Mehika

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Prenovljen (izboljšan) program. Na koncu je dodatno 2x spanje v hotelu (oz. resortu) ob plaži v okolici Tuluma. 
Dodatno je v vašem terminu mogoče doživeti praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito.

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike: s čudesi sveta Chitzen Itzo, unikatnim Palenqujem, čarovniškim Uxmalom, mogočnim Teotihuacanom in zapoteškim Monte Albanom, pa odkrivanje džungle v Yaxchilanu, slikoviti Agua Azul, indijanci v San Cristobalu, kanjon Sumidero in kopanje na peščeni plaži ter uživanje v resortu.

Program je skrbno pripravljen in za nas resnično Best of Mehika, vendar je namenjen popotnikom po duši, saj so razdalje velike, dodatno pa boste dva dni odkrivali neturistične (pristne) predele in se lahko počutili kot Indiana Jones.  

Dodatno boste lahko uživali v dobri mehiški hrani in kvalitetnem vodenju, ki je ključno za ta del sveta. Tako da boste lahko ne samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko, eno naših najljubših držav za potovanje.  

Program po dnevih, 16 dni 

H – spanje v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah
D – 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja,  
Vključeno: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki. Predviden je večerni prihod v glavno mesto. Če boste imeli voljo boste lahko že prvo noč lahko uživali v nočnem vzdušju Mexico cityja; spanje Mexico City, H (obroki na letalu)

2. dan – najprej si boste pogledali osrednji trg Zocalo, mestno katedralo (ena največjih na svetu) in Nacionalno palačo, kjer boste občudovali freske mehiške zgodovine umetnika Diega Rivere. Sledi ogled ostankov azteškega templja (od zunaj) in poseben antropološki muzej s svojo zbirko predkolumbovskih kultur. Popoldan pa se zapeljete do Unescovega Xochimilca, kjer boste uživali v vožnji z barvitimi ladjicami. Je kdo za petje mariachijev? Zvečer pa se lahko gre spet ven. Spanje Mexico City, H (Z)  

3. dan – boste začeli z Guadalupejemglavnim romarskim centrom Latinske Amerike, ki ima za domačine poseben pomen. Sledi ogled mogočnega Teotihuacana (največje mesto predkolumbovske Amerike), ki vas bo navdušil s svojima piramidama Sonca (druga največja na svetu) in Meseca ter svojimi svetišči. Sledi vožnja do Pueble s svojim zanimivim kolonialnim starim delom mesta (krajši sprehod po glavnem trgu), spanje Puebla, H (Z)

4. dan – dopoldan se boste vozili po zanimivi pokrajini vse do Oaxace, v čigar neposredni bližini na vrhu hriba leži najpomembnejši center Zapotekov, Monte Alban (ogled). Popoldan pa vas čaka ogled enega najbolj prijetnih mest Mehike, kolonialne Oaxace (od glavnega trga, kolonialnih stavb, katedrale ...). Spanje Oaxaca, H (Z)

5. dan – najprej se boste ustavili pri ca 2.000 let starem drevesu v Tuli (pravijo da gre za največjo in najstarejšo cipreso na svetu). Potem vam bodo razložili vse o pridelavi tradicionalne pijače mezcal (ki jo kuhajo iz agave), katero boste tudi poskusili. Sledi vožnja do mesta Salina Cruz, ki leži na pacifiški strani Mehike. Uredili bomo, da se boste lahko skopali tudi v Pacifiku. Spanje Salina Cruz oz. okolica H (Z)

6. dan - vožnja do kanjona El Sumidero. V dve urni vožnji z večjim čolnom boste uživali ob pogledih na globok kanjon, zanimive geološke formacije, bogato rastlinstvo in lahko tudi kakega krokodila. Sledi vožnja do indijanskega mesta, San Cristobal de las Casas. Nastanitev H (Z)

7. dan – dopoldan boste odkrivali tradicionalno vasico San Juan Chamula (stik z domačini - indijanci). Spoznali boste lokalne običaje in poskušali lokalno hrano. Popoldan pa si boste pogledali kolonialni San Cristobal de Las Casas (sprehod po indijanski tržnici, glavni trg s cerkvijo, zanimivi domačini ...), spanje San Cristobal de Las Casas, H (Z) 

