Mjanmar (Burma)

 • Termina: 10. - 23.11.2019 in 25.12.2019 - 8.1.2020 (novo leto) oz. kadarkoli za individ. potnike oz. zaključene skupine
 • Trajanje potovanja: 15 dni (z možnostjo podaljšanja)
 • Cena: 1.710 eur/os pri 14 potnikih + let. karta od 700 eur/os (novembrski termin) oz. 930 eur/os (v novoletnem terminu)
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651, 
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Potovanje lahko kadarkoli organiziramo za skupine oz. individualne potnike. 
Potovanje je idealno tudi za družine. 

V novoletnem terminu imamo že potrjene zelo dobre lete - leti se iz Benetk. 

NAŠA USPEŠNICA!

Vtis iz našega potovanja po Mjanmarju:
Hvala, hvala in še enkrat hvala za čudovito organizirano novoletno potovanje po Mjanmaru. Samo potovanje je bilo prečudovito, vodnik čista enciklopedija znanja, prijazen, ustrežljiv, skratka vse v presežkih. Bila sem prvič z vami in bom definitivno še potovala z vami in tudi priporočila svojim prijateljem. 
Janja

Mjanmar (Burma), imenovan tudi dežela tisočerih zlatih pagod, je ena najbolj prijetnih držav za potovanje. Zaradi dolgotrajne osamitve je ohranila prvobitnost izjemne kulturne in naravne zapuščine. Večina pa si jo zapomni po ljudeh, ki imajo še dandanes iskren nasmeh na obrazih in so znani po svoji prijaznosti in predanosti budistični veri. Na vas čakajo številni vrhunci: svetovno znana Shwedagon pagoda, Bagan s svojimi starodavnimi templji, misteriozni Mandalay z okolico, jezero Inle s svojimi vasmi, plavajočimi vrtovi ter unikatnimi ribiči in na koncu uživanje na peščeni plaži Ngapali. Država je raj za fotografe po duši

Ena od posebnih stvari pa je tudi, da se ne boste veliko selili saj boste spali le na petih lokacijah v preizkušenih hotelih, kar pomeni res uživaško potovanje. Videli boste vseeno ogromno, saj program zajame glavne vrhunce države.

Program potovanja:
Namestitev je v prijetnih preizkušenih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom
Vključeno: Z - zajtrk, K - kosilo, V - večerja

1. dan – urejen bo prevoz iz Ljubljane do Zagreba od koder letimo proti Aziji, obroki na letalu 

2. dan – popoldanski prihod v Bangkok, prestolnico Tajske. 
Sledi transfer do hotela in namestitev. Potem pa odkrivanje znamenite ulice Khao San, ki je prava paša za oči in kjer se boste spoznali z tajsko kulinariko, možnost masaže stopal ... Spanje Bangkok, H

3. dan - Mandalay (Mjanmar)
Let iz Bangkoka v Mandalay in ogled mesta, kjer vas bo lahko navdušila druga najbolj sveta pagoda v državi – Mahamuni Pagodo, kjer na Budin kip lepijo zlate lističe. Ne bo pa manjkal sprehod po 200 let starem tikovem mostu U bein (najbolj fotografirana točka v državi), kjer boste lahko pričakali sončni zahod. Zvečer vas čaka odkrivanje nočne tržnice. Spanje Mandalay 

4. dan – Mandalay z okolico (reka Irrawaddy, Mingun)
Po zajtrku ogled Kuthodaw Pagode (Unesco), kjer se nahaja največja knjiga na svetu. Sledi ogled tikovega samostana Golden palace (Shwenandaw). Postanek pri ostankih kraljeve palače ter ogled Mahagandayaon, kjer boste opazovali mlade menihe. Potem se boste z lokalno ladjico zapeljali do Minguna, kjer si pogledate 87 ton težak zvon (naj bi šlo za najtežji zvon na svetu) in nedokončano Mingun Paya (ki so jo gradili, da bi bila najvišja pagoda na svetu). Tukaj je še posebna Hisnbyume Pagoda. Sledi vrnitev v Mandalay. Spanje Mandalay (Z)

