Tajska - dežela nasmehov

 • Termin: 22.12.2019 - 4.1.2020 (novo leto) oz. kadarkoli za individualne potnike oz. zaključene skupine 
 • Trajanje potovanja: 14 dni (oz. 11 dni skrajšan program)  
 • Skupina: min. 10 - maks. 20 oseb 
 • Cena: 1.554 eur + let. karta ca 500 eur/os (za novo leto 1.723 eur + let. karta 630 eur/os)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike.

Potovanje je idealno tudi za družine.

"Sawadee" ali dobrodošli v deželi širokih nasmehov. Idealno potovanje za vse, ki se odpravljate prvič na potovanje v jugo-vzhodno Azijo. 

Slikovita dežela rajskih otoških plaž, tisoče budističnih templjev, tajske masaže in tajskega boksa, poceni nakupov, edinstvene kulinarike in neskončnega uživanja. V Tajsko, se lahko pre-hitro zaljubiš in vaš naslednji obisk Tajske se s tem potovanjem pravzaprav šele začenja.

Na potovanju bomo obiskali kar nekaj posebnosti dežele: od glavnih mestnih znamenitosti Bangkoka in njegovih palač, vodnih kanalov, smaragdnega, zlatega in največjega ležečega Budo ... do narodnega parka Erawan z najlepšimi slapovi in bližnjega mostu na reki Kwai z ostanki znamenite železnice smrti v okolici Kanchanaburija. Odkrivali bomo starodavno prestolnico Ayutthaya (Unesco), se družili s sloni in tigri, obiskali nočni safari in pleme dolgovratk, se udeležili tečaja tajske kuhinje, nakupovali na nočni tržnici Chiang Maija in za konec uživali in se pustili razvajati na otočku Koh Samet, z dolgo belo peščeno plažo in tajskimi masažami

Potovanje bi lahko upravičeni poimenovali tudi "moja prva Tajska," opis, ki mu še kako resničnostno ustreza. 

Program po dnevih 

H - spanje v preizkušenih prijetnih hotelih 3* 
H* - 2x spanje v Jungle Raft hotelu (nagrajen EKO hotel) – v primeru pravočasne zagotovitve skupine
Vključeno:  Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, LET PROTI BANGKOKU (obroki na letalu)

2. dan, BANGKOK
Popoldanski prihod v Bangkok – glavno mesto Tajske. Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste lahko spoznali s eksotičnimi tajskimi jedmi (škorpijoni ...).  Bolj tradicionalne želodčke peljemo na tradicionalni pad-thai in bananine palačinke. Večer po večerji je najbolje preživeti na uri tradicionalne tajske masaže (vključeno v ceni). Spanje Bangkok (nočitev z zajtrkom), H

3. dan, BANGKOK 
Cel dan namenimo ogledu glavnih znamenitosti Bangkoka. V Wat Trimitr si ogledamo 5,5 ton težkega zlatega Budo, potem ogromen tempelj (prvo šolo tajske masaže) Wat Po z največjim ležečim Budo in fascinantno palačo Grand Palace, kjer so živeli tajski kralji. Tukaj nas bo očaral kipec smaragdnega Bude, budine relikvije in miniaturna podoba slovitega Angor Wata. Sprehodimo se skozi tržnico z amuleti in privoščimo postanek ob reki. Z ladjico prečkamo reko do tempelja Arun, ki leži tik ob glavni reki Chao Phraya. Mestu pravijo tudi vzhodne Benetke in sami se boste prepričali, kako izgleda raziskovanje številnih vodnih kanalov na plovbi skozi mestne četrti ležeče na vodi. Spanje Bangkok (H, Z)

4. dan, BANGKOK – plavajoča tržnica – KANCHANABURI/ most na reki Kwai  
Za začetek obiščemo eno izmed unikatnih atrakcij Tajske – tržnico Maeklong Railway, skozi katero vozi vlak, potem pa si pogledamo plavajočo tržnico, kjer domačini na majhnih čolnih prodajajo vse od zelenjave do sadja. Tudi sami z ozkimi čolnički raziščemo kanale preden se podamo naprej proti znamenitemu mostu na reki Kwai, iz katere zgodbe so posneli nagrajeni film. V Kanchanaburi obiščemo še pokopališče umrlih ujetnikov, ki so gradili znamenito železnico smrti, med Tajsko in Indijo. Na poti proti hotelu se ustavimo še v opičjem templju, kjer nahranimo opice, potem pa vožnja po reki, skozi kanjon, do vaše nastanitve, kjer boste uživali v lepi naravi (spanje v eko hotelu na posebnih splavih na reki). (H*, Z, V)

