Vrhunci Mehike, Gvatemale in Belizeja

Za zaključene skupine kadarkoli oz. po dogovoru. 

Za vas smo pripravili odkrivanje najlepših predelov Mehike (s čudesi sveta piramido Chitzen Itza, unikatnim Palenqujem in Uxmalom, turkiznim Agua Azul, indijanci v San Cristobalu in kopanjem na peščeni plaži), v Gvatemali vas čakajo mistični Tikal, prekrasno jezero Atitlan z vulkani in tradicionalni domačini ter kolonialna Antigua, v Belizeju pa boste odkrivali otok Caye Ambergris in snorklali v čudovitem Barrier reefu. 

Poleg bogatega programa, vas čaka sproščeno vzdušje, preizkušene nastanitve in naš kvaliteten vodnik, ki se tukaj počuti kot doma. Če ste vsaj malo popotnika po duši vam to potovanje toplo priporočamo.  

Posebnost: lahko si pogledate samo Mehiko in del Gvatemale na skrajšanem 11 dnevnem potovanju. 

Best of Mehika, Gvatemala, Belize, program po dnevih, 17 dni Cancun – Chitzen Itza – Merida – Palenque – San Cristobal de las Casas – Panajachel – Atitlan - Antigua – Tikal – San Ignacio - Belize city - Caye Ambergris – Tulum - Cancun 

H – spanje v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah
D - 1x spanje pri domačinih v dvoposteljnih sobah – posebna izkušnja 
Vključeno: Z – zajtrk, V - večerja

1. dan - let proti Mehiki in prihod v Cancun, spanje Cancun H (Z)

2. dan – ogled zanimive kraške jame (cenote) in eden od vrhuncev - ogled najslavnejšega majevskega kraja Chitzen Itze (eno od novih 7 čudes sveta), kjer vas bo impresionirala piramida El Castillo. Sledi vožnja do kolonialne Meride, ki slovi po svojem sproščenem vzdušju, spanje Merida, H (Z)

3. dan – dopoldan si pogledamo sveti majevski kraj - Uxmal, s posebno energijo. Uxmal je eno najpomembnejših najdišč Latinske Amerike (UNESCO) in slovi po svoji veličini (impozantna Čarovnikova piramida in Guvernerjeva palača). Sledi vožnja do Campecheja, ki je bilo v preteklosti eno najpomembnejših pristanišč in zato stalno na udaru piratov. Zato ima mesto ohranjeno posebno arhitekturo (Unesco), ki jo boste odkrivali na sprehodu po mestu. Spanje v mestu Campeche, H (Z)

4. dan – vožnja do Palenqueja in prosto za odkrivanje, spanje Palenque, H (Z)

5. dan – jutranji ogled majevskega mesta Palenqueja, ki leži v lepem okolju sredi džungle (eno najpomembnejših in najlepših najdišč), sledi ogled slapov turkizne barve - Agua Azul, kjer si bomo privoščili sproščujoče kopanje in slapu Misul Ha (kjer so snemali film Predator). Vožnja do tradicionalnega mesta San Cristobal de las Casas, H (Z)

6. dan -  dopoldan bomo odkrivali tradicionalno vasico San Juan Chamula (stik z domačini - indijanci), popoldan pa nas čaka odkrivanje mesta San Cristobal de las Casas, kjer se boste družili s pristnimi domačini in odkrivali zanimivo indijansko tržnico, spanje San Cristobal de las Casas, H (Z) 

7. dan – vožnja v Gvatemalo, vse do Panajachela, ki leži na čudoviti lokaciji ob jezeru Atitlan, spanje Panajachel, H (Z)

8. dan – celodnevno odkrivanje krasnega jezera Atitlan (tura z ladjico), ki ga obkrožajo številni vulkani; sledi vožnja do vasi, kjer bomo spali pri domačinih (pristen stik z domačini). Postregli nam bodo z večerjo in glasbenim programom, spanje pri domačinih po dva v sobi, (Z, V)

9. dan –  vožnja do kolonialne Antigue (UNESCO) in odkrivanje enega najlepših mest Srednje Amerike (opcijsko se lahko popoldan povzpne na vulkan Pacaya), spanje Antigua, H (Z)

10. dan – vožnja preko centralnega dela Gvatemale do prijetnega otoka Flores, ki leži na jezeru Peten in je izhodišče za odkrivanje največje znamenitosti Gvatemale - Tikala. Prosto za odkrivanje Floresa, spanje Flores, H (Z), 

Dodatno: možnost skrajšanega odhoda domov (11- dnevno potovanje). Iz glavnega mesta Gvatemale poletite domov, kamor pridete 11. dan potovanja.

