Šri Lanka

 • Termin: kadarkoli za individ. potnike oz. zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 12 dni (oz. glede na vaše želje) 
 • Skupina: min. 2 osebi
 • Cena: ca 1.700 eur/os (pošljite povpraševanje)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike! 

Uživali boste v kvalitetnem programu, kjer si boste pogledali glavne znamenitosti Šri Lanke (od znamenite levje skale v Sigiriyi, do veličastnih templjev in plantaž čaja, panoramske vožnje, druženja s sloni in safari v parku Yala), potem pa boste uživali na peščenih plažah v prijetno toplem Indijskem oceanu, v družbi prijaznih domačinov, v okusih sveže nabranega tropskega sadja, ob odlični morski hrani in se sproščali na peščenih obalah pod palmami. 

PROGRAM PO DNEVIH
Vključen: Z – zajtrk, K- kosilo, V – večerja (vključen je pol penzion)

1. dan, POLET PROTI ŠRI LANKI
Polet iz Ljubljane oz. bližnjega letališča (obroki na letalu)

2. dan, COLOMBO - DAMBULA (vključena večerja)
Prihod v Colombo (predvidoma popoldan). Dober dan, Šri Lanka. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo napotili proti Dambuli, namestitev v hotelu in večerja. Spanje Dambula, hotel (obroki na letalu, V)

3. dan, DAMBULA – ogledi - DAMBULLA (vključen zajtrk in večerja)
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Polonnaruwi, kjer si boste ogledali Kraljevo palačo, kraljevo kopališče, hindujski tempelj Siva Devalaya... Potem si bomo privoščili kosilo in sledi vožnja do Sigiriye in ogled znamenite levje skale. Po želji vzpon na skalo (eno uro vzpona po strmih stopnicah vsekanih v skalo) - utrdbo in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije iz 5. st. ter utrdbe na vrhu skale. Po končanem ogledu vožnja nazaj v hotel in večerja. Spanje Dambula, hotel (Z, V)

4. dan, DAMBULLA – KANDY (vključen zajtrk in večerja)
Zajtrk. Poslovili se bomo od hotela in si ogledali še veličasten tempelj v Dambulli in nato se bomo odpeljali proti Kandyu, nekdanji prestolnici in verskem središču Šri Lanke. Po poti se bomo ustavili še v enem izmed zeliščnih vrtov. V mestu si bomo privoščili kosilo in potem sledi ogled botaničnega vrta Royal botanic gardens Paradeniya, katerega začetki segajo v leto 1371. Poznan je tudi po tem, da so v njem zasejali prva semena kavčukovca v Aziji, ki so ga prinesli iz Južne Amerike. Videli bomo drevesa, ki jih posadijo državniki ob obisku in med njimi je drevo, ki ga je posadil Tito, ko se je udeležil srečanja neuvrščenih na Šri Lanki. Potem se bomo namestili v hotel in si nato privoščili večerjo in ogled šrilanških folklornih plesov. Spanje Kandy, hotel (Z, V)

5. dan, KANDY (vključen zajtrk in večerja)
Takoj po zajtrku se bomo odpeljali proti PinaweliOgled slonjega zavetišča, ki je edinstveno na svetu. Slone boste lahko opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, kjer skrbijo zanje, mladičke pa lahko tudi hranite na stekleničko. Vrnili se bomo v Kandy, se sprehodili po mestu, si ogledali proizvodnjo batika. Čas za obisk tržnice, za nakupe spominkov in prosto za druge samostojne aktivnosti. V večernih urah bomo obiskali tempelj Budinega zoba, ki je najsvetejši tempelj na Šri Lanki in zato versko središče Šri Lanke in tudi drugih budistov s celega sveta. Sledi večerja in spanje v mestu Kandy, hotel (Z, V)

