Svalbard, Grenlandija, Islandija

Vabimo vas, da se udeležite posebnega ekspedicijskega križarjenja. 

Poceni kabine se zasedejo tudi več kot eno leto vnaprej, zato nas čimprej kontaktirajte. 

Na vas čaka odkrivanje mističnega Svalbarda, otočja globokih fjordov, visokih gora in velikih ledenikov, kjer na vas čakajo mroži, tjulni, severni jeleni, polarne lisice in polarni medvedi do odkrivanja Grenlandije z največjim narodnim parkom sveta Northeast Greenland, kjer boste pluli po eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta in uživali ob pogledu na fjorde, ledenike in zalive. Uživali boste v pravi divjini, ki bo navdušila vsakega fotografa po duši. Vmes pa vas čakajo še kiti, delfini ter fotogenične ledene gore in za konec Reykjavik, glavno mesto Islandije. Nepozabno potovanje za ljubitelje narave. 

Za vas smo izbrali posebno ekspedicijsko ladjo z odlično posadko. S to ladjo so že potovali naši potniki po Svalbardu in Antarktiki in smo bili nad njo in njenim osebjem navdušeni. Ekspedicijska ekipa je odlična, tudi predavanja so zelo zanimiva. Ladja je bila popolnoma prenovljena leta 2009 in lahko sprejme le 132 potnikov, kar zagotavlja pristno doživljanje na križarjenju. Na njej boste imeli pisano druščino popotnikov iz vseh koncev sveta. 

Potovanje vam lahko podaljšamo po želji, da si lahko pogledate glavne znamenitosti Islandije. Letalski prevoz bomo uredili do mesta Longyearbyen (Svalbard) in nazaj grede iz Reykjavika (Islandija). V kolikor bo let preko Osla, vam lahko po želji uredimo še ogled glavnega mesta Norveške oz. se lahko tudi prej pride na Svalbard. 

Program po dnevih
Vključeno: Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja 
Na začetku potrebujete še en dan, saj svetujemo, na na Svalbard pridete en dan pred začetkom križarjenja. 

1. dan, Longyearbyen 

Do odhoda prosto za samostojni ogled mesta Longyearbyen, glavnega mesta Svalbarda. Svetujemo da si pogledate zelo zanimiv Svalbard muzej in North Pole Expedition muzej oz. se sprehodite po samem mestecu. Popoldan sledi vkrcanje na ladjo in začetek križarjenja. Večerja na ladji. (V)

2. – 5. dan, ogledi najlepših stvari Svalbarda/Grenland sea

Na vas čaka večdnevno odkrivanje Svalbarda, otočja globokih fjordov, visokih gora in velikih ledenikov. Naš čas tukaj bomo posvetili iskanju mrožev, tjulnov, severnih jelenov, polarnih lisic ter seveda – polarnega medveda. Sprehodi po obali in izleti s posebnimi čolni zodiaki nam omogočajo bližnje spoznavanje te mistične pokrajine, ledenikov ter divjih živali. Ekspedicijsko osebje bo izbrali najboljše kraje za izkrcanje glede na vreme. Vsi obroki so vključeni (Z, K, V).

6. – 7. dan, Grenland sea/Scoresby Sund

Med prečenjem grenlandskega morja boste poskušali izslediti kite, ki se tukaj hranijo v poletnih mesecih. Mogoče vam uspe videti orke, delfine ali še kake druge kite (npr. minke whale, kite grbavce ...). Na ladji vas čakajo zanimiva predavanja o živalstvu, geografiji, odkrivanjih teh predelov ... Ko se približamo Grenlandiji je dostikrat moč opazovati, kako močni jugozahodni tokovi nosijo ledene plošče ob obali. Lahko vidimo tudi tjulne, kite oz. številne ptice (galebi, fulmars – družina viharnikov...). Vsi obroki so vključeni (Z, K, V).

8. – 12. dan, odkrivanje Grenlandije (Scoresby Sund/Denmark Strait)

Naslednje dni boste odkrivali ogromen sistem fjordov Northeast Greenland narodnega parka, kjer je tudi Scoresbysund. Obiskali bodo tudi malo naselje Ittoqqortoormiit, da boste videli, kako v teh krajih živijo domačini. Kraj je dostopen le tri mesece na leto, kjer živi le 450 ljudi, ki se ukvarjajo z lovom in ribolovom.V teh dneh čaka na vas plovba po eni najbolj spektakularnih pokrajin sveta, kjer boste uživali ob pogledu na fjorde, ledenike in zalive. Gre za največji narodni park na svetu, ki ga ne moreš odkrivati drugače kot z ekspedicijsko ladjo. Uživali boste v pravi divjini in opazovali strme gore, kako se dvigajo iz morja in oprezali za živalmi. Vsi obroki so vključeni (Z, K, V).

