Peru – doživeto potovanje

Termina: 17.6. - 2.7.2019 in 17.6. - 2.7.2020
Trajanje potovanja: 16 dni
Skupina: min. 10 - maks. 20 popotnikov
Cena: 2.040 eur + let karta ca 920 eur/os, ki vključuje notranji let Juliaca Lima in vključeno prtljago
Info: Uroš Ravbar
Gsm: 031 684 651
E-mail: uros.ravbar@gmail.com
Web: www.ravbar.org 
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za zaključene skupine. 

Vodnik bo Alex, ki originalno prihaja iz Peruja (govori pa tekoče slovensko saj je licenciran vodnik pri GZS), tako da smo prepričani, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni.

Vabljeni, da se nam pridružite na posebnem popotovanju v prečudovito deželo Peru, bogato s starodavnimi kraji in mistiko. Obiskali bomo mnogo energijsko močnih in svetih krajev, kot npr. Machu Picchu, Moray, Pisac, jezero Titicaca z otokoma Taquile in Amantani ... 

Peru je ena naših najljubših držav in brez konkurence v Južni Ameriki po kulturno zgodovinskih znamenitostih. Potovanje v Peru smo organizirali že velikokrat in ga odlično poznamo.

V junijskem terminu bomo prisostvovali tudi pri festivalu Boga sonca v Cuscu. 

Program po dnevih

Namestitve so v preizkušenih prijetnih popotniških hostlih/hotelih (večinoma 3 ***) v dvoposteljnih sobah (razen na otoku Amantani se 1x spi pri domačinih v preprostih, a prijetnih nastanitvah po 2-4 osebe), 2x nočni avtobus (na pol spalnik).
Vključeno Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja

1. dan, let proti Limi

Let iz Ljubljane oz. bližnjega letališča proti Limi (obroki na letalu). Prihod v Limo, glavno mesto Peruja, transfer do hotela, spanje Lima

2. dan, Lima – vožnja do Paracasa

Ogled Lime, nekdanjega najbogatejšega mesta Južne Amerike. Na zanimivem sprehodu po kolonialnem centru boste podrobneje spoznali zlasti glavni trg mesta (Plaza Mayor), ob katerem se bohotijo pomembne zgradbe kot so vladna palača, mestna hiša, nadškofova rezidenca in mestna katedrala, zadnje počivališče konkvistadorja in ustanovitelja mesta Francisca Pizzara. Sledi vožnja do Paracasa, spanje Paracas (Z)

3. dan, Otoki Ballestas, obisk oaze sredi sipin Huacachine, vožnja do Nazce

Zjutraj si boste pogledali na turi otoke Ballestas, ki jih imenujejo tudi mali Galapagos. Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji živali. Skalnati otoki so mala oaza, znani po številnih obokih in jamah, kjer boste na turi s čolnom lahko občudovali morske leve, posebne vrste ptičev (kormorani, Inca tern ...) in celo pingvine. Po obisku vinarne, kjer boste lahko poskusili perujski alkohol pisco, ki ga naredijo iz grozdja boste popoldan uživali v pravi puščavi. Odkrivali boste oazo sredi peščenih sipin - Huacachino, uživali na vožnji z buggyji in deskanju po sipinah ali pa samo uživali v pogledu na morje sipin. Sledi vožnja do Nazce, spanje v Nazci (Z)

4. dan, slavne črte iz Nazca, nočna vožnja do Arequipe

Imeli boste možnost videti slavne črte iz Nazce (opcijski polet z letalom). Tej nenavadni geoglifi so glavna atrakcija obalne regije. Črte naj bi ustvarile 3 različne predinkovske kulture, ljudstvo Paracas (900-200 pr.n.št.), civilizacija Nazca (200 pr.n.št. – 600 n.š.) in Huari (630 n.š.). Te velikanske podobe, živalskih, človeških in geometrijskih oblik se nahajajo na območju velikem več kot 320 km2 med Nazco in reko Ingenio. Skrivnostne slike še danes burijo duhove, kdo jih je v resnici ustvaril. Sledi ogled zanimivega pokopališča mumij Chauchilla in ogled unikatnega sistema podzemnega vodovoda za namakanje, ki so ga razvili prebivalci Nazce pred 2000 leti. Sledi prosto za samostojno odkrivanje Nazce. Zvečer se vkrcate na avtobus (cama bus kar zagotavlja udoben sedež in dober spanec) in se vozite preko puščave proti Arequipi. (Z)

