Andamani - dragulj Indijskega oceana

ANDAMANSKO OTOČJE - dragulj Indijskega oceana 

 • Termin: 18.1. - 1.2.2020  
 • Trajanje potovanja: 15 dni 
 • Skupina: min. 10 – maks. 16 oseb
 • Cena: 1.747 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta 793 eur/os z vključenimi notranjimi leti 
 • Info: Uroš Ravbar 
 • Gsm: 031-684 651
 • E-mail: uros.ravbar@gmail.com
 • www.facebook.com/ravbarpotovanja

Zadnja prosta mesta.

Vodnik bo Senad Osmanaj in smo prepričani, da boste zadovoljni z vodenjem. 

Koliko je takšnih krajev na naši zemljici, ki nas pustijo brez sape? Eden takšnih, še zadnjih draguljev, je andamansko otočje, s točno določenimi turističnimi lokacijami, ki jih določa in nadzoruje država. In še to malo hedonizma, kolikor je ostalo, lahko danes začutimo prav tukaj, dokler še dihamo zemeljski zrak. Tokratno potovanje je edinstveno in neponovljivo, ker peljemo tja prvo in najverjetneje zadnjo skupino.

Vaš termin je najboljši za potovanje na Andamane in ker je takrat glavna sezona (z zelo malo normalnimi nastanitvami) je potrebno že zdaj potrditi potovanje z nakupom let. kart ter plačilom akontacije, da nam rezervirajo vse nastanitve in da se uredijo vsi leti.

Letite z Emirati, ki so zelo dobra letalska družba. Let so zelo dobri.

EK136 18JAN Benetke Dubai                                 15.25 00.15 +1 (prihod v Dubai 19.1.)
EK570 19JAN Dubai Calcuta                                  02.00 07.40  
UK747 20JAN Calcuta Port Blair (Andamani)     10.25 12.55  
UK834 31JAN Port Blair Chennai                          14.10 16.30
EK543 01FEB Chennai Dubai                                 03.30 06.20  
EK135 01FEB Dubai Benetke                                 09.40 13.20  

Program potovanja po dnevih
H – na Andamanih lokalna premium kategorija hotelov z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
L - 3x nočitev na otoku Long Island v preprostem hotelčku oz. prirejenih šotorih z vključenim zajtrkom (dvoposteljne sobe)
P – popotniški hotel (dvoposteljne sobe z zajtrkom)
Vključeno:  Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja
V ceni imate vse zajtrke + 3 kosila + 7 večerij (kar 22 obrokov je že vključenih)

1. dan, 18.1.2020: dan odhod iz Benetk

Let proti Indiji, v Kalkuto (letalo, obroki na letalu).

2. dan, 19.1.: let do Kalkute (obroki na letalu) – ogled Kalkute (obroki na letalu)

Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti si pogledamo znamenitosti Kalkute. Indijske vonjave izza vsakega vogala, glasba Bolywodskih filmov iz vsakega lokala, drugačnost na vsakem koraku... Znašli smo se v središču šokantnega sveta a ne za predolgo. Čez dan se namestimo v hotelu, na kratko spočijemo in popoldne, zdaj že rutinersko nadaljujemo z ogledi glavnih znamenitosti (eventuelne vstopnine se bo plačevalo sproti, da boste fleksibilni glede ogledov; na voljo bomo imeli lokalnega vodnika in privaten transport). Namestitev v Kalkuti. (P)

3. dan, 20.1.: Kalkuta – Port Blair - Chidyatapu Sunset Point (vključen pol penzion)

Po jutranjem čaj masali, samosi ali rotiju se odpravimo na letališče in pripravimo na polet proti Andamanskemu otočju. Vonj po Indiji zamenja kolaž panoramskih razglednic pod nami, natopljenih v Indijskem oceanu. Po prihodu se najprej namestimo v hotelu, potem pa gremo na najbolj južni del otoka, na popularno razgledno točko, čakat sončni zahod. Mogoče nam bo družbo delalo žvrgolenje ptičev, ko bomo lahko očarani nad mangrovimi drevesi in neskončno oceansko modrino. Namestitev v Port Blair. (H, Z, V, notranji let)

4. dan, 21.1.: Port Blair – Diglipur čez otoka Baratang in Rangat (vključen pol penzion)