13. – 14. dan, Denmark Strait/Reykjavik

Med prečenjem Denmark Strait (ožine) boste spet poskušali izslediti kite oz. vas bodo spremljali številni ptiči (od galebov, strmoglavcev, fulmarjev,  njork  ...). Na vas čakajo tudi zelo zanimiva predavanja od tukajšnjega živalstva, zgodovine do odkrivanja Arktike. Vsi obroki so vključeni (Z, K, V).

15. dan, Reykjavik, prestolnica Islandije

Po zajtrku sledi izkrcanje. V kolikor imate isti dan let domov bo vključen prevoz do letališča. Ta dan boste lahko dodatno odkrivali glavno mesto Islandije - Reykjavik (Hallgimova cerkev, mestna hiša, parlament …). Lahko se gre tudi v Modro laguno, najbolj znane islandske terme oz. se podaljša za dodatno samostojno odkrivanje Islandije. Na koncu boste imeli urejen let proti domu. Vključen je zajtrk (Z). 

CENA: od 4.499 eur/osebo + let. karta  

Križarjenje vključuje: 

 • 14 nočitev na ekspedicijski ladji,
 • vse obroke na ekspedicijski ladji (13x polni penzion, ter dodatna večerja prvi dan križarjenja in dodaten zajtrk zadnji 15. dan križarjenja),
 • vse ture po programu s čolnom zodiacom in po kopnem z izurjenim ekspedicijskim osebjem (na 10 oseb pride en ekspedicijski vodnik),
 • na ladji številna zanimiva predavanja o živalstvu, rastlinstvu, zgodovini in odkrivanju Arktike, 
 • obisk lokalne skupnosti na Grenlandiji, 
 • na ladji neomejeno pitje vode, kave in čaja,
 • posebne škornje za uporabo na turi,
 • ekspedicijsko puhovko (v trajno last),
 • transfer do letališča Reykjavik (če je odhod isti dan),
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje: dodatnih pijač na ladji pri obrokih (voda je pri obrokih vključena), osebnih izdatkov, zavarovanja, napitnin, eventuelnega prevoza na/iz letališča.

Dodaten strošek je v kolikor bi potrebovali dodatno nočitev v mestu Longyearbyen oz. Reykjaviku oz. vsi dodatni ogledi in hrana pred in po križarjenju. 

S plačano akontacijo 500 -1000 eur/osebo (odvisno od ladje) si zagotovite mesto na križarjenju. Potem se ob prijavi uredi in plača letalska karta, celoten znesek pa se nakaže najkasneje tri mesece pred potovanjem, ko je tudi zadnji rok za prijave. Svetujemo, da se prijavite čimprej, saj vam bomo le tako lahko zagotovili ustrezne kabine po objavljenih cenah (najbolj ugodne kabine se lahko zasedejo več kot eno leto vnaprej). Zaradi nepredvidljivosti potovanja svetujemo doplačilo za zavarovanje rizika odpovedi, ki znaša 4,1% vrednosti aranžmaja. Dodatno je potrebno za to potovanje urediti posebno zavarovanje, ki pokrije vsaj 200.000 $/osebo. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.   

Dodatne informacije:
1. Vsi udeleženci morajo izpolniti medicinski vprašalnik pred potovanjem.
2. Vsa hrana na ladji je vključena v ceno. Hrana je pripravljena po mednarodnih okusih, vsak dan bo na voljo veliko različnih jedi. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. 
3. V ceni je neomejeno pitje vode, kave in čaja.
4. Priporočljiva napitnina na ladji (za osebje na ladji in vse predavatelje) je ca 10 $/dan/osebo.
5. Svetujemo, da imate s seboj raje $ kot eur.