5. dan, Arequipa 

Jutranji prihod v Arequipo, ki leži pod vulkanom Misti. Arequipa velja za najlepše mesto v deželi s svojimi belimi kolonialnimi stavbami iz lokalnega vulkanskega kamna. Občudovali boste bele baročne cerkve in lep glavni trg Plaza de Armas. Nato pa si boste ogledali poseben samostan Santa Catalina (Sveta Katarina), da boste videli, kako so v španskih časih živele nune v Peruju. Mesto slovi tudi po dobri hrani katero boste z veseljem poskusili. Popoldan bo čas za druženje z domačini - posebna izkušnja (saj tukaj živijo starši in sorodniki našega slovenskega vodnika Alexa). Spanje Arequipa

6. dan, Kanjon Colca

Zjutraj vas čaka vožnja po sanjavi samotni pokrajini. Mimo gorskih jezer, včasih polnih ptic se boste dvignili na visoko planoto, polno lam in alpak, kjer boste prečili 4.910 metrov visokega prelaz, od koder so posebni pogledi na okoliške vulkane. Ta dan vas na panoramski vožnji do kanjona Colca čakajo pogledi tudi na rodovitne doline, obrise vulkanov in šarmantne andske vasice, kjer prebivalci živijo kot nekoč. Spanje v okolici Chivaya (Z)

7. dan, Kondorji in nočna vožnja do Cusca

Kanjon Colca, za katerega pravijo, da je dvakrat globlji kot Veliki kanjon (Grand Canyon) nudi dih jemajoče poglede, sledi vožnja do točke Cruz del Condor, kjer je najboljši kraj za opazovanje veličastnih kondorjev (upoštevajte, da nimajo urnika). Sledi vožnja mimo slikovitih vasic do Arequipe ter nočni avtobus (cama bus) do Cusca. (Z)

8. dan, Cusco

Zjutraj prihod v Cusco (UNESCO). Cusco je nekdanje središče velikanskega Inkovskega imperija in čudovito mesto je višek vsakega potovanja po Peruju. Mesto, ki so ga nekateri imenujejo tudi »popek sveta« ima bogato duhovno in zgodovinsko dediščino. Ta dan bomo prisostvovali glavnemu festival v Peruju -  festivalu Boga Sonca Inti Raymi, kjer se boste lahko prestavili v čas Inkov. Na dveh lokacijah je brezplačno - pri Qorikanchi - templju sonca in na glavnem trgu, za zaključni del v predelu Saqsaywaman, ki leži nad mestom pa je doplačilo (ob prijavi sporočite, če želite da se za vas kupi vstopnico - najcenejše so ca 160 eur). Njegovi megalitski kamniti zidovi so bili postavljeni z neverjetno natančnostjo in pravijo mu tudi New World Stonehenge, samo da so kamni, ki sestavljajo mogočno obzidje dolgo 400 metrov, tukaj mnogo večji in bolj natančni rezani. Spanje Cusco 

9. dan, Sveta dolina z Chincherom, Marasom in Morayem

Odpeljali se boste do posebne Valle Sagrado oziroma Svete doline. Najprej bo ogled Chinchera in obisk oltarja Zemlje. Sledi postanek pri solinah v Marasu in ogled Moraya, inkovskega kraja s krožnimi terasami (kjer je idealen kraj za krajšo meditacijo sredi krogov), ki so ustvarjale neverjetne pogoje in mikro klimo za rast veliko vrst zelenjave in rastlin. Spanje pa bo v prijetnem popotniškem lodgu v kraju Urubamba v središču Svete doline, kjer boste lahko doživeli darovanje Pachamami. (Z)