8. dan – ta dan bo precej slikovite vožnje vse do slapov azurne barve, Agua Azul, kjer si boste lahko privoščili sproščujočo kopel (v primeru lepega vremena), sledi ogled slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator), popoldan pa vas čaka ogled posebnega majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših najdišč), spanje Palenque H (Z)

9. dan - naslednja dva dni boste odkrivali neturistične predele, ki so namenjeni popotnikom po duši. Podali se boste proti meji z Gvatemalo, kjer boste najprej odkrivali arheološko najdišče Bonampak, ki slovi po svojih gravurah in freskah. Kasneje sledi vožnja do tradicionalne skupnosti Lacanja, kjer boste bivali. Sledi prosti čas za počitek (ali pa dodatno spoznavanje njihovega življenja) oz. za avanturistične po duši odkrivanje prave džungle. Spanje v preprosti dvoposteljni sobi. D (Z, V)

Dodatno: če bi vam bil prenaporen program lahko uredimo, da ostanete 9. in 10. dan v resortu z bazenom v Palenqeju, kjer imate dodatno dva dni počitka oz. se vam lahko uredi samostojno odkrivanje Palenqueja ter okolice z lokalnim vodnikom. Na to nas opozorite pri prijavi. 

10. dan -  pa se boste lahko počutili kot v filmu Indiana Jones, ko se boste peljali po reki do izoliranega mističnega najdišča Yaxchilan, kjer boste lahko vpijali energijo tega mesta. Če bo le možno se gre še na pijačo čez mejo v sosednjo Gvatemalo. Popoldan se vrnemo nazaj do mesta Palenque. Spanje Palenque H (Z)  

11. dan – vožnja proti Campecheja, kjer se bomo lahko na poti skopali še v Mehiškem zalivu. Sledi ogled Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in stalno na udaru piratov. Zato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Sledi vožnja do posebnega Uxmala. Spanje Uxmal. H (Z)

12. dan - zjutraj boste lahko prvi odkrivali sveti majevski kraj - Uxmal, posebno energijo. Biser Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (Unesco) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do kolonialne Meride in naprej do Chitzen Itze. Ta dan boste lahko doživeti praznovanje ob dnevu mrtvih (Dia de los muertos) - ki spada pod Unescovo zaščito. Spanje Chitzen Itza oz. okolica, H (Z)

13. dan – zjutraj si boste lahko med prvimi pogledali najslavnejše majevske ruševine Chitzen Itza (Unesco), eno od novih čudes sveta, kjer vas bo navdušila piramida El Castillo. Sledi postanek za kopanje v zanimivi kraški jami (cenote)in vožnja do peščene karibske obale. Spanje ob morju v hotelu oz. resortu v okolici mesta Tulum (oz. v primeru pozne potrditve Playa del Carmen), H (Z) 

14. dan – prost dan, ki ga lahko izkoristite za kopanje na peščeni plaži in toplem karibskem morju. Uživanje v aktivnostih resorta. Spanje ob morju v hotelu oz. resortu, H (Z). 

15. dan – prosto za uživanje na peščeni plaži vse do krajšega transferja do letališča Cancun in let proti domu (Z, obroki na letalu)

16.   dan - s številnimi lepimi spomini boste prišli domov

Cena: 1.756 eur/os pri številu 14 oseb + let. karta ca 800 eur/os (v primeru zgodnje potrditve)

Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 125 €/os. 40 € popusta, če ste že potovali z nami. 

