Novoletni Filipini

 • Termin: 25.12.2019 – 8.1.2020
 • Trajanje potovanja: 15 dni  
 • Skupina: min. 10 – maks. 18 oseb
 • Cena: 1.780 eur/osebo pri 14 potnikih + letalska karta 867 eur/osebo z vključenim doplačilom za prtljago in vsemi taksami
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko organiziramo za zaključene skupine. Potovanje je primerno tudi za družine.

Potovanje je polno. 

Na vas čakajo pravi biseri: od odkrivanja krasnih riževih teras in druženja s simpatičnimi domačini (štejejo med najbolj srečne narode sveta), do uživanja na čudovitih plažah, snorkljanja po koralnih grebenih, raziskovanjem eksotičnih in odmaknjenih plaž Palawana, križarjenjem z ladjico po arhipelagu kraških otočkov s skritimi lagunami in peščenimi plažami (pravi raj za raziskovalce po duši). 

Program potovanja po dnevih (15 dni)
H – preizkušeni popotniški hoteli z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
B – popotniški bungalovi (dve osebi na bungalov)
Vključeno Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

1. dan, 25.12.: let iz Zagreba

Organiziran bo prevoz do letališča Zagreb. Sledi popoldanski let proti Filipinom (letalo, obroki na letalu).

2. dan, 26.12.: let do Manile (obroki na letalu)

V popoldanskih urah pristanemo v Manili, glavnem mestu Filipinov. Na poti do hotela se bo naredilo krajši avtobusni ogled Manile. Kdor bo želel, lahko odkriva bogato nočno življenje Manile (karaoke, odprti bari in glasba v živo). Spanje Manila, H (obroki na letalu).

3. dan, 27.12.: Manila – Banaue

Zjutraj vožnja proti severu, vse do mesta Banaue. Priložnost, da poskusimo kokosove gastronomske poslastice. Po mestnem vrvežu se nam svež zrak in mirno življenje potomcev nekdanjih bojevitih plemen več kot prileže. Pred nami zaživi pričakovanje pred prvim vrhuncem našega potovanja, to so svetovno znane in od UNESCA zaščitene riževe terase. Spanje Banaue (H, Z).

4. dan, 28.12.: Banaue – Hapao

Za začetek se spoznamo z življenjem nekdanjih lovcev na glave, potem se s unikatnim filipinskim prevoznim sredstvom „jeepney“ zapeljemo do izhodiščne točke našega trekinga. Panoramski pogled na zelene terase in treking čez njih je paša za oko, dušo in srce. Enkrat popoldne prispemo v odmaknjeno vasico sredi razigranih živo zelenih polj, napojenih z vodo in svežimi sadikami, k našemu gostitelju. Morda nam postreže z riževim vinom in zaigra kitaro? (Z, sadno kosilo, V, Hapao D – lokalna namestitev pri domačinih)

Treking po riževih terasah ni naporen (prilagojen je najšibkejšemu sopotniku). Za nagrado pa boste občutili pristen stik z domačini in čudovito naravo stran od turističnih poti. Obstaja tudi možnost, da se treking izpusti in se vas zapelje do končne destinacije. 

5. dan, 29.12.: Hapao

Še en lep dan je pred nami. Hoja po terasah skozi pristne vasice je dober vpogled v vsakdanjik teh večno nasmejanih ljudi. Le kako so pred več kot 2.000 leti zgradili tako mogočne terase iz kamenja, se sprašujemo in čudimo njihovi volji. Potem se kar naenkrat znajdemo v izvirih vroče vode. Popoldan namenimo spoznavanju riža. Sami ga tudi oluščimo, da bo nared za organsko večerjo. Vsaka filipinska vas ima svoje košarkarsko igrišče, tudi tukaj ni izjeme. Sestavimo ekipo in vržemo žogo. Poražena ekipa plača rundo. Potem pa še en poseben večer sredi narave ob zvokih kitare. (Z, sadno kosilo, V, Hapao D – lokalna namestitev pri domačinih)

6. dan, 30.12.: Hapao – Batad – Banaue – nočni bus za Manilo

Danes se z „jeepneyi“ premaknemo na drugo, turistično stran riževih teras. Kar naenkrat pred nami zaživi majhna vasica na dnu stotine padajočih teras. To je posnetek za dušo. Potem se vrnemo do izhodiščne točke in vkrcamo na nočni avtobus za Manilo. (Z, sadno kosilo, nočni avtobus)