5. dan, PEŠ POT PO ŽELEZNICI SMRTI – kraška jama in kopanje v slapovih
Mogoče zjutraj vidimo slona, ki iz bližnje vasice burmanskih plemen, sem redno zahaja na vsakodnevni kopalni ritual. Po zajtrku se bomo po reki popeljali do vstopne točke v podzemno kraško jamo, nato pa naprej do znamenitega prelaza "Hellfire pass", kjer so ujetniki gradili ravno železniško progo z več mostovi. Ostanki so še vedno vidni, prav tako v skalo izklesana pot. Po ca eno urnem sprehodu se zapeljemo do slapov na osvežitev in nazaj po reki do našega hotela. Popoldne priporočamo plavanje s tokom po reki oz. uživanje v eko hotelu. Spanje v eko hotelu na posebnih splavih na reki  (H*, Z, V)

6. dan, ERAWAN narodni park - AYUTTHAYA – spalnik v CHIANG MAI
Zjutraj sledi vožnja do narodnega parka Erawan, ki se bohoti z najlepšim slapom. Privoščimo si skok v reko in vodno masažo pod slapom preden se podamo naprej proti nekdanji prestolnici Siama, Ayutthaye (Unesco). Pogledamo si zanimiv tempelj Mahathat s posebno Budovo glavo med koreninami drevesa in antično kraljevo palačo oz. tempeljski kompleks Wat Chaiwatthanaram. Zvečer se iz Ayutthaye z vlakom spalnikom odpeljemo do Chiang Mai-ja. (spalnik, Z)

7. dan, CHIANG MAI z okolico
Takoj po prihodu vlaka v Chiang Mai se bomo naprej zapeljali do slonjega kampa, kjer sloni igrajo nogomet, slikajo na platno... Potem boste poskusili rafting na bambusu po reki Mae Tang in obiskali vas, kjer živijo okoliška plemena in tudi posebno pleme burmanskih dolgovratk. Za konec dneva vas čaka še druženje z tigri – obisk Tiger Kingdom, kjer se boste lahko slikali z velikim tigrom (ob doplačilu). Ob vrnitvi v Chang Mai obiščemo tedensko slikovito večerno tržnico. Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

8. dan, CHIANG MAI z okolico
Dopoldan se bomo udeležili tečaja tajske kuhinje, kjer boste na koncu okušali vse pripravljene jedi (eden od vrhuncev potovanja). Sledi vožnja do bližnjega parka, kjer na vrhu stoji sveti budistični tempelj Doi Suthep s pogledom na Chang Mai. Tukaj čuvajo budino kost. Meniha zaprosimo za posvetitev in "za-chantajmo" skupaj. Tik ob samem templju stoji tovarna, znana po nakitu iz žada - ustavimo pogled na umetnine. Zvečer obiščemo prav nenavadno atrakcijo, to je nočni safari, kjer bomo videli velike afriške živali in kup azijskih endemičnih živali, vse od zveri do najlepših ptičev sveta. Obisk zaključimo ob največji glasbeni-vodni fontani JV Azije. Spanje Chiang Mai (H, Z, K)

9. dan, CHIANG MAI z okolico – dan za lastno raziskovanje
Naj danes v vas zaživi raziskovalni duh. Priporočamo obisk živalskega vrtu z največjim akvarijem in dvema podvodnima tuneloma. Za razgibavanje telesa priporočamo treking po džungli z obiskom slapu in plemenske vasice. Če še vedno ne veste kam in kako razmislite o parku orhidej, metuljev in kačje farme. Zvečer si lahko pogledamo tradicionalni spektakel – tajski boks (opcijsko). Spanje Chiang Mai (H, Z)

