Vietnam

 • Termin: 23.12.2019 - 6.1.2020  
 • Trajanje potovanja: 15 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 20 oseb
 • Cena: 2.030 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta le 755 eur/os (odlični direktni leti iz Ljubljane) 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Za zaključene družbe oz. individualne potnike lahko potovanje organiziramo kadarkoli.

Potovanje je primerno tudi za družine.  

Novoletno potovanje je potrjeno! Skupina ima odlične direktne lete iz Ljubljane.

Pred vami je izboljšan program z doživeto delto reke Mekong in odkrivanjem idiličnega otoka Phu Quoc s svojimi čudovitimi peščenimi plažami.

Vietnam očara popotnike zaradi edinstvenega prepleta starega in novega, eksotičnega in urbanega, tradicionalnega in modernega. Ponaša se z lepo naravo, ki jo prebivalci pridno obdelujejo (deželo imenujejo tudi dežela riževih polj), dolg nižinski obalni pas Južno kitajskega morja krasijo cesarska mesta, pozabiti pa ne smemo tudi na poseben zaliv Halong in zanimivo delto reke Mekong. Za konec pa še uživanje na peščeni plaži idiličnega otoka Phu Quoc.  

VIETNAM, program po dnevih, 15 dni
H – spi se v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na ladjici – kvaliteta hotela 3* (dvoposteljne kabine), 
R - na koncu 3x nočitev v prijetnem resortu ob peščeni plaži z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja
V ceni so vsi zajtrki, 9x kosil ter 3x večerje (vključena je tudi silvestrska večerja)

1. dan, 23.12.– zvečer let iz Ljubljane proti Vietnamu (obroki na letalu).

2. dan, 24.12.– večerni prihod v Hanoj, vožnja do hotela in nočitev v Hanoju, H.

3. dan, 25.12. – je namenjen ogledu Hanoja, ki je politični in upravni center dežele. Mesto s svoji jezerci, pagodami, ljubko staro četrtjo in vplivom francoskega kolonialnega duha deluje prav posebno. Ogledate si glavne znamenitosti– Trg Ba Dinh, kjer je nekdanji predsednik Ho Shi Minh razglasil neodvisnost Vietnama 2. septembra 1945, monumentalni Ho Shi Minhov mavzolej in pagodo enega stebra iz 11. st., ki simbolizira lotusov cvet ter Tempelj literature, največji tempeljski kompleks v Hanoju. Kosilo v lokalni restavraciji. Popoldne si ogledate okolico »jezera vrnjenega meča«, ki je središče javnega življenja, nato pa z rikšo (kolesom) raziščete staro četrt s 36. ulicami … Zvečer pa vas čaka obisk tradicionalnega in zelo posebnega vietnamskega gledališča vodnih lutk. (Z, K)

4. dan, 26.12. celodnevni izlet v Hoa Lu, kjer je bila v 10. stoletju prestolnica dinastije Dinh. Pokrajina je prava paša za oči z visokimi kraškimi stožci (Unesco). S čolni se boste na krožni panoramski vožnji zapeljali med stožci in ponekod lahko celo zaveslali v manjše kraške jame. Sledi kosilo v lokalni restavraciji in dodatno odkrivanje okolice. Sledi vrnitev v Hanoj. Možnost odkrivanja živahnega nočnega življenja oz. pokušina lokalne hrane. (Z, K)

5. dan, 27.12. – vožnja do slikovitega zaliva Halong in vkrcanje na posebno ladjico. Zapeljemo se po zalivu, ki je od leta 1994 uvrščen na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Več kot tri tisoč apnenčastih otočkov, čeri in skal se dviga iz smaragdno zelene vode in ustvarja enega najlepših pogledov. Z ladjico se vozimo med lepimi otoki in odkrivamo zanimivo okolico (možnost veslanja v kanuju ...). Spanje na ladjici. (Z, K, V)