7. dan, 31.12.: Manila – Puerto Princesa – Port Barton 

Zgodaj zjutraj, takoj po prihodu v Manilo, se odpravimo na letališče in poletimo na najlepšo otoško skupino Palawan. Palawan je dom rajskih in odmaknjenih plaž, kar sleherni popotnik danes mrzlično išče. Otočje so odkrili pri „National Geographicu“ in ga označili za eno od desetih destinacij, ki jih mora človek za časa življenja obiskati. Prepuščeni njihovemu nasvetu poletimo do Puerto Princese (predviden prihod ob 9.00 uri), kjer nas čaka le še ca 3 ure vožnje do idiličnega Port Bartona, ki ga poznajo samo nahrbtnikarji in kjer ni infrastrukture za masovni turizem. Port Barton ima lepo peščeno plažo s palmami, kjer bomo uživali kot majhni otroci in silvestrovali. Spanje Port Barton, B (predvideno je po 2 osebi na bungalov, izjemoma 4 osebe v večjem bungalovu za zadnje prijavljene)

8. dan, 1.1.: Port Barton

Dan namenimo odkrivanju z ladjico arhipelaga Port Barton, kjer so koralni grebeni še najmanj poškodovani in kjer prevladujejo številni samski otočki v vseh odtenkih modro-zelene. Uživanje za kopanje na peščenih plažah in snorklanje po neturističnih predelih. Spanje Port Barton, B (Z, K, križarjenje z ladjico)

9. dan, 2.1.: Port Barton - El Nido

Zjutraj nas čaka še kopanje na peščeni plaži potem pa se premaknemo s kombiji do popotniškega El Nida. Na poti se ustavimo še za ogled slapovsončni zahod pa pričakamo na lepi plaži Vanilla beach. Spanje El Nido (H, Z).

10. dan, 3.1.: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago

Stojimo pred vhodom v raj – arhipelag 45 kraških otočkov. Vkrcamo se na ladjico, sliši se samo še čp čp čp ... Potem se naenkrat znajdemo pred vhodom v veliko smaragdno zeleno in modro-belo laguno obdano z visokimi apnenčastimi klifi. Le to raziščemo z najetimi kajaki. Ni naključje, da se tukaj ljudje poročajo ali da so tukaj snemali „Surviver“ serijo preživetja v naravi. Potem odkrivamo malo laguno in kraško jamo na pol potopljeno v laguno. Na otočkih so plaže prvinske, uživamo na eni od njih, privoščimo si kosilo in počitek preden se izpod razklanih apnenčastih sten ne vrnemo nazaj v El Nido, kjer si boste lahko dali duška ljubitelji morske hrane. Spanje El Nido (H, Z, K). 

11. dan, 4.1.: El Nido – izlet z ladjico v Bacuit arhipelago

Danes se bolj osredotočimo na plaže in podvodno življenje. Raziščemo skrito laguno, domačini nam pripravijo kosilo. Ko odkrivamo odročne zalivčke in lepe skrivnostne plaže, se nam čas ustavi. Še en poseben dan brez mobitela in vseh skrbi. Spanje El Nido (H, Z, K). 

12. dan, 5.1.: El Nido – Sabang

Po zajtrku sledi vožnja do Sabanga, ki se ponaša z lepo peščeno plažo z visokimi kokosovimi palmami. Opoldan nas čaka ogled bližnjega narodnega parka „St. Paul Underground River“, poznanega po podzemni reki, ki se tukaj izliva v morje skozi nekaj km dolgo jamo z velikimi jamskimi sobanami in naravno izklesanimi podobami. Kraj je bil izbran za novo sedmo čudo sveta. Potem pa prosto za uživanje na peščeni plaži. Privoščimo si zaslužen počitek za morske radosti. Spanje Sabang (H, Z) 

13. dan, 6.1.: Sabang – Puerto Princesa

Dopoldan je namenjen za uživanje na lepi peščeni plaži potem se zapeljemo do bližnjega skalnega osamelca Ugong, kjer imajo zipline (opcijsko; superman spust z zipline z vrha hriba v dolino) ter naprej do Puerto Princese, kjer si lahko privoščimo večerjo v najbolj znani restavraciji Kalui. Spanje Puerto Princesa (H, Z)

14. dan, 7.1.: Puerto Princesa – plaža – notranji let do Manile – večerni let proti Evropi 

Zjutraj se bo zapeljali do lepe peščene plaže (čigar imena ne bomo izdali) in uživali v vodnih radostih vse do odhoda na letališče v Puerto Princesi. Sledi lokalni let do Manile. Zvečer poletimo polni novih doživetij proti domu. (Z, notranji let, let proti domu, obroki na letalu)

15. dan, 8.1.: Prihod domov

Cena: 1.780 eur/osebo pri 14 potnikih + letalska karta 867 eur/osebo z vključenim doplačilom za prtljago in vsemi taksami. 
Doplačilo 120 eur/os za malo skupino (10 – 13 oseb). Vsi, ki ste že potovali z nami, imate 40 eur popusta. 

