Ekvador in Galapagos

Vrhunci Ekvadorja z enkratnim Galapagosem

 • Termina:  13.11. - 1.12.2019 in 22.4. - 10.5.2020
 • Trajanje potovanja: 19 oz. 14 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 1.907 €/os. + let. karta (ca 900 €/os.) – 14 dnevno potovanje oz. 2.740 €/os. + let. karta ca 1.300 €/os. (z dodatnimi leti na Galapagos) – 19 dnevno potovanje z Galapagosom;  
 • Info: Uroš Ravbar
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • Web: www.ravbar.org 
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene skupine lahko potovanje organiziramo kadarkoli. 

Potovanje v terminu 13.11. - 1.12.2019 je potrjeno!

Potovanje je primerno tudi za aktivne družine (najmlajši član je imel 3 leta, na tem potovanju smo imeli že 6 člansko družino). Lahko se organizira samo potovanje na Galapagos.

To potovanje je naša DOLGOLETNA USPEŠNICA! Kjer vas bo narava navdušila in pustila brez besed. Smo specialisti za Ekvador katerega odkrivamo že od leta 2002.

Vabimo vas na potovanje, ki je pravi biser za vse ljubitelje narave (od Andov, amazonske džungle do morskega dela z Galapagosom). Ekvador šteje med deset najbolj raznolikih držav sveta in zadovolji še tako zahtevnega popotnika in fotografa.  

Komentar iz potovanja: Ocena potovanja: čista desetka... Program potovanja je enkraten. Vsak lahko najde svoj najljubši kotiček pod soncem :-) ; pa ne samo enega. Težko je izbrati najlepši del potovanja, predvsem zaradi raznolikosti same dežele. Seveda mi bo v spominu najbolj ostala džungla z vsemi svojimi skritimi lepotami in živalskim svetom, predvsem pa čar večerne lagune obsijane s soncem. Presegla je vsa moja pričakovanja. Kot drugo pa je tu pravo nasprotje - prekrasni Andi;  posebno vulkanski krater z laguno in adrenalinski vzpon iz njega na mulah, uff :-). Nepozaben pa je tudi pogled na delujoči vulkan Tungurahua, kopanje na Galapagosu, kopanje v termalnih vrelcih v Banosu, zip-lining v Mindu in še in še.......Skratka bilo je enkratno in nepozabno.
Klavdija
 

Zakaj z nami v Ekvador in Galapagos:

 • čaka vas odkrivanje skritega bisera predela Mindo s številnimi metulji in ptiči (ogromno kolibrijev),
 • v Otavalu bomo nakupovali na eni najboljših indijanskih tržnic Južne Amerike in imeli stik z indijanci,
 • čaka nas odkrivanje ANDOV (panoramska vožnja po Aveniji vulkanov, hoja po najvišjem delujočem vulkana na svetu Cotopaxi in čudovito jezero Quilotoa, ki leži v kraterju vulkana), 
 • obiskali bomo pristen del AMAZONIJE (stik s pristno naravo, odkrivanje džungle, izredno bogato živalstvo, stik s šamanom, vožnja z drevakom ...) - eden od vrhuncev,
 • aktivno bomo odkrivali eno od čudes sveta vulkanski GALAPAGOS (s posebno floro in favno), kjer se bomo lahko kopali na peščeni plaži, snorkljali s pingvini in od blizu opazovali orjaške želve, legvane, morske leve in živali, ki jih ni nikjer drugje,
 • spoznali bomo zanimivo ekvadorsko kulturo in poskusili številne lokalne dobrote,
 • je pravi raj za fotografiranje in zadovolji še tako zahtevnega popotnika,
 • Ekvador odlično poznamo in smo za vas pripravili prave vrhunce dežele.