Pomembno opozorilo: program je okviren in se lahko spremeni. Vožnja je odvisna od vremenskih pogojev in samega ledu. Ravno tako ne moremo garantirati, da boste videli vse omenjene živali, saj gre za nepredvidljivo okolje. Fleksibilnost je ključ do uspeha ekspedicije. Program je okviren, ker se zaradi premikajočih se ledenih plošč in spremenljivega vremena nikoli ne ve točno, kje bo potovala ladja. 
Pred potovanjem vam bomo na srečanju podrobno predstavili križarjenje in odgovorili na vsa vprašanja (dobite seznam vse opreme, izpolni se medicinski formular …), dodatno boste dobili brošuro s številnimi zanimivimi informacijami o vaši destinaciji.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • Kako potujete? Z ekspedicijsko ladjo in posebnimi čolni zodiaki. 
 • Nastanitev: 14x se spi na ladji (2, 3 oz. 4 osebe v kabini), dodatno vam ob doplačilu uredimo spanje v hotelu v mestu Longyearbyen oz. Reykjaviku (v kolikor bi podaljšali potovanje).
 • Hrana: Na ladji imate po tri obroke na dan (večinoma je buffet z pestro izbiro hrane). Hrana je prilagojena tudi za vegetarijance.  
 • Zahtevnost poti: Tura je primerna za kogarkoli.
 • Število oseb: min. 1 - maks. 20 oseb.
 • Vreme: Predeli po katerih boste potovali so sinonim za nepredvidljivo vreme. Vseeno potujete na koncu glavne sezone. Glede na to, da boste ves čas ob morju ne bi smelo biti preveč hladno.  
 • Zdravje: Previdni morate biti, da vas ne opeče sonce. S seboj morate imeti kvalitetna sončna očala. Ravno tako je potrebno piti veliko tekočine, da ne pride do dehidracije. Obstaja nevarnost morske bolezni, zato so priporočljive tablete proti slabosti. Izpolniti bo potrebno tudi poseben zdravniški formular. Več na www.zdravinapot.si 
 • Varnost: Tako Norveška s Svalbardom, kot Grenlandija in Islandija so varne destinacije za potovanje. Na turi z ladjo so lahko nevarne ledene gore, vendar je naša ladja narejena za ekstremne pogoje. 
 • Vizum: Slovenci za obisk Svalbarda (Norveška), kot tudi Grenlandija (Danska) in Islandije ne potrebujemo vize.  
 • Oblačila: So podobna kot pri hoji v gorah pozimi (goreteks spodnji in zgornji del in "windstoper", za bolj občutljive eventuelno puhovka, ki jo boste dobili v trajno last na ladji). Posebne gumijaste škornje za hojo po kopnem boste dobili na ladji. Seznam vseh oblačil boste dobili pred potovanjem.  
 • Elektrika: 220 V z evropskimi vhodi. 
 • Pranje: Na ladji je možno ob doplačilu urediti pranje. 
 • Plačevanje na ladji: Je možno s kreditnimi karticami in gotovino. 
 • Telefon in internet: Ob doplačilu se boste lahko po telefonu javili domačim iz ladje, ravno tako je možna uporaba interneta (počasna povezava, doplačilo).

Nekaj vtisov naših potnikov iz naših križarjenj s to ekspedicijsko ladjo

Potovanje Svalbard

Uroš živijo, super je bilo, vrhunsko res. Vse dobi oceno 10, super organizacija, njihova ekipa, predavanja, hrana = čista 10.tka.
Lep dan, 

Tina

Sporočava, da sva se imela čudovito. Eno boljših potovanj – ocena 9. Najlepše na potovanju je bilo doživetje polarnega kroga, pokrajina Spitsbergov in kolonije ptičev. 
Nataša in Ludvik

Ocena potovanja: 10, zelo lepo, polno presenečenj, kar veliko živali in ptic, samo dva medveda, a narava je fantastična. Potniki na ladji prijazni in posadka tudi ljubezniva predvsem Filipinci. Zelo domač odnos in na koncu poslavljanje kot da smo bili “doma” .
Lucija

Potovanje Antarktika 

Ocena potovanja: 10 – vrhunsko potovanje.
Zelo zadovoljen z vodnikom. Najboljša je bila neokrnjena Antarktika, odlična posadka na ladji.
Boštjan
 

Ocena potovanja: 9-10. Eno mojih najlepših in izpolnjenih potovanj doslej. Najlepše je bilo doživljanje neokrnjene narave in srečanja z ljudmi celega sveta
Tomaž

Ocena potovanja: 10, vse je klapalo; maksimalno so se potrudili, da smo čim več videli in doživeli; osebje je bilo prijazno. Z vodnikom sem zadovoljen. Dobili smo dovolj informacij. Potovanje je bilo dobro organizirano. Najlepša je bila neokrnjena narava, živali, vožnja z zodiaki;   
Mirko
 

Greste z nami na posebno križarjenje po Svalbardu, Grenlandiji in Islandiji?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media