerkoli smo ga potrebovali, neverjetno simpatičen in dobrovoljen.
Najlepši je bil neposreden stik z domačini, njihovo petje, ritmi salse in nepozabni podmorski svet in čudovite plaže.
Irena

Ocena potovanja: oceno odlično samemu potovanju prinaša tudi dobra družba in vodič. Sam program je sicer relativno sproščen in uravnotežena kombinacija prostega časa in ogledov. Dodano vrednost pa so potovanju pridale spontane stvari, ki sta jih glede na trenutne možnosti organizirala vodiča.
Vodnik Alex je zagotovo oseba, ki si zasluži vse pohvale. Organiziranost, mirnost in profesionalen, enakovreden odnos do vseh članov skupine, ima posluh za želje in občutek, da zazna malenkosti, ki bi se utegnile razviti v manj prijetne zadeve – tako s pogovorom predhodno razreši dvome, preden se razvijejo v težavo. Pri podajanju informacij je zelo simpatičen in iskren, cenim, da na zelo preprost in realen način pove stvari, ki jih nekateri radi zavijajo v meglo. Opremil nas je z vsemi podatki, ki smo jih potrebovali, bil je na voljo za vsako dodatno pojasnilo, poskrbel je, da smo vsi varno prišli na cilj ... njegova prednost ni le znanje španskega jezika, ampak razumevanje temperamenta, gest, kulture – to se je odlično pokazalo tudi v tem, kako sta se razumela z lokalnim vodnikom, ki je bil prav tako odličen in je imel širok pogled na veliko tematskih področij, predvsem pa občutek za družabnost z vsemi in posluh za malenkosti, želje, zanimivosti.
Najlepše je bilo vzdušje, ki se je ustvarilo v enem od lokalov z domačini (Santiago de Cuba), poležavanje na otoku, kjer ni drugih turistov, narava in vonj pokrajine v zadnjem delu potovanja – čar dežele so ustvarjali domačini in sopotniki v skupini.
Mateja

Ocena potovanja: 9+
Program potovanja je dobro pripravljen; bil pa je na trenutke izveden še boljše.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Izredno; Alex je res vodič, ki si ga lahko vsak normalen potnik samo želi. Zna poskrbeti za vse, kar se na vodenem potovanju po vnaprej znanem programu lahko pričakuje. S svojim občutkom za ljudi in neposrednostjo pa poskrbi za dobro vzdušje v skupini.
Najlepše je bil ogled 1. majske parade, večerni obisk Case de la Trova, snorklanje in kopanje v karibskem morju ...
Andreja

Vtisi iz potovanja po Filipinih (marec 2015)

Ocena potovanja (1-10): 10, potovanje se nam je zdelo dobro pripravljeno, celovito zasnovano in odlično izpeljano.
Z vodnikom smo bili zelo zadovoljni.
Glede na raznolika področja, ki smo jih imeli možnost doživeti bi težko ocenili kaj je bilo najlepše na potovanju. Zelo smo bili zadovoljni z potovanjem po riževih terasah in nastanitvi pri domačinih ( Elvis in druščina si zasluži vse pohvale, tako za vodenje, večerno zabavanje in vsemi odlično pripravljenimi obroki), odkrivanju kulture na Camiguinu in magičnem potepanju po naravi na Palavanu. Na splošno nam je v največje zadovoljstvo preizkušati in doživeti nove stvari, ki nas presenetijo in nam dajo nova spoznanja in pogled na svet. In to smo na temu potovanju tudi doživeli.
Maja, Tanja, Primož, Jože, Sonja

Ocena potovanja (1-10): 9,5 (0,5 gre na račun nočnega potovanja z ladjo)
Nepozabno potovanje z enkratnim vodnikom Senadom, izjemno bogatim in zanimivim programom ter super skupino!
Tamara

Ocena potovanja (1-10): 10.
Narava lepa, ljudje prijazni, hrana dobra, varno smo se počutili, povsod so dobro skrbeli za nas.
Nismo imeli nobene negativne izkušnje ali dogodka, tudi ponoči na ulicah v Manili ne.
Najlepše je bilo sprehajanje med riževimi terasami, kupovanje kokosovih orehov pri domačinih med prevozom iz kraja v kraj in island hopping El nido.
Matej

Vtisi iz potovanja po Kubi (januar 2015)

Ocena potovanja: Čista 10-ka :) programa v celoti in presenetljiva kompatibilnost skupine ... lahko bi rekla “bolj star bolj nor”, prijetni sopotniki, smeha ogromno .... Odlično je bilo! Prijeten tempo, super razmerje ogledov, mesta, morje, vožnja, aktivnosti, spanje pri domačinih :) ... prijetna mesta, lepa pokrajina, čudovite plaže, morje, prekrasen podvodni svet ribic in koral..., glasba povsod in alko v krvi ... ne gre brez koktejlov in ruma, morda kakšen dim cigare in zazibanja bokov v ritmu salse ... pa jastog(i) odlični - njamiii ... :) sicer pa kot bi šel nazaj za 50-60 let ... Doživeto!
Vodnik Senada je bil odličen, veliko povedal tako o zgodovini države kot o trenutnem stanju ... na trenutke nas je na avtobusu celo odpeljal gledat “pod kožo” :) Super se je povezal s skupino kot s posameznikom.
Najlepše je bilo snorkanje na koralnem grebenu (na drugem izletu Santa Lucia), spanje pri domačinih, srečanje z delfini (na prvem izletu Santa Maria), jahanje konjev v Vinalesu, glasba ...
Najlepša hvala za ODLIČNO, DOŽIVETO potovanje po Kubi! Bi se človek kar vrnil na Kubo ... tako fajn je bilo pa še malo pogret :)
Bojana 

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? muzika, kopanja in hrana
Vlasta in Bruno

Udeležila sem se potovanja po Kubi z vodičem Senadom, januarja 2015. Prvič sem se odločila za tak način, prej sem vedno potovala s prijatelji. Moram priznati, da ste vse moje predsodke o turističnem potovanju z agencijo popolnoma uničili.
Presegli ste vsa pričakovanja:
- ODLIČEN vodič z ogromno znanja, mirne krvi in z obilico dobrega humorja,
- odlično izbrane znamenitosti,
- prenočevanje pri domačinih je bilo nepozabno,
- tempo potovanja je bil neverjeten: videli smo ogromno, pa vendar so bili dnevi na plaži tako pametno izbrani, da ni bilo slutiti utrujenosti.
Verjetno je bilo se ogromno drugih pozitivnih reči (tudi so-popotniki so bili izjemni) in ne najdem niti ene slabe strani tega potovanja.
Najlepša hvala za vse! Vas že hvalim vsem, ki jih poznam. Lep dan še naprej!
Tina 

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media