Namibija

• Termin: 18. - 30.4.2020
• Za potovanje potrebujete:
13 dni
• Skupina:
min. 10 – maks. 19 oseb 
• Cena:
2.510 eur/osebo pri 14 potnikih + let. karta ca 750 eur
• Info:
Uroš Ravbar
• Gsm:
031-684 651
• E-mail:
uros.ravbar@gmail.com
www.facebook.com/ravbarpotovanja

Gre za našo dolgoletno uspešnico.

Potovanje je namenjeno vsem ljubiteljem narave (živali) in fotografije, saj bo lepih motivov resnično veliko. Namibija je država, ki očara še tako zahtevnega popotnika s svojimi prostranstvi, peščeno puščavo Namib, čudovitim narodnim parkom Etosha (levi, sloni, žirafe, nosorogi ...), fotogeničnim plemenom Himbami in s svojo urejenostjo. Najlepše pa je, da ne boste le videli, ampak tudi doživeli pravo Afriko.  

Potovanje je z najetim prirejenim safari tovornjakom (maks. 19 potnikov + slovenski vodnik + lokalni vodnik/šofer in spremljevalec)

VSI OBROKI SO VKLJUČENI razen treh: Windhoek (2x), Swakopmund (1x).

Namibija, program po dnevih, 13 dni
H - namestitev v prijetnih guesthousih (hostlih oz. popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah
K – namestitev v kampih, po 2 osebi na šotor (šotore in ostalo opremo razen spalne vreče priskrbi lokalna agencija; veliko kampov ima bazen)
Vključen Z – zajtrk, K- kosilo, V - večerja

1. dan - let proti Windhoeku,

2. dan – prihod v Windhoek, glavno mesto Namibije in ogled glavnih znamenitosti: Cristuskirche, parlament Tintenpalast in trdnjava Alte Feste (od zunaj) ... Spanje v prijetnem guesthousu (hostlu), v dvoposteljnih sobah, H (obroki na letalu),

3. dan – po zajtrku sledi vožnja proti narodnemu parku Namib Naukluft. Kar naenkrat bo civilizacija izginila, narava pa se bo začela spreminjati vse do Sesriema, ki je izhodišče za odkrivanje ene najbolj fotogeničnih puščav sveta Namib, spanje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

4. dan – navsezgodaj se bomo odpravili v sipine (Soussosvlei), se povzpeli na eno izmed njih in potem odkrivali področje imenovan Dead Vlei, ki je raj za vse ljubitelje fotografije. Popoldan si bomo pogledali bližnji kanjon Sesriem in na panoramskem poletu preleteli puščavo Namib (opcijsko), zvečer pa boste lahko uživali ob tabornem ognju in pogledu na nešteto zvezd, kampiranje v kampu z bazenom, K (Z, K, V)

5. dan – vožnja po neskončnih prostranstvih Namibije, prihod do Atlantskega morja pri Walvis bayu, kjer se ustavimo ob zaščiteni laguni (flamingi …). Sledi prihod v prijetno mesto Swakopmund in čas za opcijsko vožnjo s štirikolesniki (quad biking) po neskončnih sipinah, spanje v guesthouse (hostel oz. popotniški hotel, dvoposteljne sobe), H (Z, K)

6. dan – vožnja proti severu proti »Skeleton coast«, kjer boste opazovali neskončno število tjulnov, potem pa zavijemo v notranjost, do fotogeničnih oblik skal Spitzkoppe (raj za fotografe in raziskovalce), kjer bomo kampirali sredi lepe narave, ki kar kliče po odkrivanju. Ste za petje ob tabornem ognju sredi afriške divjine? K (Z, K, V)

7. dan – v Damaralandu si pogledamo poslikave po skalah v Twyfelfontain ter obiščemo »živi muzej« plemena Damara enega najbolj pristnih plemen tega dela Afrike (v repliki njihove vasi predstavijo zdravilne rastline in njihovo življenje in na koncu zapojejo in zaplešejo), spanje v kampu, K (Z, K, V).