6. dan, 28.12. – dan začnete z demonstracijo tai chija, po zajtrku pa boste obiskali največjo jamo v zalivu Sung Sot. Sledi občudovanje otokov Dinh Houng, Cho Da in Ga Choi in vrnitev v pristanišče. Vožnja proti Hanoiju in večerni let v Da Nang. Sledi transfer do prijetnega mesteca Hoi An. Nočitev v hotelu Hoi An (brunch - skupaj zajtrk in kosilo)

7. dan, 29.12– ogled simpatičnega mesteca Hoi An (Unesco), nekoč poznanega kot Faifo zahodnim trgovcem in pomorščakom, ki so od tod v Evropo vozili svilo, papir, porcelan in druge izdelke. V mestu se je do danes ohranil poseben duh starega sveta – staro mestno jedro krasi množica različnih arhitekturnih stilov, ki kažejo na bogato in pestro zgodovino mesta. Peš si ogledamo glavne znamenitosti – japonski most s streho, pagode, templje …Popoldan pa obiščemo fascinanten muzej Chamov, ki so vladali temu predelu pred 1000 leti in ogled Marble mountains (kjer imajo lepe spominke –kristali, marmor …). Prečkali bomo prelaz Hai Van, kjer se odpirajo lepi pogledi na Južno kitajsko morje in se zapeljali do mesta HueSpanje Hue (Z, K)

8. dan, 30.12. - celodnevno raziskovanje mesta Hue, ki je bil 150 let glavno cesarsko mesto dinastije Nguyen, ki je vladala Vietnamu vse do leta 1945. Mesto leži ob Dišeči reki ter slovi po svojem prepovedanem mestu in palači, ki je nastala kot replika pekinške cesarske palače. S čolnom se zapeljemo po reki in obiščemo simbol mesta Hue, mogočno svetišče sedem nadstropne pagode Thien Mu in monumentalni cesarski mavzolej Ming Manga. Po kosilu v lokalni restavraciji pa vas čaka še popoldansko odkrivanje kraljevega mesta, Stolpa zastave (Flag Tower), Noon Gate, Devet svetih topov (Nine Holy cannons) … Na koncu obiščemo še Dong Ba tržnico. Nočitev v hotelu v Hue. (Z, K)

9. dan, 31.12. – zjutraj nas čaka prevoz do letališča Da Nang in jutranji let do Ho Chi Minha (Saigona). Sledi dve urna vožnja do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, enega najpomembnejših pomnikov moderne vietnamske zgodovine: sistem preko 250 km podzemnih rovov je nastal v času bojev proti ameriški vojski in je omogočal hitre ter neopazne premike gverilcev. Sledi povratek v Ho Shi Minh, ki je največje mesto v državi in gospodarski center dežele. Sledi kratek avtobusni ogled glavnih znamenitosti mesta, kjer bomo od zunaj videli opero, neoromansko katedralo Nôtre Dame, nekdanjo predsedniško palačo … in vožnja do hotela. Sledi silvestrska večerja (vključena v ceni) v eni najboljših restavracij v mestu. Nočitev Ho Shi Minh. (Z, K, V)

10. dan,1.1. - izlet v delto reke Mekong, kjer boste spali v lodgu (nastanitvi) na idilični lokaciji ob Mekongu. Največja atrakcija južnega Vietnama je delta reke Mekong, ki se po 4.500 km dolgem toku končno sreča z morjem ter tu z rečnimi nanosi ustvarja najplodnejši del dežele. Bogata delta v izobilju ponuja riž, domačini jo imenujejo kar skleda riža, saj prehranjuje ogromno število domačinov. Tu uspevajo tudi kokosovi orehi, sladkorni trs, sadje, ribe …Z ladjico se boste zapeljali vašega "lodga" ki vam bo služil kot izhodišče za odkrivanje lepe okolice. Po kosilu se boste s kolesom (lahko tudi drugače) zapeljali do bližnjega otoka, kjer se boste s čolnom odkrivali kanaleSpoznavali pristno življenje domačinovposkušali tropsko sadje in poslušali njihovo tradicionalno glasbo. Zvečer pa vas čaka še kuharska demonstracija lokalne hrane in okusna večerja. Spanje na Mekongu v lodgu, ki ga imenujejo "zeleni biser reke Mekong" (Z, K, V) 