Naš današnji cilj leži 340 km severno od Port Blaira, veliki otok Rangat in ekološki paradiž. Odrinemo zgodaj, zajtrk vzamemo s seboj. Otok slovi po tropskih gozdovih, nasadih manga, ljubkih plažah in bogatem morskem življenju. Na otoku Baratang obiščemo kraške podzemne jame. Nato prečkamo zaščiteni gozdni rezervat plemena Jarwas (prepovedano fotografiranje). Popoldne morda obiščemo kakšno vasico in skočimo v morje. Namestitev v Diglipur. (H, Z, V)

5. dan, 22.01.: Diglipur – Ross & Smith Island (vključen pol penzion)

Po zajtrku sledi 20 minutna vožnja iz pristanišča do otočkov Ross & Smith, ene največjih naravnih atrakcij severnih Andamanov. Otočka natopljena v kristalni modrini, obkrožena s koralnim grebenom in panoramskimi razgledi zahtevata obvezni postanek vsakemu popotniku, ki se znajde tukaj. Dodatno vrednost predstavlja dolgi peščeni nasip – kačji otok, preko katerega sta v času oseke neločljivo povezana. Oba otoka ponujata kar nekaj sprehodov. Le zakaj se ne bi malo prelevili v raziskovalce? Zvečer obiščemo plažo, kjer ponavadi želve valijo jajčeca. Nočitev v Diglipur. (H, Z, V)

6. dan, 23.01.: Diglipur – Long Island (vključen pol penzion)

Po zajtrku se z ladjico premaknemo na bližnji Dolgi otok, se namestimo in nato obiščemo znano plažo Lalaji. Turizem je tukaj še nerazvit, zato bomo najverjetneje eni redkih popotnikov na tem otoku.  Namestitev v Long Island. (L, Z, V)

7. dan, 24.01.: Long Island – Guitar Island – Merk Bay Island (vključen polni penzion)

Po zajtrku obiščemo bližnji otok v obliki kitare in zaliv Merk s trekingom in snorkanjem. Lepota otoka (Guitar island)  ne leži zgolj v njegovi izklesani obliki, po kateri nosi ime, ampak tudi v privlačni zeleni barvi, katere monotonost ubija dolga bela plaža, ki jo poljublja sonce, ko se proti njej valijo valovi,... pod vodo pa nežna morska bitja, ki krasijo podmorsko življenje. Plaža je dom zanimivemu živalskemu svetu, kjer izstopajo peščeni raki in raki samotnjaki. V času oseke, je otok povezan s sosednjimi otočki. Možnost da nas zmoti kakšen popotnik je zelo majhna, zato uživamo v azurnem modrem morju. Zaliv Merk je še bolj vstran od otoka Kitare, prav tako neposeljen. In tako izgledajo nedotaknjene plaže, v katerih obalah vas z nasmeškom pozdravljajo živopisane vrste vseh mogočih ribic. Perfektna destinacija za raziskovalce po duši. Nočitev v Long Island. (L, Z, K, V)

Na obisk lahko vplivajo trenutne vremenske razmere in eventuelna prepoved vstopa s strani države. V tem primeru si pridržujemo pravico do ustrezne spremembe programa. 

8. dan, 25.01.: Long Island – North, Middle and South Button Island narodni park – North Passage Island (vključen polni penzion)

Po zajtrku sledi celodnevni izlet na tri otoke Button, ležeče znotraj narodnega parka. Južni otok je velik zgolj 0,03 km2 in leži v vodah Rani Jhansi vodnega rezervata. Na koncu obiščemo še North Passage Island s krajšim trekingom in snorkanjem. Nočitev v Long Island. (L, Z, K, V)

9. dan, 26.01.: Long Island – Port Blair (vključen zajtrk)

Po zajtrku sledi transfer nazaj v Port Blair, po otočni transverzali, tako imenovani avtocesti. Namestitev v Port Blair. (H, Z)

10. dan, 27.01.: Port Blair – Neil Island (vključen zajtrk)

Zjutraj se s trajektom prestavimo na otok Neil in namestimo, potem pa odpravimo na odkrivanje njegovih plaž in naravnih mostov.  Namestitev v Neil Island. (H, Z)

11. dan, 28.01: Neil - Havelock Island (vključen zajtrk)