5. dan - Mandalay – Bagan z ladjico (river cruise)
Zgodaj zjutraj se boste vkrcali na rečno ladjo in pluli cel dan po reki Irrawaddy, ki je najpomembnejša reka v državi. Med celodnevno plovbo boste uživali ob vsakodnevnih prizorih njihovega življenja. Ustavili se boste tudi v lokalni vasici in imeli stik z domačini. Pozno popoldan prihod v Bagan in transfer do hotela. Spanje Bagan (Z)

6. dan - Bagan 
Navsezgodaj vas čaka opazovanje sončnega vzhoda iz pagode in potem po zajtrku odkrivanje zanimive lokalne tržnice. Sledi odkrivanje arhitekturnih mojstrovin Bagana (pogledali si boste najpomembnejše pagode in templje). Pozno popoldan pa vas čaka transfer do pristanišča, kjer vas čaka ladjica s katero boste pluli mimo Shwezigon Pagode in uživali v sončnem zahodu. Spanje Bagan (Z)

7. dan - Bagan 
Danes boste raziskovali Bagan in njegovo okolico z električnimi skuterji. Pokukali bomo v lokalno življenje domačinov z obiskom vasi. Sledi odkrivanje idilične pokrajine in izgubljanje med starodavnimi templji. Pozno popoldan pa se boste povzpeli na vrh templja in uživali v prizorih zahajajočega sonca s posebnimi pogledi na starodavne pagode. Spanje Bagan (Z)

8. dan - Bagan – jezero Inle
Celodnevna vožnja z privatnim avtobusom po zanimivi pokrajini vse do jezera Inle, ki je za mnoge vrhunec potovanja. Ustavili se boste tudi za slikanje samostana Shwe Yan Pyay, ki je znan po svojih ovalnih oknih. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z) 

9. dan -  jezero Inle
Uživali boste na celodnevnem odkrivanju jezera z privatnimi čolni. Obiskali boste pagodo Phaung Daw Oo, ki je najbolj sveto religiozno mesto tega dela države. Na vas čakajo številni fotografski motivi: spoznali boste lahko, kako obdelujejo srebro, ročno tkanje svile,.... Obisk jezera ni samo vožnja po jezeru, ampak tudi odkrivanje Shan in Intha vasic ob obali jezera. Na vas čakajo plavajoči vrtovi, hiše in samostani, ki stojijo na kolih. Postanek pri samostanu Nga Phe Kyaung in obisk vasi Nampan, kjer si pogledate, kako izdelujejo cigare. Ob sončnem zahodu pa se gre fotografirat unikatne lokalne ribiče, ki veslajo z nogo. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

10. dan - jezero Inle - Indein
Dan boste začeli z lokalno tržnico kamor pridejo tudi lokalni prebivalci okoliških hribov. Sledi odkrivanje jezera Inle in vožnja do fascinantne vasi Indein s kompleksom starodavnih oltarjev in stup. Tukaj gremo do vrha hriba za razgled in nato skozi bambusov gozd nazaj do čolnov. Slikali boste lahko tudi dolgovratke (long neck tribal women), kjer si ženske vstavljajo kovinske spirale okoli vratu (kar jim podaljša vrat). Lep motiv pa bo tudi lesen most prijateljstva. Spanje jezero Inle (Nyaung Shwe, Z)

11. dan - jezero Inle – Heho – plaža Ngapali
Zjutraj transfer do letališča Heho in polet do Ngapalija, ki se ponaša z lepimi peščenimi plažami in kjer si boste lahko privoščili počitek na koncu poti. Na vas čaka kopanje v toplem morju in uživanje na peščeni plaži ter v lokalnih morskih dobrotah. Spanje Ngapali (Z)

12. dan – plaža Ngapali 
Kopanje v toplem morju, uživanje na peščeni plaži in v lokalnih morskih dobrotah. Možnost poceni masaž. V okolici so prijetne ribiške vasice, ki ponujajo obilico fotografskih motivov. Spanje Ngapali (Z)

13. dan – Ngapali beach - Yangon
Uživanje na plaži do odhoda na letališče in notranji let do Yangona. Sledi ogled nekdanje prestolnice (vse do leta 2005). Na vas čaka zanimiva mešanica arhitekture s številnimi zgodovinskimi stavbami, ki so ohranile kolonialni šarm. Postanek pri pagodi Sule Paya in znameniti Chauk Htat Kyi, domu 70 metrske ležeče Bude, kamor hodijo domačini molit. Foto postanek pri posebni kraljevi barki Karaweik in za konec ogled fascinantne Shwedagon Pagode s svojo 98 metrov visoko bleščečo zlato stupo. Tam boste opazovali številne lokalne romarje in predane pobožne menihe. Sončni zahod boste preživeli pri sami pagodi. Spanje Yangon (Z)

14. dan – Yangon - let proti domu
Dopoldan pogledamo še tržnico Scott (Bogyoke Aung San), kjer na vas čakajo številni fotografski motivi in kjer se prodajajo vsi možni spominki. Sledi transfer do letališča in polni novih doživetij boste poleteli proti domu. 