11. dan, 2.1. - po zajtrku boste obiskali zanimivo lokalno tržnicouživali v lepi okolici in se vrnili na letališče Ho Shi Minh za popoldanski notranji let na idilični otok Phu Quoc. Transfer do prijetnega resorta, ki leži na odlični lokaciji ob peščeni plaži. Spanje Phu Quoc, R (Z, K)

12. dan, 3.1. - otok Phu Quoc je pravi biser stran od množičnega turizma in idealna lokacija za konec potovanja. Vaš resort leži ob lepi peščeni plaži, kjer boste lahko uživali v toplem morju, masažah, koktejlih ali pa v aktivnostih resorta. Spanje Phu Quoc, R (Z) 

13. dan, 4.1. - uživanje na peščeni plaži, kopanju v toplem morju, masažah, koktejlih ali pa v aktivnostih resorta. Spanje Phu Quoc, R (Z) 

14. dan, 5.1. - dopoldan uživanje na peščeni plaži. Popoldan pa sledi notranji polet do Ho Shi Minha in potem naprej proti domu. (Z)

15. dan, 6.1. - jutranji prihod v Ljubljano. 

Cena: 2.030 eur/os pri številu 15 oseb + let. karta le 755 eur/os (odlični direktni leti iz Ljubljane) 
V primeru majhne skupine 10 – 14 oseb je doplačilo 120 eur/osebo. Popust za stalne potnike: 40 eur/os 

Cena vključuje SKORAJ VSE stroške: 

 • namestitve v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 3x spanje v prijetnem resortu na otoku Phu Quoc ob peščeni plaži z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 
 • vsi zajtrki, 9x kosil (1x brunch) ter 3x večerje (vključena je tudi silvestrska večerja),
 • 4 notranje lete Hanoi – Hue, Da Nang – Ho Chi Minh, Ho Chi Minh – otok Phu Quoc, otok Phu Quoc – Ho Chi Minh z vsemi taksami,
 • prevoze in oglede s privatnim klimatiziranim prevozom (avtobusom - velikost je odvisna od števila oseb), vse vožnje s čolni in ladjami po programu,
 • dvo dnevno križarjenje po zalivu Halong z vso vključeno hrano in ogledi na posebni ladjici,
 • vse izlete po programu (Hoa Lu, po Mekongu, Cu Chi …),
 • vse vstopnine po programu, 
 • vodenje lokalnih vodnikov, 
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje le: vize, stroške ostale hrane in osebnih izdatkov, napitnin.

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača ob rezervaciji na račun agencije Manager. S plačano akontacijo si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. Ko je skupina potrjena se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja …), na katere nimamo vpliva, se lahko cena spremeni. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1$ = 0,90 eur. Program se izvaja preko agencije Manager d.o.o., Šaleška 20, 3320 Velenje. 

Vodnik na turi: Damjan Glinšek, zelo kvaliteten slovenski vodnik z licenco GZS, ki Vietnam odlično pozna in je že vodil naši zadnji dve novoletni potovanji v Vietnam. Na licu mesta vas bodo spremljali različni lokalni vodniki, vsak specialist za svojo regijo, kar bo gotovo še dodatno obogatilo potovanje.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? S privatnim klimatiziranim avtobusom, posebno ladjico, s čolni, letali. 
 • NASTANITEV: namestitve so v preizkušenih hotelih 3* z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe), 1x nočitev na posebni ladjici v zalivu Halong (dvoposteljne kabine, kvaliteta hotela 3*), 3x spanje v prijetnem resortu na otoku Phu Quoc ob peščeni plaži z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe).
 • HRANA: Poskusili bomo številne lokalne dobrote. Specifika potovanja je, da se boste prehranjevali v preverjenih lokalnih restavracijah, kjer bo vsak prišel na svoj račun. V ceni so vsi zajtrki, 9x kosil ter 3x večerje (vključena je tudi silvestrska večerja).  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je vsaj malo popotnika po duši.
 • ŠTEVILO OSEB: min 10, maks. 20 oseb.
 • VREME: Vietnam ima več podnebnih področij (odvisno od tega, kje se nahajamo). Temperature bodo podobne kot pri nas sredi poletja.
 • CEPLJENJE: Ga ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Vietnam slovi kot varna država, domačini so zelo gostoljubni.
 • SPOMINKI: Je pravi raj za nakupovanje spominkov.
 • VIZUM: Vizum je potreben in ga boste pridobili na letališču ob prihodu v Vietnam. Za vizum boste potrebovali dve fotografiji (formata za dokumente). 