10. dan, Ollantaytambo in Aguas Calientes

Dopoldan boste odkrivali bližnji Ollantaytambo, kjer vas čaka še ena impresivna trdnjava, ki je služila tudi kot tempelj. Na vrhu teras je bil ceremonialni center, hkrati pa je kraj pomemben tudi za to, ker so tukaj Inki izbojevali eno največjih zmag nad španskimi kolonializatorji. Pod 200 prehojenih stopnicah vam bo jasno zakaj oz. se boste spraševali, kako so lahko Inki sem spravili vse te ogromne kamne. Potem pa vožnja z vlakom do mesta Aguas Calientes, ki je izhodišče za odkrivanje Machu Picchuja. Mesto je znano tudi po svojih toplih vrelcih. Spanje Aguas Calientes (Z)

11. dan, Machu Picchu

Navsezgodaj vas čaka ca eno uro vzpona do Machu Picchuja, ki so ga odkrili šele leta 1911. Skrivnostni Machu Picchu imenujejo tudi Izgubljeno mesto Inkov, kjer so odlično ohranjene predkolumbovske inkovske razvaline na višini 2.350 m. Gre za najveličastnejši kraj J. Amerike. Dopoldan boste preživljali na ruševinah inkovskega mesta katerega imenujejo tudi Kristalno mesto, Mavrično mesto, Mesto Kondorja in Kolibrija, Mesto Miru in Mesto Luči. Poti in stezice vas bodo vodile mimo različnih krajev Moči. Tukaj boste imeli čas, da se v miru povežete s templji in energijo tega svetega kraja. Vrnitev v Aguas Calientes in vožnja z vlakom nazaj do Ollantaytamba in naprej z avtobusom do Cusca, spanje Cusco (Z)

12. dan, Vožnja do Puna (jezero Titicaca) 

Po zajtrku vas čaka panoramska vožnja po Atitlanu (visoki andski planoti) do Puna, folklorne prestolnice Peruja, ki leži ob jezeru Titicaca. Vožnja do tja je po lepi naravi - videli in občutili bomo lahko moč gora in duhov gora (Apus). Pozno popoldne bomo prispeli v naš hotel v mestu Puno. (Z)

13. dan, Jezero Titicaca z plavajoči otoki in otokoma Taquile in Amantani 

Sledi odkrivanje krasnega, s 3.800 m najvišjega plovnega jezera na svetu (vsaj tako trdijo domačini), Titicace, ki je izredno pomembno v andski mitologiji, saj sta se iz teh sijočih modrih globin jezera rodila prva dva otroka Sonca: Manco Capac in Mama Ocllo, ustanovitelja mogočnega Tihuantinsuyo imperija. Tudi inkovska legenda pravi, da so prvi Inki prišli iz jezera. Ta dan boste lahko uživali v stiku z domačini, spoznavali njihovo kulturo (obrti, obleke, običaje…) in se prepustili njihovemu načinu življenja; Najprej si bomo ogledali plavajoče otoke, kjer živijo Uros indijanci. Domačini živijo kar na otočkih zgrajenih iz trsja, ki raste v plitvinah jezera. Potem pa se prestavimo na idilični otok Taquile, kjer nas bo medse sprejela pristna Kečua skupnost, ki še dandanes nosi zanimiva tradicionalna oblačila. Potem pa se boste prestavili še na otok Amantani, kjer boste spoznali običaje domačinov, čas pa bo tudi za sprehod in odkrivanje otoka ter uživanje v sončnem zahodu. Spanje pri domačinih na otoku Amantani; (Z, K, V) 

Dodatno: svetujemo meditacijo na vrhu hriba ob sončnem zahodu, da se boste lahko povezali z energijo jezera Titikaka, ki predstavlja izvor Ženske Energije tega planeta.  

14. dan, Aramu Muru, tempelj plodnosti (Fertility temple - Chucuito), večerni notranji let Juliaca – Lima in noč let proti domu

Po zajtrku se boste z ladjico zapeljali nazaj na celino in si boste dodatno pogledali mistični portal Aramu Muru, ki je po lokalni legendi portal v duhovni svet oz. celo svet Bogov. Potem boste šli še do temlja Plodnosti (Fertility temple Chucuito) in če bo čas še do Sillustanija, ki leži ob jezeru Umayo. Sledi notranji let Juliaca – Lima in nočni let naprej. (Z)

15. dan, Let proti domu (obroki na letalu).