Aktivni Ekvador in edinstveni Galapagos, program po dnevih, 14 oz. 19 dni  
Quito – Mindo – Otavalo – Lago Agrio – Cuyabeno – Quilotoa – Cotopaxi – Banos – Guayaquil – Galapagos – Quito 

H – spanje v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah (v okolici Latacunge 2x spanje na haciendi v dvoposteljnih sobah), 
L – spanje v prijetnem popotniškem lodgu v Amazoniji (dvoposteljne sobe);
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

1. dan: vožnja proti Quitu, popoldanski let do Quita, glavnega mesta Ekvadorja (obroki na letalu), vožnja do hotela in prosto, spanje Quito, H

2. dan: vožnja z privatnim prevozom do ekvatorja (Mitad del Mundo), ogled glavne znamenitosti države in bližnjega muzeja Intinan (ogled zanimivih eksperimentov), sledi postanek pri kraterju Pululahua in vožnja do skritega bisera Minda, kjer se bomo znašli sredi lepe narave, spanje Mindo (nočitev z zajtrkom), H (Z)

3. dan: Mindo je eden najboljših krajev na svetu za opazovanje ptičev in z lokalnim vodičem bomo hodili po “oblačnem” gozdu (cloud forest) in občudovali različne pticeIdealen kraj za ljubitelje narave. Poskusili boste lahko tudi spuščanje po jekleni vrvi - canopy (opcijsko; 13 spustov, najdaljši spust je dolg preko 400 metrov). V času kosila se bomo lahko posladkali s kakavom oz. čokolado. Sledi obisk farme metuljev in druženje s številnimi kolibriji, ki nam bodo delali družbo, potem pa bo čas za odkrivanje lepe okolice. Spanje Mindo (nočitev z zajtrkom), H (Z)

4. dan: zjutraj se bomo zapeljali do prijetnega Otavala, ki slovi po svoji indijanski tržnici sredi mesta, kjer se boste družili z indijanci (poceni nakupi). Sledi čas za dodatno odkrivanje Otavala z okolico (npr. ogled parka ptičev na vrhu hriba, kjer imajo tudi kondorja ...). Spanje Otavalo (nočitev z zajtrkom), H (Z) 

5. dan: daljša vožnja po zanimivi pokrajini z privatnim avtobusom vse do slapu Rafael, kjer je predviden sprehod po lepi gozdni potki z bujnim tropskim rastjem do slapu Rafael (odvisno od časa prihoda). Spanje okolica slapu Rafael (nočitev z zajtrkom), H (Z)

6. dan: vožnja do Lago Agria in naprej do reke Cuyabeno, kjer se začne zanimiva 2,5 urna vožnja s pirogo po parku Cuyabeno, ki je raj za vse ljubitelje živali. Že med vožnjo bomo poskušali odkriti čimveč opic in eksotičnih ptičev.  Prihod do našega lodga, ki leži sredi narave. Uživanje v lodgu in potem odkrivanje zanimive okolice (npr. nočni sprehod po džungli, kjer bomo spoznali številne posebne živali, ki so aktivne le ponoči, spanje park Cuyabeno v lodgu (polni penzion), L (Z, K, V)

7. dan: s pirogo bomo odkrivali laguno Grande in iskali rečne delfine, anakonde, kajmane, opice in številne ptiče. Uživali bomo v prvobitnem stiku z naravo in se kopali v laguni, ki vam bo lahko postregla z posebnim sončnim zahodom. Spanje park Cuyabeno (polni penzion) v lodgu, L (Z, K, V)   

8. dan: z lokalnim vodnikom "naturalistom" bomo odkrivali pravo džunglo, kjer vam bo predajal znanje svojih prednikov glede medicinskih rastlin in narave, objemali boste lahko ogromno drevo ceiba in se zapeljali do vasi plemena Siona, kjer vam bodo pokazali svoje običaje. Obiskali bomo tudi »šamana«. Najlepša pa bo večerna tišina in zvoki Amazonije, česar najverjetneje ne boste pozabili, spanje park Cuyabeno (polni penzion) v lodgu, L (Z, K, V)

9. dan: še zadnji sončni vzhod v Amazoniji preden se s prilogo zapeljemo nazaj v civilizacijo bogatejši za novo posebno izkušnjo, sledi vožnja z avtobusom Lago Agrio – Quito, spanje Quito (zajtrk), H (Z)

10. dan: odkrivanje prestolnice Ekvadorja - odkrivanje starega kolonialnega dela Quita (UNESCO) z glavnimi znamenitostmi: Plaza Grande, Plaza San Francisco, ogled katedrale ...; Povzpeli se boste tudi na vrh Bazilike del Voto, od koder je krasen pogled na mesto. Popoldan pa se bomo zapeljali po panoramski cesti “Aveniji vulkanov” s pogledi na Ande do naše prijetne haciende. Spanje hacienda v okolici Latacunge, H (Z)