11. dan – zjutraj bomo med prvimi odkrivali mistični Tikal, kjer kraljujejo majevske piramide v čudovitem okolju sredi narave. Počutili se bomo kot prvi raziskovalci v filmu Indiane Jonesa med odkrivanjem skrivnostnega majevskega mesta. Za Tikal si bomo vzeli dovolj časa, da ga boste lahko doživeli, saj nas ta dan čaka le še prečenje meje, prihod v Belize in krajša vožnja do mesta San Ignacio, kjer se bomo družili z iguanami. Spanje San Ignacio, H (Z)

12. dan – vožnja do Belize citija od koder se s hitrim čolnom prestavimo do karibskega otoka Caye Ambergrisa, kjer nas popoldan čaka toplo karibsko morje in veliki koralni greben (drugi največji na svetu), ki je raj za vse, ki uživajo v odkrivanju podvodnega sveta. Spanje San Pedro, Caye Ambergris, H (Z)

13. dan - prost dan, ki je namenjen kopanju oz. opcijskemu snorklanju (lahko boste plavali z nenevarnimi morskimi psi, skati in nešteto ribami ...) oz. potapljanju (eden najboljših krajev na svetu za potapljanje - čudovite korale Barrier reefa in poseben potop Blue Hole). Ta dan je idealen za sprostitev, uživanje v sproščenem vzdušju in degustaciji morskih specialitet. Spanje San Pedro, Caye Ambergris, H 

14. dan - jutranji transfer s hitrim čolnom do Mehike in vožnja naprej do Tuluma. Sledi ogled Tulum ruins (majevske ruševine, ki ležijo ob lepi peščeni plaži) in prihod v mesto Tulum. Spanje v mestu Tulum, H 

15. dan – za konec smo si zaslužili uživanje na lepi peščeni plaži (ki leži le par minut stran od Tuluma) oz. bo čas za opcijske aktivnosti. Spanje v mestu Tulum, H (Z),

16. dan – dopoldan nas čaka še zadnje kopanje na peščeni plaži, sledi krajši transfer do Cancuna in let proti domu (obroki na letalu)

17. dan – prihod domov. 

Dodatno: vam lahko uredimo podaljšanje  potovanja v Tulumu.

Cena: 2.010 eur/os pri 14 osebah + let. karta ca 750 eur/os (pri zgodnji potrditvi skupine)  

Doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 145 €. 40 € popusta, če ste že potovali z nami.

Cena vključuje:

 • 14x namestitve z zajtrkom (razen 2x) v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom), 1x spanje pri domačinih v Gvatemali (po dva v sobi), 
 • vse prevoze po programu (z privatnim vozilom npr.  Sprinter bus oz. podoben, ladjice ...),
 • prevoze s hitrim čolnom do otoka Amergris Caye (Belize) in naprej do Mehike, 
 • vse vstopnine in ture po programu (piramide Chitzen Itza, cenote, majevsko mesto Uxmal, piramide Palenque, Agua Azul, Misul Ha, San Juan Chamula, Tikal v Gvatemali, izlet z ladjico po jezeru Atitlan, Tulum ruins),
 • večerjo z glasbo pri lokalni družini (Gvatemala), 
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje: dodatne hrane in osebnih izdatkov, opcijske aktivnosti (npr. snorklanje in v Tulumu), izhodnih taks, obveznih lokalnih vodnikov na najdiščih in napitnin (skupaj ca 70 eur/os), prevoz na/iz letališče.