Cena vključuje:

 • 10x spanje v prijetnih popotniških hotelih (oz. 2x v bungalovih) v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom, 2x se spi pri domačinih v bolj preprosti nastanitvi (večposteljne sobe za maks. 6 oseb),
 • vse prevoze po programu,
 • hrano (11x zajtrk, 6x kosilo, 2x večerjo),
 • 2 notranja leta po Filipinih (Manila – Puerto Princesa, Puerto Princesa – Manila),
 • 3 dnevno turo med riževe terase (Unesco), spanje pri domačinih in dodatno lokalno vodenje (vsa hrana je vključena),
 • enodnevno križarjenje s privatno ladjico Port Barton z vključenim kosilom in opremo za snorklanje,
 • 2x enodnevno križarjenje s privatno ladjico (El Nido – arhipelag Bacuit – El Nido) z vključenim kosilom in opremo za snorklanje,
 • izlet z ladjico v „Underground river NP“ (Unesco in novo sedmo čudo sveta),
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: napitnin (ca 40 eur/os), dodatnih obrokov in osebnih izdatkov, zipline 15 eur/os, prevoza do/z letališča Zagreb (bo urejen za skupino).

Dodatno vam lahko uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi. 

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Vodnik na potovanju: Peter Eržen, vodnik z licenco GZS, ki Filipine odlično pozna in smo prepričani, da boste z vodenjem zadovoljni. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, jeepney, kombiji, s posebno privatno ladjico med otoki ...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni sta notranja leta Manila – Puerto Princesa in Puerto Princesa – Manila. 
 • NASTANITEV: Spi se v preizkušenih popotniških hotelih in bungalovih (dvoposteljne sobe), med riževimi terasami v vasi pri domačinih 2x bolj preprosta nastanitev (maks. 6 v sobi), 1x nočna vožnja z avtobusom. 
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Privoščili si boste različne ribje oziroma morske specialitete in eksotično hrano.  
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 18. 
 • VREME: Ponavadi se suho obdobje začne v začetku decembra in novoletni termin je glavna sezona na Filipinih. 
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si
 • VARNOST: Filipini so varna država, domačini pa štejejo med ene najbolj srečnih narodov sveta. Kriminala je malo, saj domačini slovijo kot eni najgostoljubnejših na svetu. 
 • SPOMINKI: Filipini imajo precej lepih spominkov (lesene figure, starodavna glasbila, maske ...). 
 • VIZUM: Slovenci za obisk Filipinov do treh tednov ne potrebujemo vize.

Nekaj komentarjev naših potnikov iz prejšnjih potovanj po Filipinih:

Potovanje ocenjujeva z desetko. Doživeli in videli smo vse, kar je bilo planirano in še kaj več. Skupina se je med sabo zelo dobro ujela, zato je bilo potovanje še bolj zanimivo in zabavno.
Vodnik Peter si zasluži najboljšo oceno. Svojo vlogo jemlje zelo resno in se potrudi ustreči čim več željam pestre skupine. Organizacijo je izpeljal odlično in je zelo dober motivator. Poleg tega nas je navdušil s svojim pevskim in zabavnim talentom.
Tadeja in Igor 

Potovanje je v celoti izpolnilo moja pričakovanja in jih celo preseglo. Odlično organizirano, v tako kratkem času se vidi največ kar se lahko. Všeč mi je da je tudi veliko stika z naravo in ljudmi, sploh v prvem delu poti, na riževih terasah. V drugem delu, na morju in otokih, pa si želiš, da bi se čas ustavil in še ne bi bilo treba domov. Ocena 10.
Kako ste zadovoljni z vodnikom Petrom? Korekten in enak do vseh, z smislom za humor in prijeten sogovornik. Birokratske zaplete je z trudom in organizacijskimi sposobnostmi izničil ali celo spremenil v prednost. Z veliko znanja in izkušenj, kar je dodalo potovanju še dodaten čar. Ocena 10.
Tadej 

Ocena potovanja: 10, krasna destinacija, turkizno čisto morje, vse je bilo organizirano ok in je teklo kot po maslu. Najlepše mi je bilo na riževih poljih in križarjenje med otočki s prekrasnim morjem... Nepozabno potovanje.
Petra

Potovanje po Filipinih ocenjujem s čisto desetko, saj je preseglo moja pričakovanja. Navdušila me je preprostost domačinov in tamkajšnjega življenja, čisto morje in nebeške plaže, pisan podvodni svet, neokrnjena narava in zanimivo rastje, dobra kulinarika, sanjske riževe terase, spanje pri domačinih in pod milim nebom, večeri polni smeha. Potovanje je bilo zame nekaj posebnega in bo vedno ostalo v lepem spominu. 
Teja

Greste z nami na Filipine? 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media