11. dan: odkrivanje enega najbolj pristnih predelov Ekvadorja, kjer nas čaka tipična andska pokrajina in posebna laguna Quilotoa, ki leži v vulkanskem kraterju (spust do fascinantne lagune – nazaj možnost jahanja mul). Spanje hacienda v okolici Latacunge, H (Z)

12. dan: raziskovali bomo narodni park Cotopaxi, kjer kraljuje najvišji aktivni vulkan na svetu (5.897 m) in kjer se bomo lahko sprehodili (1 ura) do najvišje točke potovanja 4.810 m, kjer je gorska koča (oz. se lahko počaka pri avtobusu). Sledi postanek ob laguni Limpiopungo, kjer se dostikrat zadržujejo divji konji in potem vožnja do prijetnega mesteca Banos, kjer nas čaka sproščujoče kopanje v termalnih vrelcih, kjer je ponekod temperatura vode preko 40 stopinj Celzija; spanje Banos (nočitev z zajtrkom), H (Z)

13. dan: po panoramski cesti bomo prečili Ande mimo najvišje gore Ekvadorja Chimboraza (lepa narava in prijetne vasice) in se zapeljali do morja, kjer leži največje ekvadorsko mesto Guayaquil, kjer se bomo sprehodili po najlepšem delu mesta (Maleconhrib sv. Ane), spanje Guayaquil (nočitev z zajtrkom), H (Z)

14. dan: skrajšan program - let domov in prihod domov (Guayaquil – Quito – Evropa) 

14. dan: skupina, ki podaljša na Galapagos ima polet Guayaquil – Galapagos in odkrivanje Galapaškega otočja, najprej bomo obiskali Ranch Permisio, kjer boste videli orjaške želve v naravnem okolju in si v okolici pogledali še lavin tunel. Popoldan pa se bomo sprehodili do ene najlepših plaž na Galapagosu - Tortuga beach, ki je dobila ime po želvah, ki na njej ležejo jajca. Spanje Puerto Ayora (nočitev z zajtrkom), H (Z)

15 – 16 – 17. dan: naslednje dni bomo na celodnevnih izletih po sosednjih otokih odkrivali posebne živalske in rastlinske vrste in lepo vulkansko pokrajino. Lahko se boste družili z morskimi levi, galapaškimi pingvini, kopenskimi in morskimi legvanami, številnimi pticami, rakovicami in številnimi drugimi živalskimi vrstami, ki jih ne boste videli nikjer drugje na svetu. Na izletih z ladjo boste lahko občudovali ognjenike, pokrajino oblikovano iz lave ter lepe peščene plaže (snorklanje). Naredili boste tri enodnevne izlete na tri čudovite otoke: Bartolome (najlepše fotografije iz Galapagosa so posnete od tukaj; snorkljanje s pingvini), North Seymour in Plazas, spanje Santa Cruz (nočitev z zajtrkom, malica je vključena v ceno izletov), H (Z, K).

Dodatno boste en popoldan obiskali tudi Darwinovo raziskovalno postajo.

18. danprosto do odhoda na letališče na otoku Baltra in polet proti domu (obroki na letalu)

19. dan: polni lepih vtisov boste prileteli domov.

CENA: 
1.907 €/os + let. karta (ca 900 €/os) – 14 dnevno potovanje (Ekvador)
2.740 €/os + let. karta ca 1.300 €/os (z vključenimi dodatnimi leti na/iz Galapagosa) – 19 dnevno potovanje (Ekvador in Galapagos) 
Cena velja pri 14 potnikih, doplačilo za manjšo skupino 10 – 13 oseb 160 €/os. 40 € popusta, če ste že potovali z nami.  

CENA VKLJUČUJE PRAKTIČNO VSE STROŠKE - 14 dnevno potovanje:

 • 10x namestitve v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah, 3x spanje v popotniškem lodgu v Amazoniji v dvoposteljnih sobah, 2x spanje na haciendi v dvoposteljnih sobah,
 • vse zajtrke po programu in dodatno 3x polni penzion (Amazonija - park Cuyabeno),
 • 4 dnevno turo Cuyabeno (Amazonija) z polnim penzionom in vsemi aktivnostmi,
 • vstopnine (Mitad del Mundo, muzej Intinian, ogled farme metuljev, Quito Bazilika del Voto in cerkev la Compania, termalni vrelci Banos, šaman in indijanska vas),
 • dodatne vodnike ornitologe Mindo,
 • vse vstopnine v narodne parke (Cuyabeno, Cotopaxi) in vstopnina za vulkan Quilotoa,
 • vse prevoze po programu s privatnim avtobusom (vozilom),
 • lokalne vodnike,
 • profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo.