10. dan, Chiang Mai – Bangkok – otok KOH SAMET
Zgodaj zjutraj, ko vse še mirno spi, ulice zasedejo lokalni budistični menihi, oblečeni v oranžna oblačila in opremljeni s prazno kovinsko posodo. Podarimo jim nekaj hrane, skupaj se zahvalimo za blagostanje in se priporočimo za boljšo reinkarnacijo. Vrnemo se v hotel na zajtrk, potem pa na letališče, od koder poletimo proti Bangkoku. Sledi ca 3 ure vožnje z avtobusom in potem še kratka vožnja z ladjo na naš otok Koh Samet. Transfer do hotela, kjer nas čaka zaslužen dopust na koncu potovanja. Prosto za uživanje v resortu oz. kopanje na peščeni plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

11. dan, otok KOH SAMET - uživanje
Pred vami je dan za uživanje na otoku, ki slovi po lepih peščenih plažah. Na vas čaka zaslužen dopust in uživanje na peščeni plaži oz. topli vodi, tajskih masažah, snorkljanju ... ali v aktivnostih resorta. Lahko si tudi najamete motorček za samostojno odkrivanje in vožnjo po otoku ali izlet z ladjico po otoških plažah v času sončnega zahoda. Spanje Koh Samet (H, Z)

12. dan, otok KOH SAMET – uživanje oz. celodnevni izlet po sosednjih otočkih
Prost dan za uživanje na lepi peščeni plaži oz. vas lahko opcijsko popeljemo na celodnevno otoško odkrivanje ("island hopping" z vključenim kosilom in opremo za snorklanje), ko obiščemo štiri okoliške otočke, kjer bomo lahko uživali kot majhni otroci v kopanju, snorklanju ali ležanju na plaži. Spanje Koh Samet (H, Z)

13. dan, Koh Samet – Bangkok – večerni let proti domu
Dopoldan prosto za uživanje na peščeni plaži in morskih radostih, sledi transfer do letališča Bangkok in večerni let proti domu. (Z)

14. dan, Prihod domov

Dodatno: po želji vam lahko uredimo podaljšanje. 

Cena paketa: 1.554 eur/os pri 15 potnikih + let. karta ca 500 eur/os
V novoletnem terminu (22.12.2019 - 4.1.2020) je cena 1.723 eur/os pri 15 potnikih + let. karta 630 eur/os (odlični leti iz Benetk in nazaj na Zagreb)
Doplačilo za majhno skupino 10 - 14 oseb. Popust 40 eur/os za stalne potnike. 

Cena paketa vključuje:

 • 9x spanje v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3* (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenima zajtrkoma, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom),
 • notranji let Chiang Mai – Bangkok z taksami,
 • vse privatne transferje po programu,
 • privatno klimatizirano vozilo za našo skupino,
 • 12x zajtrk, 2x kosilo, 2x večerja v River Kwai Jungle raft hotelu (v novoletnem terminu dodatno vključena silvestrska večerja v hotelu na otoku Koh Samet),
 • lokalnega vodnika na turah,
 • vstopnine v Bangkoku (Wat Trimir, Wat Po, Grand Palace, Wat Arun, vožnja z ladjico po kanalih...),
 • izlet do tržnice Maeklong Railway, plavajoče tržnice, vstopnina v Erawan narodni park, most na reki Kwai, treking čez "Hellfire pass", obisk kraške jame,
 • vstopnine v Ayutthaji,
 • vstopnine v Chiang Maiju in okolici 7. In 8. dan potovanja (slonji kamp, rafting na bambusu, vas dolgovratk,  tempelj Doi Suthep, nočni safari, Tiger Kingdom ...),
 • tečaj tajske kuhinje v Chiang Maiju,
 • tradicionalna tajska masaža (1 ura),
 • vstopnina v Khao Laem Ya – Mu Koh Samet narodni park,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo potovanja.