6. dan, KANDY - NUWARA ELIYA - ELLE – YALA PARK (vključen zajtrk in večerja)
Zajtrk. Po zajtrku nas čaka najdaljši del poti, odhod proti Nuwara Eliji, ki leži 1.800 m visoko. To področje je res pravi vrtnarski čudež z njivami čebule, česna, pora, solate, korenčka, pa tudi jagod in fižola … Vožnja po lepih predelih poraščenih s plantažami čajev. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev. Če bo čas dopuščal bomo popili kavo v enem najlepših in najstarejših  hotelov v Nuwara Eliyi Nato in panoramska vožnja z vlakom do kraja Elle, kjer se bomo poslovili od osrednjega višavja. Po poti bomo občudovali slapove in neskončnost zelene pokrajine. Spust proti Yale parku, ki je največji narodni park na Šri Lanki. Namestitev in večerja v Yala parku, hotel (Z, V)

7. dan, YALA PARK – DICKWELLA (vključen zajtrk in večerja)
Zajtrk. Zgodaj zjutraj (ob 5.30 uri) možen odhod v Yala Park (doplačilo) in safari z džipi po parku, kjer z malo sreče lahko vidite slone, krokodile, več kot 130 vrst ptic in morda celo leoparda. Tisti, ki ne bodo šli na safari, bodo lahko malo dlje spali. Po safariju se bomo vrnili v hotel na zajtrk, nato pa nadaljevanje pot do južne obale, kjer se bomo srečali z mogočnim Indijskim oceanom. Kosilo v mestecu Tangalle, potem samo še urica do končne postaje. Namestitev v hotelu, prvi sprehod po plaži in seveda skok v toplo morje. Sledi večerja. Spanje Dickwella (Z, V). 

8., 9. in 10. dan, DICKWELLA (vključeni zajtrki in večerje)
Počitnice v hotelu tik ob peščeni plaži. 

Po želji se lahko organizirajo tudi fakultativni izleti do bližnjih znamenitosti: rečni rafting med mangrovimi drevesi, želvja valilnica, budistični templji ... ali pa lepih bližnjih zalivov, morda ogled mesta Galle z veliko holandsko trdnjavo. Galle je bilo starodavno pristanišče, ki je po nekaterih navedkih opisano celo v Bibliji – kot legendarni Tarshish in prvo mednarodno trgovsko prekupčevalno središče. Današnji Galle je živahna provincialna prestolnica in administrativno središče južnega dela Šri Lanke. Tam leži nizozemska utrdba v obliki zvezde, ki sodi med Unescovo svetovno dediščino in se razteza prek 36 hektarjev. O kraju Dickwella, kjer je hotel lociran: nahaja se ob dolgi lepi peščeni obali s palmami na jugu Šri Lanke, kjer so najlepši zalivi te otoške države. Tu ne najdemo “industrijskih” plaž. Prav zato smo izbrali hotel na tej lokaciji in nekaj teh lepih zalivov boste lahko tudi obiskali. Gre za eksotično področje z bujnim rastjem, toplim morjem in pristnim stikom z domačini. V Dickwelli je tudi nekaj tipičnih pristnih šrilanških tržnic in največji sedeči Budov spomenik, ki je visok kar 50 m. 

11. dan, DICKWELA – COLOMBO (vključen zajtrk)
Zajtrk. Prosto za kopanje, nato vožnja proti Colombu. Prijava na let in večerni let proti domu. Na svidenje, Šri Lanka.

12. dan, LET PROTI DOMU in PRIHOD DOMOV

Cena: ca 1.700 eur/osebo (pošljite povpraševanje)

Cena vključuje:

 • povratni letalski prevoz do Colomba iz Ljubljane oz. bližnjih letališč, 
 • 10x nastanitev v hotelih 3*na osnovi polpenziona (zajtrk in večerja), 
 • potovanje po Šri Lanki po programu (brez slovenskega vodnika),
 • vse vstopnine na potovanju,
 • transfer letališče – hotel Dambula, 
 • organizacijo programa. 

Cena ne vključuje: vizum za Šri Lanko (35 eur), opcijski izleti, kosila, napitnine, prevoz Dickwela – letališče. 

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Cena je oblikovana na dan 12.9.2018. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Info in prijava: 
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media