Po zajtrku se premaknemo na najbolj razvpiti otok Andamanov, na otok Havelock. Namestitev v hotelu, potem pa na najbolj trofejno plažo Radhangar. Time Magazine jo okaraktezira kot najlepšo plažo v Aziji leta 2007, indijsko ministrstvo za turizem pa jo zaznamuje kot najboljšo plažo Indije. Sledi premik na severo vzhodno stran otoka, kjer uživamo ob peščeni plaži in večno zelenem gozdu v udobnem resortu ob plaži. Namestitev v Havelock island. (H, Z)

12. dan, 29.01.: Havelock - Slonja plaža (vključen zajtrk)

Zjutraj se z ladjico odpravimo do znane Slonje plaže, ki je dostopna samo z ladjico ali pa peš skozi gozd. Pravijo da plaža ponuja najboljše snorkanje v modrikasti plitvini, še ne dolgo tega so se tukaj potapljali tudi sloni. Slikovita plaža s porušenimi drvesemi na belem pesku se kar sama ponuja za nekaj lepih fotografskih posnetkov.  Potem pa se spet vrnemo v naš resort za uživanje. Nočitev v Havelock island. (H, Z)

13. dan, 30.01.: Havelock - prosto za samostojno raziskovanje (vključen zajtrk)

Zajtrk. Prost dan za uživanje oz. samostojno raziskovanje (oz. bomo na licu mesta izbrali najboljšo opcijo). Nočitev v Havelock island. (H, Z)

14. dan, 31.01.: Havelock - Port Blair – Chennai (vključen zajtrk)

Jutranji povratek nazaj v Port Blair, sledi transfer do letališča in polet naprej proti Chennaiju. Tukaj imamo vključen transfer in hotel v Chennaiju (predvidoma v bližini letališča), kjer se spočijemo pred letom proti domu. (P, Z)

15. dan, 01.01.: Let proti domu in prihod domov (letalo, obroki na letalu) 

Cena: cena paketa 1.747 eur/osebo pri 14 osebah + let. karta 793 eur/os z vključenimi notranjimi  leti in vključenim doplačilom za prtljago.

Doplačilo v primeru manjše skupine (10 - 13 oseb).

 Cena vključuje:

 • 8x spanje v hotelih lokalne premium kategorije v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom in 3x nočitev z zajtrkom na otoku Long Island v preprostem hotelčku (po dva skupaj) oz. prirejenih šotorih (po dva skupaj), 2x popotniški hotel v dvoposteljnih sobah (Kalkuta in Chennai) z vključenim zajtrkom v Kalkuti,
 • hrano po programu – v ceni je vključenih je kar 21 obrokov (vsi zajtrki, 2x kosilo in 7x večerja),
 • 2x notranja leta Kalkuta – Port Blair in Port Blair – Chennai,
 • vse prevoze in oglede po programu,
 • vse vstopnine po programu,
 • vse takse, lokalne davke in dovoljenja po programu,
 • lokalne vodnike, kjer bo potrebno,
 • vodenje slovenskega vodnika z licenco GZS,
 • organizacijo. 

Cena ne vključuje le: prevoz do letališča (bo urejen za skupino), indijski vizum, napitnin, ostali obroki, opcijski izleti in osebni izdatki.  Če je karkoli kar ni pod cena vključuje.

Dodatno vam lahko uredimo Coris zavarovanje oz. zavarovanje rizika odpovedi.

Ob prijavi se vplača 200 eur akontacije na račun agencije Manager. S plačano akontacijo in izpolnjeno prijavnico si zagotovite mesto v skupini. Ob minimalnem številu vplačanih prijav zagotovimo odhod. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo oziroma se sorazmerno poviša cena in se potovanje vseeno lahko izpelje. Ko je skupina potrjena, se plača letalska karta, preostanek pa en mesec pred odhodom. Kalkulacija je narejena pri menjalnem tečaju 1 eur = 78 indijskih rupij. V primeru spremembe cene letalskih kart, cene storitev in valutnega razmerja si pridržujemo pravico do spremembe cene. Program se uradno izvaja preko agencije Manager, d. o. o., Šaleška 20, 3320 Velenje.

Vodnik na tem potovanju bo Senad Osmanaj, slovenski vodnik z licenco GZS, tako da ste v varnih rokah in smo prepričani, da boste zadovoljni z vodenjem.