Lahko vam uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi. 

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja …) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$=0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Predviden vodnik: Dejan Marentič, Tomaž Podgoršek, Damjan Glinšek ali Alex Fernandez; Če želite doživeti Srednjo Ameriko so naši vodniki pravi za vas (sproščeno vzdušje in kvalitetno vodenje je zagotovljeno). 

SPLOŠNE INFORMACIJE:

 • Kako potujemo? Potuje se s privatnim vozilom samo za našo skupino, v Belizeju s hitrim čolnom.
 • Nastanitev: Spi se v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (nočitev z zajtrkom razen 2x) in 1x pri domačinih doma z vključeno večerjo in kulturnim programom.
 • Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano. Okušanje lokalne hrane je posebno doživetje (mehiška hrana je odlična, na Belizeju je poudarek na morski hrani). Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • Število oseb: min. 10 – maks. 20
 • Vreme: November je dober termin za obisk Mehike, Gvatemale in Belizeja. 
 • Zdravje: Ni potrebno nobeno obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • Varnost: Varnost je visoka v turističnih predelih, kjer bomo potovali. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino. 
 • Spominki: Vse tri države imajo kar nekaj lepih spominkov (indijanski motivi, maske, leseni spominki, tekstil, glineni izdelki ...).
 • Vizum: Slovenci za obisk držav ne potrebujemo viz.

Nekaj vtisov popotnikov iz naših prejšnjih potovanj po Srednji Ameriki:

Ocena potovanja (1-10): 9 - Izredno doživetje. Človek kar težko dojame, da je lahko v treh sosednih državah, tolikšna raznolikost.
Alex je izreden vodič. Vse pohvale. Izredno umirjen, organiziran, dostopen, prijazen, srčen. Njegov latinski temperament je zagotovo pripomogel, da je bilo naše potovanje še toliko lepše. Težko je izpostaviti najlepše, saj sem doživela veliko nepozabnih trenutkov. Pristen stik pri/z domačini v Gvatemali, pa bo zagotovo za vedno zapisan v srcu in duši. Edith

Ocena potovanja (1-10): 9. Putovanje je bilo dobro isplanirano, sve po programu. Alexu dajem 10 - tku zbog organiziranosti, strpljivosti, brizi gdje smo i informacijama kojima nas je obasipao o Majima, Aztekima, običajima malih ljudi, hrani... Uz dobrog vodiča stvarno se može opustiti i uživati na putu.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Bajkovit Tikal, Antiguea puna života, trčanje ispod slapa Agua Azul, predraga Marcelina obitelj iz San Jorgea, prvi snorkling u životu sa morskim psima, chilling na plaži u Tulumu i naravno puno, puno dobre i fiiine hrane uz negra Modelo. Naravno neću zaboraviti ni drage kompiće iz busa s kojima je vrijeme proletilo. Andreja

Najbolj so se mi vtisnile v spomin stvari kot: prvo kopanje v cenotesu, prvo druženje v hotelu v Chitzen Itzi, koncert v Meridi, Uxmal (meni osebno najlepši), prvo kopanje v morju, Agua Azul, San Cristobal de las casas, nakupovanje v supermarketu (Tekila), jezero Atitlan, vožnja z ladjo, vožnja s tuk tuki, praznovanje rojstnih dni, božični večer, Julio Cesar, Antigua, pohod na vulkan, večer v San Ignaciu, dan na morju (snorklanje in vožnja z ladjico) na Caye Calkerju, večerno kopanje po snorklanju, sprehod v dežju na Caye Calkerju, praznovanje slovenskega novega leta, v Tulum pa seveda plavanje z delfini (še danes imam nasmešek na ustih ko se spomnim na to), adrenalinski park, dan na plaži. Vse to in verjetno sem še kaj spustila mi je ostalo v prijetnem spominu in bo še naprej, kajti ostalo hitro zbledi. Vendar pa vse to verjetno ne bi bilo tako odlično brez vaše družbe dragi sopotniki in Staše. Urša

Greste z nami na potovanje v Srednjo Ameriko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media