15. dan – prihod domov

Cena: 1.710 eur/osebo pri 14 potnikih + mednarodna let. karta od 700 eur/os (novembrski termin) oz. 930 eur/os (v novoletnem terminu). Karte vključujejo doplačilo za prtljago. 
Doplačilo za malo skupino (10 – 13 oseb) 100 eur/osebo. Popust 40 eur za vse, ki ste že potovali z nami.  

Cena vključuje:

 • 12x namestitev v prijetnih popotniških hotelih v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom,
 • vse transferje v Mjanmarju po programu z privatnim avtobusom (z klimo) z vsemi stroški,
 • transfer v Bangkoku iz/na letališče,
 • 2 notranja leta (jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon),
 • celodnevno vožnjo z udobno ladjo po reki (Mandalay – Bagan) – river cruise,
 • privatni čolni za dvodnevno odkrivanje jezera Inle,
 • ladjica za Mingun,
 • ladjica Bagan (zahod), 
 • vse vstopnine po programu,
 • vse lokalne pristojbine (zone fees),
 • lokalnega vodnika v vsakem mestu,
 • vladne takse,
 • vodenje profesionalnega slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: dodatne hrane in pijače (ni veliko), prevoza na letališče Benetke (ga bomo uredili), osebnih izdatkov in napitnin, vize (50$). 

Lahko vam uredimo asistenco Coris ter zavarovanje rizika odpovedi.

200 eur akontacije se vplača na agencijo Manager ob prijavi. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini, mi pa ob minimalnem številu vplačanih oseb zagotovimo odhod. V primeru da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko je potovanje potrjeno se plača letalska karta, preostanek plačila pa najkasneje en mesec pred odhodom. V primeru sprememb cen (goriva, menjalnega tečaja) na katere nimamo vpliva se lahko cena spremeni. Cena je narejena pri menjalnem tečaju 1 $ = 0,90 eur. Organizator potovanja je agencija Manager d.o.o. iz Velenja.

 SPLOŠNE INFORMACIJE

 • KAKO POTUJEMO? Z vsemi možnimi lokalnimi prevoznimi sredstvi (privaten avtobus, ladja, privatne ladjice, električni skuterji, letalo jezero Inle – Ngapali in Ngapali - Yangon). Javni prevoz v Bangkoku (npr. vlak iz/na letališče).
 • NASTANITEV: Spi se v prijetnih (preizkušenih) popotniških hotelih (dvoposteljne sobe) z vključenim zajtrkom.  
 • HRANA: Jedli bomo v lokalnih restavracijah. Poskusili bomo lahko različno tipično hrano (sploh na tržnicah). 
 • ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki ima v sebi vsaj malo popotniškega duha.
 • VREME: Konec decembra, januarja in februarja je optimalni čas za obisk dežele. Temperature bodo prijetne med 25 – 35 stopinj. Pričakujemo stabilno (jasno) vreme.  
 • ZDRAVJE: Ne zahtevajo nobenih obveznih cepljenj. Več na www.zdravinapot.si (svetujemo da se posvetujete in se sami odločite glede zaščite). 
 • VARNOST: Mjanmar je varen za potovanje po turističnih predelih, kje boste potovali. Domačini štejejo za ene najbolj prijetnih ljudstev. So pa določeni odročni deli države zaprti za turiste.  
 • SPOMINKI: Mjanmar ima kar nekaj lepih spominkov (izdelki iz lesa – maske, svila, kipi, tradicionalna oblačila, nakit ...).
 • VIZUM: Je potreben in se uredi direktno na http://evisa.moip.gov.mm/    

Nekaj komentarjev potnikov iz naših prejšnjih potovanj po Mjanmarju (Burmi):