Dodatno: objavljena cena se nanaša na trenutno veljavne cene, v času priprave potovanja (28.6.2019) in se lahko spremeni. Morski promet je v upravi indijske države in se lahko spremeni glede na opise v programu. V primeru višje sile, najpogosteje zaradi vremenskih razmer in voznih redov trajektov, se lahko program potovanja temu prilagodi/ spremeni. Andamani se šele učijo turizma in je zato potovanje primerno za popotnike po duši.

SPLOŠNE INFORMACIJE

KAKO POTUJEMO? Z lokalnimi prevoznimi sredstvi (avtobus, ladja/ ladjica, trajekti, kombiji,...). Večinoma so prevozi le za našo skupino. V ceni sta dva notranja leta Kalkuta - Port Blair – Chennai.  
NASTANITEV: 8x spanje v hotelih lokalne premium kategorije v dvoposteljnih sobah z vključenim zajtrkom in 3x nočitev z zajtrkom na otoku Long Island v preprostem hotelčku (po dva skupaj) oz. prirejenih šotorih (po dva skupaj), 2x popotniški hotel v dvoposteljnih sobah (Kalkuta in Chennai) z vključenim zajtrkom v Kalkuti
HRANA: V ceni je vključenih kar 21 obrokov (vsi zajtrki, 2x kosilo in 7x večerja). Jedli bomo v lokalnih in hotelskih restavracijah. Poskusili bomo različno tipično hrano, dobra in poceni je morska hrana. Sicer pa so indijci vrhunski mojstri vegetarijanske prehrane. Mango, ananas in guava so najbolj pogosti predstavniki sadja.
ZAHTEVNOST POTI: Tura je primerna za kogarkoli, ki je popotnik po duši.
ŠTEVILO OSEB: Najmanj 10, največ 16.
VREME: Glavna turistična sezona traja od decembra do marca. Njihovo poletje je od januarja do aprila, kjer skoraj ne poznajo padavin in so tudi najboljši pogoji za potovanje in potapljanje. Andamani so večino leta primerni za obisk. Deževno obdobje traja od junija do oktobra.
ZDRAVJE: Za potovanje po Indiji v okviru našega programa cepljenja niso potrebna. Posebnih nevarnosti za zdravje ni. Potrebna je pozornost pri izbiri hrane in izključna uporaba ustekleničene vode, oziroma pijač brez ledu, saj je lahko v manjših restavracijah led narejen iz tekoče in ne ustekleničene vode. Več informacij dobite na www.zdravinapot.si
VALUTA: Indijska Rupija (INR). V Indiji se EUR zamenja v njihovo nacionalno valuto. Boljši so večji bankovci, saj je menjava za velike bankovce po navadi malce boljša. Menjati se da v uradnih menjalnicah, v bankah, shoping centrih in v hotelih, kjer pa je običajno malce slabši tečaj, saj hoteli ob menjavi zaračunajo provizijo. Ravno tako je možno poslovati s kreditnimi karticami (Eurocard in Visa) s katerima lahko plačujemo na nekaterih lokacijah. Vseeno svetujemo, da imate s seboj dovolj gotovine.
ELEKTRIČNA NAPETOST: 230-240 V, vendar so vtičnice prilagojene našim vtikačem in ne potrebujemo adapterja.
VARNOST: Andamani so varna destnacija. Kriminala je izredno malo, za dodatno varnost skrbi turistična policija.
SPOMINKI: Od barvitih morskih zakladov do suvenirčkov lokalnih umetnikov. Perle in nakit, izdelki iz školjk, leseni izdelki, oblačila.
VIZUM: Slovenci za obisk Andamanov potrebujemo indijski vizum. Indija je uvedla elektronsko vizo, s katero lahko slovenski državljani vstopimo v Indijo preko 16 mednarodnih letališč. Z elektronsko vizo lahko vstopimo v Indijo maksimalno dvakrat v koledarskem letu in velja za enkratni vstop.

Greste z nami odkrivat Andamane, dragulj indijskega oceana.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Info in prijava:
Uroš Ravbar, gsm: 031 684 651 (med 8.00 - 17.00 uro, ponedeljek - petek), email: uros.ravbar@gmail.com

Prijavnica na potovanje  (wordov dokument) izpolnite in jo pošljite na e-naslov: uros.ravbar@gmail.com oz. lahko po navadni pošti na Agencija Manager d.o.o., Šaleška cesta 20, 3320 Velenje

RAVBAR POTOVANJA - Odkrivajte svet z nami

© 2022 Ravbar potovanja | Kazalo strani| Domov

produkcija: T-media