8. dan - vožnja proti severu do Opuwa in popoldansko druženje s Himbami v okoliški vasi (enim najbolj zanimivih in fotogeničnih plemen v Afriki), spanje v hotelu v Opuwo H (Z, K, V) 

9. dan – prosto za odkrivanje Opuwa, sledi vožnja do farme Otjitotongwe, kjer živijo gepardi. Sledi popoldanski ogled farme in druženje z gepardi – najhitrejšimi kopenskimi živalmi sveta, K (Z, K, V) 

10. dan – boste na svoj račun prišli ljubitelji živali, saj se preko Outja zapeljemo vse do narodnega parka Etosha, ki ga imajo enega najlepših narodnih parkov Afrike, kjer vas bodo kot v dokumentarnem filmu čakale številne živali (popoldanski safari), spanje v kampu Okaukejo, kamp z bazenom (park Etosha), K (Z, K, V)

11. dan – dan za odkrivanje parka Etosha (safari), ki ga imenujejo tudi »Kraj čudežev«, vas pa bodo lahko navdušili pogledi na slone, žirafe, leve, gnuje, zebre, gazele, antilope, nosoroge ... in številne ostale živali, ki živijo v narodnem parku; Ne pozabite na daljnogled in tele objektiv za foto safari, spanje v parku Namutoni (park Etosha) oz. se gre prespat ven iz parka, K (Z, K, V)

12. dan – privaten transfer do letališča Windhoek in popoldanski polet proti domu (Z)

13. dan - prihod domov

Cena: 2.510 eur/osebo + let. karta ca 750 eur/os z vključeno prtljago
40 eur popusta, če ste že potovali z nami. 
Potovanje po Namibiji je del daljšega 22 dnevnega potovanja Namibija, Bocvana in Zimbabve (Vikt. slapovi). Cena za Namibijo velja v primeru, da imamo 14 potnikov v skupini od tega jih vsaj 10 potuje na 22 dnevnem potovanju. V primeru, da bi bilo manjše število udeležencev se lahko cena ustrezno temu spremeni. 

Cena vključuje:

 • namestitve 3x v prijetnih popotniških guesthousih (hostlih oz. popotniških hotelih) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljni sobi (Opuwo) in 6x v kampih v njihovih šotorih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp),
 • najem prirejenega safari tovornjaka (maksimalno število udeležencev je 19 + slovenski vodnik),
 • gorivo,
 • najem vse potrebne opreme za kampiranje od šotorov do podlog (potrebujete le spalno vrečo),
 • najem vse opreme za kuhanje/stole/mize/pribor,
 • kamping takse,
 • praktično vso hrano; vključenih je kar 10x zajtrkov (vsi), 9x kosil in 8x večerij, 
 • vse vstopnine po programu (Namib Naukluft park, shuttle do Sossusvlei, Deat Vlei, Sesriem canyon, laguna s flamingi, Cape Cross, Twyfelfontein, “living” muzej plemena Damara, obisk vasi Himb, ogled farme z gepardi, Etosha narodni park, vstopnine v Windhoeku),
 • dva dni safarija po parku Etosha (Nambija),   
 • profesionalnega lokalnega vodnika,
 • lokalnega asistenta (pomaga pri pripravi hrane …) v primeru večje skupine,
 • vse stroške za prečenje meje za tovornjak,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do/iz letališča (bo organiziran), treh obrokov, ustekleničene vode oz. pijače, osebnih izdatkov, opcijskih aktivnosti, stroškov vize, napitnin.  

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 15,5 namibijskih $. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

ZAKAJ POTOVATI Z NAMI NA TAK NAČIN?

 • Imate kvalitetnega lokalnega vodnika (ki bo poskrbel, da boste še bolj doživeli Namibijo).
 • Lokalni vodnik ima s seboj pomočnika, ki poskrbita za vse obroke (vi samo malo pomagate zraven).
 • Tovornjak je posebej prirejen za tako potovanje (udobni sedeži in velika panoramska okna skozi katera boste lahko ves čas opazovali pokrajino).
 • Praktično vso hrano imate vključeno: 10x zajtrkov (vsi), 9x kosil in 8x večerij.
 • Lokalni vodnik je tudi voznik (vožnja po afriških cestah v jeepih je bolj naporna kot si večina predstavlja). Se pravi ni treba nič vozit – le uživate, ko gledate skozi okno.
 • Ker je tukaj vse organizirano in v paketu (vso opremo za kampiranje imate na tovornjaku: šotore, kamping opremo, mize, stole, pribor …).
 • V ceni je tudi že vse gorivo, vstopnine v narodne parke in vsi transferji.
 • Vse skupaj je bistveno manj naporno in je primerno za kogarkoli, ki si želi potovati na popotniški način.