Cena ne vključuje: dodatne hrane in osebnih stroškov, eventuelnega prevoza na/iz letališče (bo urejen za skupino), dodatnih aktivnosti (canopy ca 25$, najem mul Quilotoa ca 8$) in napitnin. 

5 - DNEVNO PODALJŠANJE NA GALAPAGOS VKLJUČUJE PRAKTIČNO VSE STROŠKE (19 dnevno potovanje):

 • 4x namestitev v prijetnem popotniškem hotelu v dvoposteljni sobi z zajtrkom,
 • let. karto, ki vključuje notranja leta Guayaquil – Galapagos in Galapagos – Quito (Guayaquil),
 • trajekt Baltra – Santa Cruz – Baltra,
 • vse prevoze po programu, 
 • celodnevni izlet z ladjo na otok Bartolome (velja za najlepši pogled na Galapagosu; za mnoge najlepši izlet na Galapagosu) z vključeno malico,
 • celodnevni izlet z ladjo na otok North Seymour z vključeno malico,
 • celodnevni izlet z ladjo na otok Plazas z vključeno malico,
 • ogled Darwinovega raziskovalnega centra,
 • ogled parka Rancha Permisio (orjaške želve v naravnem okolju) in lavinega tunela,
 • lokalnega vodnika na izletih,
 • strokovno vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: vstopnine za narodni park Galapagos 100$ in transit card 20$ (ki se plača v gotovini na licu mesta), nekaj obrokov in osebnih izdatkov, napitnine. 

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje (z doplačilom za višino nad 3.000 metri) oz. zavarovanje rizika odpovedi.

200 € akontacije se vplača ob prijavi na račun agencije. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (letalskih ponudnikov, namestitev, prevozov, menjalnega tečaja ...) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se uradno izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje.  

Galapaško otočje sestavlja prek 50 vulkanskih otokov na površini 4.500 kv. km. Na otočju je biolog Charles Darwin na odpravi z ladjo Beagle leta 1835 preučeval nenavadno in edinstveno živalstvo in svoja spoznanja vključil v evolucijsko teorijo v knjigi Nastanek vrst. Obiskali boste naslednje otoke Santa Cruz, Bartolome, North Seymour in Plazas. 

Bartolomé – je vulkanski otok velik le 1.2 km², ampak z najlepšimi pogledi na Galapagosu. Z razgledne točke boste občudovali številne otoke, strjeno lavo, vulkane, čudovite plaže in celo podvodni krater. Sledi kopanje na čudoviti peščeni plaži in snorkljanje okoli znamenite skale Pinnacle Rock. Tam boste lahko snorkljali s pingvini (velikimi 30-40 cm), morskimi levi in celo nenevarnimi morskimi psi.

North Seymour je vulkanski otok, ki je bil formiran, ko se je dvignila lava. Na otoku je velika populacija “blue footed boobijev” - najbolj prepoznavnih ptic na Galapagosu, ki so znane po svojem plesu ter ogromni populaciji “frigate birds” - napihovalcev (samci s svojim napihovanjem privabljajo samice). Po otoku vodi peš pot, ki kar kliče po raziskovanju. 

Plazas je poseben kraj, kjer živijo tako morski in kopenski legvani (edino tukaj). Hkrati je tam bivališče številnih vrst ptic (red billed tropicbirds, swalow-tailed gulls, galapagos hawk, finches …). Očara pa tudi zaradi posebne vegetacije, kjer uspevajo visoki kaktusi. Najlepši pogledi so iz vrha klifa, kjer je bivališče nešteto ptic. Seveda ne manjkajo tudi morski levi. Pokrajina na otoku je zelo lepa.

Pomembno: V primeru, da ob potrditvi skupine ne bo več možno izpeljati izlete na vse tri predvidene otoke (Bartolome, North Seymour in Plazas) vam bomo v takem primeru organizirali alternativni izlet npr. na otok Isabella oz. Floreano. Na otočju Galapagos vedno bolj omejujejo obisk turistov, zato se vsako leto zvišujejo cene izletov ter notranjih letov. 