Ni v ceni le: opcijske aktivnosti (9. dan, Koh Samet), slikanje s tigrom, ostala hrana in osebni stroški, napitnine (ca 40 eur/os), letališki transfer (ga uredimo za skupino).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris in zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus samo za našo skupino, ladja, kombiji ..). V ceni je tudi notranji let Chiang Mai – Bangkok. 
 • NASTANITEV: Spi se v dvoposteljnih sobah v preizkušenih prijetnih hotelih 3 zvezdic (zajtrki povsod vključeni), 2x spanje v dvoposteljni sobi Jungle Raft hotela (nagrajen EKO hotel) z vključenim 2x zajtrk in 2x večerja, 1x spanje na nočnem spalniku Ayutthaya – Chiang Mai (z vključenim zajtrkom). 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, ki se jo lahko dobi po ugodnih cenah. Tajska hrana je zelo raznolika in okusna. Veliko imajo tudi lokalnega sadja in lokalne tržnice so dobro založene. Na morju boste lahko poskusili številno morsko hrano.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 20. 
 • VREME: Novembra je na Tajskem začetek suhega obdobja (med novembrom in marcem je najbolj primeren čas v letu za obisk Tajske). Morje je takrat prijetno toplo. Pričakujemo toplo in vlažno vreme.
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Tajska je varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj prijetnih narodov sveta. Kriminala je zelo malo, sploh pa boste potovali po turističnih predelih.  
 • SPOMINKI: Tajska ima kar nekaj lepih spominov, številni pa hodijo sem prav nakupovat oblačila, ki so po zelo ugodnih cenah.  
 • VIZUM: Slovenci za obisk Tajske do 30 dni ne potrebujemo vize.

Za zaključene skupine lahko organiziramo tudi drugačen zaključek (samo ne v glavni sezoni) od 10. - 15. dneva (9. dan zvečer je let Chiang Mai - Phuket)

10. dan, PHUKET 
Prost dan na otoku Phuket, ki slovi po lepih peščenih plažah in številnih aktivnostih oz. uživanje v aktivnostih vašega hotela. Spanje Phuket (Z)

11. dan, IZLET AO PHANH NARODNI PARK
Svetujemo opcijski izlet v narodni park Ao Phang na in posebnega zaliva Phang Nga (kraška pokrajina), pa otok James Bonda (kjer so snemali film) – odkrivanje s kajaki (ali čolnom). Lahko pa cel dan samo uživate na plaži. Vrnitev v Phuket (Z)

12. dan, OTOK KO PHI PHI 
Premik na otok Ko Phi Phi, ki je biser Tajske za popotnike po duši in kjer se veliko dogaja. Lahko boste uživali na peščeni plaži Long Beach (prosto za masaže, igranje odbojke na mivki ...). Spanje Ko Phi Phi (Z)

13. dan, OTOK KO PHI PHI in lepa okolica
Dopoldanski izlet na otok Ko Phi Phi Le (kjer boste odkrivali znamenito plažo Maya, kjer so snemali film Plaža z Leonardom di Caprijem). Popoldan pa se lahko gre na razgledno točko na otoku Ko Phi Phi ali pa samo uživanje na peščeni plaži in številnih aktivnostih. Spanje Ko Phi Phi (Z)

14. dan, OTOK KO PHI PHI in lepa okolica
Dopoldan izlet na otok Bamboo (snorklanje, kopanje na lepi peščeni plaži...). Popoldan pa vrnitev v Phuket in vožnja na letališče za mednarodni let proti domu. 

15. dan, PRIHOD DOMOV 

Nekaj vtisov iz potovanja po Tajski (nov 2018):

Ocena potovanja (1-10) : ocena potovanja je 10
Senad je vodnik, ki si zasluži oceno 10. Brez njega bi bilo potovanje pol manj zanimivo. Veliko ve in je iznajdljiv. Če bi še šel kdaj kam bi si želel prav njega. Tudi lokalna vodička je bila enkratna. Všeč mi je bilo vse saj je to svet, ki ga nismo vajeni.
Frenki 

Z eno besedo je bilo naše potovanje krasno, vse je bilo dogovorjeno na minute, tako da ni pripomb. Kar se tiče zadnjih dni počitka v resortu Ko Samet lepše ne more biti, saj je raj na zemlji. Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10
Stanislav

Ocena potovanja (1-10): 10
Kako ste zadovoljni z vodnikom? Profesionalen v vseh pogledih za oceno 10
Tomaž 

Greste v naši organizaciji na Tajsko?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media