Predviden vodnik na turiDejan Marentič oz. Jure Podobnik oz. Peter Eržen oz. Damjan Glinšek, vsi omenjeni vodniki imajo licenco GZS in se tukaj počutijo kot doma. Prepričani smo, da boste z vodenjem in organizacijo zadovoljni. 

SPLOŠNE INFO 

 • KAKO POTUJEMO?  Z prirejenim safari tovornjakom (sedeži kot v avtobusu, panoramska okna).  
 • NASTANITEV: spi se 3x v prijetnih popotniških hotelih (guesthouse/hostli) v dvoposteljnih sobah, 1x v hotelu v dvoposteljnih sobah (Opuwo), 6x v kampih v njihovih šotorih – po dva v šotoru (nekaj je kampov z bazenom, 1x preprost "bush" kamp).
 • HRANA: Kuhal nam bo lokalni vodnik oz. v hostlih bo vključen zajtrk. Poskrbljeno bo tudi za vegetarijance. Praktično vso hrano imate vključeno: 10x zajtrkov (vsi), 9x kosil in 9x večerij.
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za popotnike po duši, ki želijo doživeti Afriko.  
 • ŠTEVILO OSEB: min. 10 – maks. 19 oseb.
 • VREME: Konec aprila oz. začetek maja oz. konec oktobra je zelo primerno obdobje za obisk tega dela Afrike. Pričakujemo dnevne temperature med 20 – 35 stopinj Celzija, noči znajo biti hladne v aprilskem terminu. Pričakujemo stabilno vreme (suho brez dežja). 
 • ZDRAVJE: Ni kakšnih posebnih nevarnosti. Za nobeno od teh držav ni obvezno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Namibija slovi kot zelo varna država.
 • SPOMINKI: Namibija ima veliko lepih spominkov (sploh izdelkov iz lesa, ogrlice pri plemenih …). 
 • VIZUM: Je potreben (uredimo na Dunaju ob doplačilu).   
 • VODENJE: Poleg slovenskega vodnika vas čaka še lokalni vodnik, kar bo še dodatno obogatilo potovanje. 

Nekaj vtisov potnikov iz prejšnjih potovanj po Namibiji:

Ocena potovanja (1-10): 10+, celotno potovanje je bilo odlično organizirano. Želela bi pohvaliti celotno ekipo - vodnika Damjana in seveda sodelavca namibijske agencije, ki so svoje delo opravili vrhunsko, srčno in predvsem z velikim nasmeškom. Vse je bilo neverjetno odlično organizirano, vtisi so neverjetni in z veseljem rečeva, da se bomo še kdaj priključili kakšnemu vašemu potovanju. Hvala za vse. Lep pozdrav, Doris in Davorin 

Ocena potovanja: 10; Optimalna kombinacija potovanja za ta del sveta. Najet tovornjak z lokalnim vodnikom in voznikom, ki sta istočasna tudi odlična kuharja, popotnika razbremeni obveznosti, tako da se lahko popolnoma posveti potovanju. Skupina je bila odlična, ves čas skupaj. Oba vodnika lokalni (Andreu, kot izjemen poznavalec lokalnih razmer) in slovenski vodnik sta pripomogla, da je potovanje potekalo v zadovoljstvo večine udeležencev. Težko se je odločiti kaj me je najbolj prevzelo -  vsekakor pa puščava, magična svetloba, pastelne barve, množica živali in vseskozi nasmeh na ljudeh, ki smo jih srečevali. Janez

Ocena potovanja: Odlično! Čista desetka! Polno doživetij, čudovita narava, udoben prevoz, skratka, takoj grem še enkrat! Ni bilo niti enega neprijetnega doživetja, niti ene zoprnije. Je pa še posebej bila lepa narava, živali, pa tudi Himbe in Sani so bili doživetje zase. Pa ta naša skupina, res ne vem, od kod so se vzeli ti ljudje, bili so čudoviti, prijazni, idealni sopotniki skratka. Z njimi kamorkoli, in to čimprej! Julija

Greste z nami odkrivat čudovito Namibijo?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media