V kolikor želite vam lahko uredimo podaljšanje na Galapagosu.

Predviden vodnik na turi: Alex Fernandez  oz. Klavdij Lukežič oz. Peter Eržen gsm: 031-684 651 (Uroš), email: uros.ravbar@gmail.com

SPLOŠNE INFORMACIJE:

Kako potujemo? Ekvador raziskujemo z privatnim avtobusom in vsemi drugimi prevoznimi sredstvi (ladja, lesena piroga ...). Dodatno koristimo povratna leta Guayaquil - Galapagos, Galapagos - Quito/Guayaquil.
Nastanitev: Spi se v preizkušenih prijetnih popotniških hotelih (v okolici Latacunge 2x spanje na haciendi) in 3x v prijetnem popotniškem lodgu v parku Cuyabeno (Amazonija).
Hrana: Jedli bomo v lokalnih restavracijah in v hotelih, kjer bomo nameščeni. Poskusili bomo različno tipično hrano.

Zahtevnost poti: Potovanje je aktivno in primerno za popotnike po duši. 
Število oseb: min. 10 – maks. 20.
Vreme: V Ekvadorju se vreme spreminja glede na območje v katerem se nahajate. April je eden najboljših mesecev za obisk Galapagosa, saj je takrat topleje kot v preostalem delu leta. Tudi konec novembra je primeren mesec za obisk (voda na Galapagosu je konec novembra hladnejša za kopanje kot aprila).
Zdravje: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj pri vstopu. Več na www.zdravinapot.si
Varnost: Varnost je visoka. Kriminala je zanemarljivo malo. Kot povsod morate paziti na svojo lastnino.
Spominki: Ekvador ima ogromno lepih in poceni spominkov.
Vizum: Slovenci za obisk države ne potrebujemo vize.

Nekaj vtisov potnikov iz dosedanjih potovanj v Ekvador in Galapagos:

Ocena potovanja: ocena je čista 10 Ekvador je resnično dežela, ki jo moraš videt. Ponuja toliko raznolikosti, da jih je težko opisati. Skratka super potovanje in organizacija. Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Vse in vsak dan posebej – češnja na vrhu trte pa je Galapagos. Maja

Ocena potovanja (1-10): ODLIČNO (10) - vključno z vodiči iz Ekvadorja - sami sončki, vsak po svoje je prispeval s pojavo/osebnostjo, znanjem, odnosom (ponos in senzualnost) do  države in narave, sam program glede na velikost države dobro zastavljen (čeprav so želje posameznika po več užitka na morju in manj trpljenja pri vzponih) meni je bilo super in samo to šteje.
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Čista desetka - Vodič z velikim V, pomembna mu je cela skupina ne posamezniki, poln energije, pozitiven. Želim si, da bi bili vsi vodiči takšni (vsaj na mojih bodočih potovanjih :)), kar je utopično pričakovati. Vsak dan posebej je bilo doživetje zase (vtise še zbiram), niti daljše vožnje niso bile problematične, težko se je odločiti med utrinki iz džungle ali tržnice v Otavalu, stiki z domačini, ali ob pogledu na vrhove vulkanov, ampak vedno zmaga kot pravi Peter planet Galapagos - občutki na otokih so res fenomenalni. Smiljana

Ocena potovanja (1-10): 10. Potovanje je aktivno, pokriva pisan Ekvador z vsemi posebnostmi od tropskega gozda, Andov do planeta Galapagos. Brez takega vodnika tudi ocena ne bila najboljša. Peter je zavzet, pozoren, načitan, strokoven, odličen motivator, ki vliva zaupanje in vzpodbuja pozornost. Tudi včasih neprijetne ali nepotrebne stvari naredi z mero humorja in mimogrede. Nikoli mu ni nič odveč in takega vodnika si vsak popotnik lahko le želi. Miran 

Potovanje po raznolikem in zanimivem Ekvadorju ter Galapagosu je bilo super in mi bo ostalo za zmeraj v lepem spominu! Najlepše mi je bil canopy in deževni gozd! Vzpon na 4.810 m... Galapagos pa je itak svet zase. Branka

Greste z nami v Ekvador in Galapagos?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media