16. dan, Prihod domov.

Cena vključuje:

 • namestitve so v preizkušenih prijetnih popotniških hostlih/hotelih (večinoma 3 ***) v dvoposteljnih sobah (razen na otoku Amantani se 1x spi pri domačinih v preprostih, a prijetnih nastanitvah) z vključenimi zajtrki, 
 • 2x nočni cama bus (na pol spalnik) do Arequipe in Cusca (shared service - s še drugimi potniki),
 • prevoze z privatnim avtobusom po programu (privaten prevoz), 
 • vse prevoze s čolni in ladjami (otoki Ballestas in jezero Titicaca),
 • vlak Aguas Calientes do Ollantaytamba (povratni prevoz),
 • lokalne vodnike na nekaterih lokacijah, 
 • hrana – vključeni so vsi zajtrki (razen 2x, ko je nočni avtobus) in na otokih Taquile in Amantani imate 1x polni penzion, 
 • ogled Lime, 
 • vstopnine in aktivnosti po programu (otoki Ballestas, oaza Huacachina, vožnja z buggijem in deskanje po sipinah, obisk vinarne - pisco, Nazca - pokopališče mumij in akvedukt Cantalloc, samostan Santa Catalina, kanjon Colca s kondorji, ogled Svete doline - inkovske ruševine nad Pisacom, trdnjava Ollantaytambo, Maras in Moray, vstopnina Machu Picchu),
 • dodatno je vključeno darovanje Pachamami,  
 • vse vključeno na eno in pol dnevnem izletu po jezeru Titicaca – otoka Taquile in Amantani ter plavajoči otoki Uros (prevozi, ogledi in vstopnine, namestitev pri domačinih, 1x polni penzion),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), opcijskih aktivnosti (let Nazca lines, Saqsaywaman Inti Raymi), ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin (ca 60 eur). 

V kolikor se ne leti iz Ljubljane bomo uredili skupinski prevoz do letališča. Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi. 

Ob prijavi se izpolni prijavnico in plača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Cena potovanja je informativnega značaja saj je objavljena za daljše časovno obdobje. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Dodatno: v junijskem terminu boste prisostvovali INTI RAYMIJU - največjemu in najpomembnejšemu festivalu v Peruju (8. dan potovanja). Po inkovski mitologiji pomeni Inti - inkovski bog sonca. V inkovskem jeziku pa Inti pomeni sonce, Raymi pa praznovanje, od tu tudi ime  - praznovanje sonca. Pachatutec – prvi Inka, je ustvaril Inti Raymi z namenom praznovanja zimskega solisticija oz. enakonočja, ki je zaznamoval prvi dan novega leta v Inkovskem koledarju. Enakonočje se sicer zgodi 21. junija, vendar po Inkovskem verovanju sonce ostane na istem mestu do 24. junija, ko se končno dvigne. Zato vsako leto 24. junija v mestu Cusco – nekdanji prestolnici Inkovskega imperija, priredijo veliko slavje in praznovanje namenjeno soncu. Sonce je bilo za Inke verjetno najbolj pomemben vir življenja, saj je zagotavljalo svetlobo in toploto. Intija so častili kot “darovalca življenj”, predvsem kmetje, ki so se soncu zahvaljevali za dobre letine. Festival Inti Raymi vsako leto v Cusco privabi precej popotnikov. Vse skupaj se dogaja na treh različnih lokacijah (tempelj Coricancha - nekdanji sončni tempelj Inkov, glavni trg in glavno dogajanje pri ostankih inkovske trdnjave Sacsayhuaman v lepem okolju). Za prvi dve lokaciji ni vstopnine, pri inkovski trdnjavi pa je vstopnina od 160 eur/os naprej (odvisno od lokacije, doplačilo).

Vodnik na turi: Alex Fernandez Alex je tukaj praktično doma in bo potovanje pod njegovim vodenjem še toliko bolj doživeto. Garantiramo zadovoljstvo.  