Cena vključuje:

 • namestitve z zajtrkom v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja, na koncu spanje z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu oz. resortu ob morju,
 • dvo dnevno turo Yaxchilan in Bonampak z vsemi vstopninami in taksami (dodatno vključena večerja),
 • vse prevoze po programu (s privatnim vozilom - npr. Mercedes Sprinter oz. podoben), 
 • vse vstopnine in ture po programu (majevsko mesto Uxmal, najdišči Yaxchilan in Bonampak, Monte Alban, ogled proizvodnje in degustacija metzala, tura San Juan Chamula),
 • lokalnega vodnika v Mexico cityju,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje le: ostalih vstopnin in lokalnih vodnikov na najdiščih (ca 80 eur), dodatne hrane in osebnih izdatkov, napitnin (50 eur), prevoza na/iz letališča (bo organiziran za skupino), 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Dejan Marentič, Tomaž Podgoršek, Damjan Glinšek ali Alex Fernandez, Vsi omenjeni vodniki Mehiko odlično poznajo in se tam počutijo kot doma (kar je ključnega pomena). Z njimi ne boste samo videli, ampak tudi doživeli Mehiko. 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Potujete s privatnim vozilom samo za našo skupino (npr. Mercedes Sprinter oz. avtobus v primeru polne skupine).
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih (večinoma ranga 3 zvezdic) v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje v bolj preprosti dvoposteljni sobi pri skupnosti Lacanja. Na koncu 2x spanje v hotelu oz. resortu ob morju. 
 • Hrana: Vključeni so vsi zajtrki oz. na turi Yaxchilan in Bonampak je dodatno v ceni ena večerja. Jedli boste v preizkušenih lokalnih restavracijah. Okušanje lokalne hrane je doživetje, saj mehiška hrana slovi kot zelo dobra. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za popotnike po duši. 
 • Število oseb: min. 10 – maks. 20
 • Vreme: Konec oktobra in začetek novembra je dober termin za obisk Mehike. Morje bo prijetno toplo za kopanje.  
 • Zdravje: Ni potrebno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • Varnost: Po predelih kjer boste potovali je kriminala malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino (sploh v večjih mestih npr. Mexico city). Isto je potrebno spoštovati pravila glede fotografiranja domačinov v Chiapasu (sploh San Juan Chamula). 
 • Spominki: Mehika ima veliko lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, obsidian, srebro, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk Mehike ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov popotnikov iz naših prejšnjih potovanj po Mehiki:

Ocena potovanja (1-10): S potovanjem sem bil zelo zadovoljen. Ocenim ga lahko s čisto desetko. Nastanitve, program in vodič - vse je bilo odlično. Zaradi cestnih zapor je nekaj iz programa izpadlo, vendar gre za višjo silo. Preživel sem popolna dva tedna. Vodnik Damjan je prava enciklopedija in poka od znanja. Ves čas potovanja sem se zraven njega počutil varno in brez skrbi. Zna poskrbeti za vse potnike in se vsakem posebej posveti. Tudi v “prostem” času je vedno na voljo in pripravljen na zabavo.Najlepše je bilo odkrivanje novih kultur, narava  in kulinarika. Najbolj sem užival v pragozdu, saj je bil tam stik z domačini in naravo najbolj pristen. Boštjan

Ocena potovanja (1-10): 9 – Super potovanje v zabavni družbi po lepi zgodovinsko bogati pokrajini v stiku z ljudmi in živalmi. Vodnik je živa enciklopedija znanja predvsem o piramidah in zgodovini, tako da je bilo včasih malo težko slediti. Drugače pa zabaven, direkten, ustrežljiv in iznajdljiv. Najprej bi pohvalili celo skupino in se jim zahvalili za družbo. Poleg vseh piramid, čudovitih mest, prijaznih ljudi, eksotičnih živali in še lepše narave je bil najbolj zabavni del potovanja, ko se nam je v kanjonu pokvarilo prevozno sredstvo in daljši sprehod po jungli, ki se je na koncu zaradi obilice vode končal z zabavnim brodenjem po vodi in blatu, na koncu pa še kopanje v cenoti in seveda plaže v Tulumu. Jana, Luka, Martina in Darka

Ocena potovanja (1-10): 9. Ocena vodnika Damjana? Če je tudi ocena od 1-10, potem je najina ocena 11. Zelo prijazen, potrpežljiv, prilagodljiv, zabaven, poln znanja, takega vodnika bi si vsak želel. Najlepši je bil stik z domačini, spoznavanje njihovega načina življenja, podzemna jama, kanjon El Sumidero in seveda Chitzen Itza. Dragica in Bojan Janko 

Greste z nami v Mehiko? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media