Nekaj vtisov naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Vietnamu:

Ocena potovanja:  +10
Moj komentar: še nikoli v lajfu se nisem imela na kakšnem organiziranem/skupinskem potovanju tako fantastično. Ko sem prišla domov, sem se kar zjokala, ker je bilo tako lepo in sem bila lahko del takšnega veličastja. Nemogoče je izluščit "NAJLEPŠE"... Vietnam je cel navdihujoč. Je bil pa res, da kaj tako kičasto lepega kot Ha Long Bay še nisem videla. In tako odlične potovalne družine tudi se nisem doživela. Neskončno sem uživala v vsakem trenutku tega čudovitega potovanja.
Kristina

Uroš pozdravljen!
Evo naša ekipa  je srečno prispela iz Vietnama domov. Zato bi se želel zahvaliti za vrhunsko organizacijo potovanja in odličnega vodiča Damijana. Želimo ti še veliko tako uspešno izpeljanih potovanj in Srečno 2019.
Jože 

Ocena potovanja (1-10): 10. Odlična organizacija in izbira lokacij ogledov. Odlična izbira vodnika. Majhna skupina potnikov, ki imajo podobne interese.
Kako ste zadovoljni z vodnikom Damjanom? Zelo zadovoljni. Zelo povezovalen, družaben, strokoven in organiziran. Odločen, ko je treba.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju? Doživetje drugačnih kultur, zgodovine, kulinarike.
Mojca

Ocena potovanja (1-10): 10, dobro organizirano.
Kako ste zadovoljni z vodnikom Damjanom? Zelo zadovoljna! Dobro pozna to področje (od zgodovine, politike, značilnosti, navad, splošnih podatkov itd.); Zelo dobro podaja vse to znanje naprej, tako, da res dobiš celovit pregled; Dobro se znajde v vseh mestih, ki smo jih obiskali; Dobro je povezoval skupino; Zaradi vodnika je potovanje res dobro uspelo!
Tatjana

Imeli smo se lepo, videli veliko. Oceno, bi dal med 9 in 10. Ogromno dela je bilo vloženega, da je bilo potovanje pripravljeno na ta način, kot smo ga doživeli, vse priznanje. Logistika je pri tako raznolikem potovanju lahko problem, a je bilo na našem potovanju vse tako, kot smo upali, da bo. Hoteli, avtobusi, tudi lokalni vodniki, vsak zase poseben, zanimiv. Z vodnikom Damjanom smo se hitro ujeli, skrbel je za vse tiste nevidne zadeve, da je potovanje potekalo po planu, imel sem občutek, da če bi šlo karkoli narobe, bi on to zaznal že malo prej in z takojšnjo reakcijo vsaj omilil zadevo, če ne v celoti uredil, da mi popotniki tega sploh ne bi opazili. Potovanje je bilo zelo raznoliko, težko bi navedel, kje je bilo najlepše, ker je bilo mnogo lepih trenutkov, narava, ljudje, znamenitosti. Se enkrat hvala za vso organizacijo, res lepe spomine.
Irena & Sašo

Greste z nami v Vietnam?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media