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z avtobusom (privatni prevozi samo za našo skupino, samo 2x z drugimi v avtobusu na nočni vožnji), z vlakom (Machu Picchu), s čolni (Islas Ballestas) oz. barko (Titicaca).  
 • NASTANITEV: namestitve so v preizkušenih prijetnih popotniških hostlih/hotelih (večinoma 3 ***) v dvoposteljnih sobah (razen na otoku Amantani se 1x spi pri domačinih v preprostih, a prijetnih nastanitvah po 2-4 osebe), 2x nočni avtobus (na pol spalnik).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote v lokalnih restavracijah. V ceni so zajtrki (razen 2x) in 1x polni penzion na jezeru Titicaca.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši. Ker so razdalje bo kar nekaj vožnje na avtobusih, ki so v Peruju kvalitetni. Zaradi višine potovanje ni primerno za osebe, ki imajo težave s srcem.   
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 20. 
 • VREME: Junij je zelo primeren čas za obisk Peruja. Pričakujemo stabilno vreme. 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Peru za vstop ne zahteva certifikata o cepljenju za rumeno mrzlico (v primeru, da se prileti iz Evrope). Več informacij na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Peru je turistična država in varna za potovanje, kot povsod pa morate biti pazljivi na lastne stvari.  
 • SPOMINKI: Peru ima precej možnosti za nakupovanje, saj imajo lepih spominkov zelo veliko (sploh izdelki iz volne ...). 
 • VIZUM: Ni potreben.   

Nekaj vtisov naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Peruju:

Naše potovanje v Peru je bilo čista desetka. Oba z možem sva bila izjemno zadovoljna. Sam program je vrhunsko zastavljen. To je bilo potovanje mojega življenja. Izjemno moram pohvaliti vašega vodnika Alexa, ki je osebnost, kakršne še nisem doživela... Srčen, prijazen, z izjemnim znanjem in velik človek...
Vse je potekalo kot po maslu. Všeč so nama bili tudi hoteli. Izjemno pa sem bila navdušena nad šamanom Malkujem, ki je bil velika dodana vrednost potovanju. Hvala Agenciji Ravbar za to izjemno potovanje, ki nam je dalo mnogo več, kot smo sploh lahko pričakovali...
Alenka

Pozdravljen Uroš,
vse je bilo čista desetka! Alex je res profesionalec, vsaka mu čast, tudi povezava z agencijo v Peruju, častivredno!!! Hvala za vse in upam da se še kdaj pridružim;)))
LP Darja

Ocena potovanja (1-10): 9.
Najlepše na potovanju je bila harmonija odnosov (veliko delo vodnika), prilagodljivost glede na okoliščine, seveda šaman Malku in ostali zeloo dobri lokalni vodniki, ki so nam res približali to deželo, tudi z zgodovino in duhovnostjo.
Kako ste zadovoljni z vodnikom Alexom? Zeloo! Ima presežne lastnosti in kvalitete dobrega vodnika! Vse pohvale – zasluži si dodaten honorar. V vaše dobro, upam, da ga ne izgubite!
Slavica

Ocena potovanja (1-10): 10+, potovanje je preseglo vsa moja pričakovanja, saj smo doživeli in videli veliko več, kot se bere v programu.
Kako ste zadovoljni z vodnikom: Alex je resnično »dodana vrednost« že tako dobrega programa, saj nam je pomagal spoznati in doživeti tisti pristni Peru. Odličen vodnik, človek s srcem, ki je postal naš prijatelj. Hvala ti Alex za vse!
Mojca

Odkrijte lepoto in moči svetih mest na tem popotovanju. Meditirali boste lahko na posebnih mestih. Izkusili boste čarobnost perujske narave, hodili boste po stopinjah starodavnih Inkov in dihali mistični zrak svetih andskih gora. Peru je trenutno eden največjih kulturnih in duhovnih centrov na našem planetu. Pridružite se nam in postanite del svetih obredov in osebne in globalne transformacije zavesti, ki se nam odpira. 

Greste z nami v mistični Peru?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

 
 

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media