Ocena potovanja (1-10): 10 ++++
Na potovanju smo dobili več kot so bila moja pričakovanja. Sama država je izjemo lepa, bogata na vseh področjih , toda glavni doprinos z potovanju  je imel vsekakor sam program in izjemen SLO vodič, ki je pika na “i”. Pohvala tudi za dobro izbrane lokalne vodiče. Zelo dobre letalske povezave - brez čakanja na letališčih.
Vodniku podeljujem oceno 10+10. Razlog: popolni nadzor  v vsakem trenutku – z back up scenariji, ki jih je  pripravil zaradi spremembe leta na kasnejšo uro. Še bolj nam je polepšal zadnji dan – tik pred odhodom, saj smo prosto popoldne še dodatno doživeli utrip Yangona. Vodnik se je zlil z potniki, ob tem pa je vzpostavil red.  Čutiti je bilo, da je vodnik z svojimi mislimi in odločitvami vedno korak naprej in njegova pripravljenost na nepredvidene dogodke je bila 100%. 
Najlepše je bilo odkrivanje pagod  v Baganu (e-motorčki), doživetja in fotografski motivi na jezeru Inle so bila nepozabna. Kontakti z prijaznim lokalnim prebivalstvom in seveda zelo dobra nastanitev v Nagapaliju, kjer smo doživeli izjemno doživet vstop v Novo leto.
Irena

Ocena potovanja (1-10): Potovanje po Burmi se mi je vtisnilo globoko v spomin. Doživeti njihovo kulturo, naravo in vso to naravno prijaznost, je bilo nekaj enkratnega.Potovanje lahko ocenim z debelo 9! Hvala vam!
Vodnik je eden boljših, kar sem jih kdaj uspela srečati. Vedno pri roki, prijazen, ustrežljiv in iznajdljiv. Prisluhnil je našim željam in  potrebam, ter prilagajal program situaciji. Za vsako vprašanje je našel odgovor in s svojimi zanimivimi opisi Burmanske zgodovine, pokrajine, kulinarike ... popestril naše popotovanje. Tudi lokalni vodniki so bili zelo ustrežljivi in niso skoparili z informacijami in napotki.
Najlepše je bila razgibanost potovanja in uporaba različnih "prevoznih sredstev": obiski vasic, druženje z domačini, dan preživet na elek. skuterjih in potovanje po jezeru Inle. No, saj sem naštela  že skoraj ves program. Všečno je bilo tudi to, da nismo prav vsak dan menjali prenočišča, ter vstajali ob "normalni", ne prezgodnji uri. Anonimna

Ocena potovanja (1-10): Ker poznam agencijo, poznam vodnika, sem imel  velika pričakovanja, in nisem razočaran, nasprotno, lepo pripravljeno, organizirano, odlično vodeno potovanje. Ocenil bi ga z 9/10. Napredek je vedno možen, seveda pa ob visoki oceni ostane malo prostora za izboljšave. Lahko rečem, da obe imeni pomenita mnogo tudi pri tem, kdo prihaja na vaša potovanja. Ljudje zrelih pogledov na življenje, tako je bilo to res prijetno potovanje po tej daljni lepi raznoliki deželi. Vodnik Peter je eden redkih, ki ima tisti pravi čut za organizacijo, zna motivirati, zna se tudi sprostiti. Vse tisto, kar je bilo na potovanju organizacijsko težko izpeljati, je to izvedel na način, da smo imeli občutek, da je vse enostavno, ter da smo varni, se ob tem sprostili in uživali vsako uro, minuto potovanja.
Sašo 

Ocena potovanja (1-10): 10, vse odlično planirano, prelepa dežela s fantastičnimi prebivalci
Kako ste zadovoljni z vodnikom? 10, super pripravljen s polno energije, razloži vedno ravno prav, torej niti premalo niti preveč, zelo organiziran in prijeten fant. Vedno se potrudi tudi pri najmanjši malenkosti ali problemu potnika.
Kaj vam je bilo najlepše na potovanju?  Polno nasmehov na vsakem koraku in podeželski del potovanja (Bagan, reka Irrawaddy, Inle, Ngapali) ... sicer stvar okusa, ampak nam so večja mesta v drugem planu ;-)
Klavdija, Alja in Peter

Greste z nami v Mjanmar?

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media